28 Nisan 2009 Salı

Görme Nasıl Gerçekleşir? Belirli Göz Hastalıkları Nelerdir?

goz2


İnsan gözü görmeyi sağlayan yapı vebunları koruyan yardımcı yapılardan oluşmuşlardır.Görmeyi sağlayan yapılar göz merceği,ışık almaçları ve sinirlerdir.Koruyucu yapılar ise kirpikler,göz yaşı bezleri,göz kapakları ve kaslardır…


SERT DOKU(SKLERA)


Gözün en dışında bulunan beyaz renkli tabakadır.Adından da anlaşıldığı üzere sert olduğundan gözü korur.Sert tabaka kornea adı verilen saydam tabakayı oluşturur.Kornea’nın görevi ise göze gelen ışığı kırarak göz merceğine ulaşmasını sağlamaktır.


DAMAR TABAKA(KOROİT)


Sert tabakanın hemen altında bulunur.Damar tabakada gözü besleyen kan damarları bulunur.Damar tabaka içinde pigmentler görüntünün netliğini sağlar.Bu tabaka kornea’nın altında göze rengini veren irise dönüştürür.İrisin ortasında ışığın geçmesini sağlayan gözbebeği bulunur.Işık az ise gözbebeği büyür,çoksa küçülür.İrisin hemen arkasında göz merceği bulunur.Mercek göze gelen ışıkları retina üzerinde toplar.Damar tabakanın iris etrafında kalınlaşmasıyla kirpiksi cisim oluşur.Kirpiksi cisim kasları kasılıp gevşeyerek ışığa göre merceğin kalınlığını ayarlar.Aynı anda gözbebeğide büyüüp küçülerek  görüntünün retina üzerinde netliğini sağlar.Bu olayagöz uyumu denir.Saydam tabaka ile mercek arasındaki boşluğa ön oda,mercekle iris arasında kalan kısmada arka oda denir.


AĞ TABAKA (RETİNA)



Göz yuvarlağının en içte bulunan tabakasıdır.Bu tabakada ışık almaçları bulunur.Işık almaçları,çubuk ve koni hücreleridir.Çubuk hücreleri ışık şiddeti az olduğunda görmeyi sağlar.Renklere duyarlı değildir,görüntü siyah-beyazdır.Koni hücreleride yeterli ışık şiddetinde renkli görmeyi sağlar.Duyu sinirlerinin hücre gövdeleri ağ tabakadadır.Bunlar birleşerek göz sinirlerini oluşturur.Bu sinirler göz yuvarlağından beyne gider.Göz sinirlerinin çıktığı bölgede almaç bulunmadığı ve görüntü çıkmadığından buraya kör nokta denir.Saydam tabaka ile göz merceğinden geçen eksenin,gözün arka bölümünde retinayı kestiği yerde çukur bölge vardır.Burası sarı benek adını alır.Sarı benekde görme daha nettir.


—-GÖRME NASIL GERÇEKLEŞİR—


Dışardan insan gözüne gelen ışıklar saydam tabakada kırıldıktan sonra,göz bebeğinden geçerek merceğe gelir.Burada bir daha kırılarak retina üzerinde ters bir görüntü oluşturur.Retinaya gelen ışınlar,çubuk ve koni hücreleri şeklindeki almaçları uyararak görme sinirlerinden impulsları oluşturur.İmpulslar,beyindeki görme merkezlerine iletilir ve bu koni hücreleriyle gerçekleşir.Retina tabakasında 3 çeşit koni vardır.Bunlar mavi,yeşil ve kırmızı rengine duyarlıdırlar.Bu koni hücrelerinden bir yada iki tanesinin genetik bozukluğunda renk körlüğü ortaya çıkar.Renk körlüğünün halkda yaygın olanı kırmızı ile yeşilin karıştırılmasıdır.Böyle kişilerin araba kullanması sakıncalıdır.


GÖZ HASTALIKLARI


Hipermetropluk:Gözün önden arkaya çapı normalden kısa yada mercek normalden ince olduğu zaman hipermetropluk ortaya çıkar.Bu nedenle görüntü ağ tabakasının arkasına düşer.Hipermetroplar,uzağı iyi görebilirler fakat yakını göremezler.


Astigmatizm:Göz merceğinin yüzeyindeki kavislenmede oluşan göz kusurudur.Bu hastalıkdaki kişiler bulanık görür.Silindirik merceklerle net görme sağlanabilir.Asıl önemli olay ise tüm insan gözlerinde az da olsa astigmatizm olduğudur.


Miyopluk:Miyop hastalarında görüntü ağ tabakasının önüne düşer.Miyoplar yakını iyi görürler fakat uzağı göremezler.Kalın mercekle net görüntü sağlanır.



Şaşılık:Göz yuvarlağını hareket ettiren kasların, normalden uzun yada kısa olmasından kaynaklanır.Gözler farklı eksene bakar bu hastalıkda.Ameliyatla düzeltilebilir.


Presbitlik:Yaşlandıkça göz merceği esnekliğini kaybeder ve gözün uyum yapma yeteneği azalır.Bu kişiler yakını rahat göremezler.İnce kenarlı mercekle düzeltilir.


Göz Tansiyonu:Gözde ön ve arka odanın içinde bulunan sıvının salgılanması ve boşaltımı sırasında denge vardır.Bu dengenin bozulması ile göz tansiyonu ortaya çıkar.

Google’dan internetin popülerleri

İnternet ortamında giderek yaygınlaşan paylaşma ve oylama uygulamalarına Google’da kendi uygulamasını ekledi.


googlew


Google’ın yeni oylama hizmeti iGoogle kullanıcılarına sunuluyor. iGoogle kullanıcıları beğendikleri içerikleri bu uygulama aracılığıyla Google’a gönderebiliyor ve en popüler içerikleri görebiliyor. Ancak bu içerikler için yorum yapma özelliği henüz bulunmuyor. Google’ın bu yeni “What’s popular” hizmeti Digg ve reddit gibi sitelerin temel içeriğine oldukça benziyor, Google geçtiğimzi yıl Digg’i satın almak istemiş ancak olumsuz yanıtla karşılaşmıştı.

Seagate hayat kurtarıyor

Seagate isimli firma Replica isimli çok akıllı yeni taşınabilir harici hard disk ürününü piyasaya sürdü.


replicaReplica isimli ürün bilgisayarınızda ki değişimleri otomatik olarak takip ediyor işletim sistemi, dosyalarınız, ayarlarınız dahil aklınıza gelicek tüm verileri üzerine yazma mantığı ile yedekliyor. Replica’nın kullandığı üzerine yazma sistemi sayesinde yanlızca güncellenen dosya ve ayarlar yeniden yedekleniyor her değişik için yeniden yedek alınmıyor bu sayede hem alandan tasarruf sağlanıyor hemde eskiden silinmiş bir dosyasına ihtiyacınız olduğunda Replica içerisinden kolayca dosyanızı bulabiliyorsunuz, teknolojinin tek dez ajantajı ise şimdilik Replica’nın hangi verileri yedeklemesini istediğinizi seçememeniz. İşletim sistemi ile ilgili bir felaketle karşılaştığınızda bilgisayarınızı olduğu gibi geri yükleyebilmeniz için Replica ile birlikte bir Recovery CD veriliyor, bu teknoloji harikasının fiyatı ise 250 GB’lık disk için 130, 500 GB’lık disk için 200 dolar.

Asp.NET Nedir? Nasıl Yazılır? Niçin Yazılır?

Dinamik web siteleri oluşturmak adına kullanılan PHP, ASP gibi dillerden sonra, son teknoloji olarak Web dünyasında yerini alan bir dildir Asp.NET

Son zamanlarda, takip ettiğim forumlarda açılan konulardan sonra böyle bir makaleyi BilgiUstam ile paylaşmak istedim.

Bir kullanıcı sormuş; Asp.NET Öğrenmek için önce C# mı öğrenmeliyim VB.NET mi?

Asp.NET bir dil değil, çatıdır. C# ve VB.NET’ten herhangi birini bilmeniz Asp.NET ile proje geliştirebileceğiniz anlamına gelmektedir. Bu bağlamda öncelik, sonrası sırasından çok Hangisini Öğrenmeliyim kararı verilmelidir.

Günümüzde hâla süre gelen, kolaycılık çatışması, PHP’den Asp.NET e geçişi ne yazık ki önlemektedir. Kullanıcı yeni bir projeyi kendisi oluşturmak yerine varolan projeyi notepad ile açarak basit ortamlarda Bul/Değiştir mantığı ile düzenlemektedir.

Yine bir kullanıcımız soruyor : Elimde Asp.NET bir proje var. Bunu Visual Studio haricinde nasıl açabilirim?

Visual Studio, J#, C#, VB.NET dillerini bünyesinde barındıran, Asp.NET ile proje geliştirebileceğiniz, AJAX Extension destekli projeler oluşturabileceğiniz bir Microsoft uygulamasıdır. Microsoft’un tekelciliği bu konuda biraz ön plana çıkıyor. Benim dilimi ancak benim uygulamam ile açabilirsin mantalitesi yer buluyor kendine.

Asp.NET Yazmaya başlayacağım. Nerden Başlamalıyım?

Öncelikle kendinize bir Visual Studio Edinmelisiniz. Sonrasında, File / New Web Site seçenekleri ile yeni Web sitemizi oluşturuyoruz. Projelerimizde 2 seçeneğimiz bulunuyor. Code Behind ve Code Seperate. Bu seçenekler bize, ASP gibi aynı sayfa içersinde kod yazmamızı ya da kodlarımızı farklı bir dosya da saklamamızı sağlıyor.

C# Dilinde açtığımız bir Web Projesinde, Default.aspx sayfası kodlarını Default.aspx.cs dosyasında saklayacaktır. Aynı şekilde VB.NET dilinde açtığımız bir web projesi de Default.aspx.vb dosyasında saklayacaktır. Böylece hem kodlarımız düzenli durumda olacak, hemde Performansımızı etkilemeyecektir. Sayfa yorumlamaya gelen Browser web sunucudan sadece ihtiyacı olan kısmı isteyecektir. 25000 satırlık bir Code Behind sayfa yerine ihtiyacı olan kısmı okuyarak kalan kodları gerektiğinde kullanacaktır.

MasterPage Kavramı Nedir?

PHP ve ASP sayfalarımızda, include’lar ile birçoğumuz çalıştık. include header,include footer onu çağır bunu çağır… MasterPage kavramına kadar geldik.

Bir MasterPage (Şablon) Ekliyoruz. Alt sayfaların açılmasını istediğimiz bölümü seçiyoruz. Hepsi bu. Sayfalarımızı eklerken “Select Master Page” seçeneği ile Master yolunu gösteriyoruz. Artık tüm sayfalarımız aynı şablon içersinde ve kullanımı için 1 satır kod bile yazmadık.

İyi ama nasıl çalıştıracağız?

Asp.NET ile geliştirdiğiniz sayfayı, F5 ile hem build edip, hem hatalarınızı görüp, hem çalıştırabilirsiniz.

Fakat bende IIS Kurulu değil? Üstelik XP Home Edition Kullanıyorum?

Visual Studio, sizin ne kullandığınızı önemsemiyor. Kendisi sanal bir sunucu oluşturarak, Random bir port atıyor. Bu port üzerinden, hem bilgisayarınızı hem sizi yormadan projenizi browse ediyorsunuz

27 Nisan 2009 Pazartesi

25 Resmedilmiş film afişi

Çoğunlukla, her ikisi de bir film turk ve tasarım inek olmak benim iki tamamen ayrı çıkarları olduğu nadiren arada bulunmaktadır. Bazen bir büyük gönderen tasarım, enticed olacak veya bir başlık sırada yazı tipi tercih ederiz - ancak genellikle iki dünyalar çarpıştığında asla.

Ancak, son zamanlarda ben sanatçı ve tasarımcılar en sevdikleri filmleri kendi yaratıcı şekilde saygı ödeyerek bir eğilim fark ettik. İster yeniden bir film's gönderen veya hayal olmak bir kapak tasarımı bir Filmin novelization için ; ben yeterli bu şeyler almak değildir.

Bu hareketin hayranlık o elle benim favori 25 yaratıcı Resimleri Film esinlenerek aldı ettik olduğunu. Hope you like them. Umarım onlar gibi.

Network - Kaynak

network

Annie Hall - Kaynak

anniehall

The Shining - Kaynak

Indiana Jones ve the Last Crusade - Kaynak

lastcrusade

The Dark Knight - Kaynak

darkknight

Groundhog Day - Kaynak

groundhogday

Büyük - Kaynak

American Psycho - Kaynak

americanpsycho

M - Source E - Kaynak

m

Rain Man - Source Rain Man - Kaynak

rainman

Office Space - Source Office Space - Kaynak

officespace

The Philosopher’s Stone - Source Filozof's Stone - Kaynak

harry-potter-the-philosophers-stone

Highlander - Source Highlander - Kaynak

highlander

Bill and Ted’s Excellent Adventure - Source Bill ve Ted's Excellent Adventure - Kaynak

billandted

The Great Dictator - Source Büyük diktatör - Kaynak

greatdictator

Pulp Fiction - Source Pulp Fiction - Kaynak

pulpfiction

Ghost Busters - Source Ghost Busters - Kaynak

ghostbusters

Synecdoche, NY - Source Synecdoche, New York - Kaynak

synecdocheny

Die Hard - Source Die Hard - Kaynak

diehard

The Order of the Pheonix - Source Bu Pheonix ve Sipariş - Kaynak

harry-potter-the-order-of-the-pheonix

Fight Club - Source Dövüş Kulübü - Kaynak

fightclub

Deer Hunter - Source Deer Hunter - Kaynak

deerhunter

Vacation - Source Tatil - Kaynak

vacation

The Chamber of Secrets - Source The Chamber of Secrets ve - Kaynak

harry-potter-the-chamber-of-secrets

The Shining - Source The Shining - Kaynak

heresjohnny

Microsoft Düşüş mü Yaşıyor

Firmalar yılın ilk çeyreğine dair gelir tablolarını açıkladı, tabloda ki ilk şaşırtıcı gelişme Microsoft’un 23 yıldır ilk defa düşüş oldu.


microsoftvsapple


Microsoft yılın ilk çeyreğinde yüzde 6 lık bir düşüş yaşadı ve gelirleri 3 milyar dolar seviyesine düştü, Microsoft’un rakibi Apple ise bugüne kadar ki en büyük net karını 1.66 milyar dolar olarak açıkladı.


Microsoft tarafından yapılan açıkmalada düşüşün nedeni minidizüstü bilgisayarlarda Windows Xp kullanılması olduğu belirtilmiş, Windows Vista’ya oranla daha hafif olan Windows Xp  işletim sistemi Microsoft’un bu sektörde ki beklentilerini boşa çıkarttı. 3 Milyar dolarlık gelirle hala sektörde çok büyük bir yere sahip olan Microsoft’un Windows 7′nin satışıyla birlikte kaybettiği parayı geri kazanması bekleniyor.


Global ekonomik krize rağmen 1,66 milyar dolar kar ilen eden Apple ise bu karını iPhone ve Mac satışlarına bağladı, tabi bu ürünler için sağlanan yazılımları göz ardı etmemek gerekiyor henüz açılalı 1 yıl bile olmamasına rağmen AppStore’den indirilen yazılım sayısı 1 milyara yaklaşmış durumda.

12 Nisan 2009 Pazar

XBox Live Üyelerine Yeni Halo 3 Multiplayer Haritası Yakında





Yani uzun değil su altında son birkaç haftadır neredeyse kesinlikle Halo 3's üzerinde efsanevi Haritası Paketi haber ve Perşembe günkü heyecan başlatmak için uyarı aldım Başını vardı gibi var. Harita paketi "Yörünge", "Meclis" ve "Kum", ve kolayca Xbox Live Marketplace üzerinde indirmek için 800 Microsoft puanı kullanılabilir üç yeni haritalar çok başlıklı özellikleri.



Bariz bir çaba son sürümü Microsoft ücretsiz olarak bu hafta sonu çok eylem Halo 3's yaşandığı bir ayrıcalık Gümüş grup üyelerine izin kararı aldı satış yanı sıra Xbox Live üyelikler, nefes almak için. Etkinlik sadece Pazartesi, 13 Nisan 9 PST at kadar eğer bu Gold üyeliği konusunda kapalı tutarak oldum sürmesi, Şimdi size bir lezzet elde etmek için yapılacak.

Microsoft Yine Birşeylerin Peşinde: Yeni İPod Thoch Klonu



Hikaye ilk olarak, Microsoft'un yeni Zunesi'nin modellerinini pazarlamanın bir takımı olduğu zaman Engadget'te üzerinde kırdı, "Zune HD", keşfedildi. Microsoft, henüz bir iPod dokunuş klonuna alenen itiraf etmek zorunda, yine de şimdi müsait olan ilk bilgide temel aldı, o, Zune HD'in, iPod dokunuşunun olandan daha küçük olan benzer gösterişsiz tek bir ev düğmesi ve geniş ekranlı bir göstermeye yer verecek olduğunda gözükür, ama daha kalın bir kabuğa uydu.


Söylenti, hedef izleyicisine parallel onda bazı umut verici öngörüyü kavramsal Zune HD tutmalarına tutar, ve, hem de ilk iPoddan bir daha aşağı-yoğunluk ekranı ve daha ağır bir iskanı olan orijinal Zune'nin genel mühendisliği.


Zune HD için beklentiler, tam tüylenmiş bir Wi Fi müzik deposunun yerine getirmesini kapsar. O, birçok odağın, güncel olarak müsait neredeyse bütün bilginin, hiçbir şey söylentiden daha çok olmamasına rağmen görüntü pleybeğine gidecek olduğu onun isminden farz etmesi için hem de kasa olmalıydı. Biz, yeniden her yerde potansiyel bir iPod katilinin üzerinde bazı reklamı görmeye başlayabilir miydik? Eğer kuvvetlerin paylaşan bir kısmının fikriyle Microsoft tenekecileri değilse, yeni bir Zune, bizim cidden, ondan şüphe ettiğimiz popüler Xbox kürsüsünden alabilirdi.

Virüsler 2009 ilk çeyreğinde %10 arttı



PandaLabs dönem kötü amaçlı yazılım üzerinde Ocak Mart 2009 verileri bu rapordan göre ve üç aylık rapor former, yeni kötü amaçlı yazılım yılın ilk üç ay boyunca oluşturulan, 73% büyük çoğunluğu, bu troyan tür oldu. Her ne kadar ana rakam büyümenin Spyware göre% 10 üzerinde yeni kötü amaçlı yazılım ve mevcut 2.5% 13,15% kadar ve yeni çeşitleri bulunan kötü amaçlı yazılım, ikinci tip oldu deneyimli olduğunu.



"Biz gördük yılın ilk üç ay için ve laboratuvarları emdirmek için Adware bu tür ile daha fazla kullanıcı bozmak için nasıl dolaşım Farklı Spyware kopyalarını çok sayıda, muhtemelen koymak sırasında hangi sayısını enfeksiyonları çok önemli son çeyrek düşük olduğunu, "Luis Corrons, PandaLabs teknik direktörü açıklıyor.



Bazı durumlarda, siber suçlular amaçları, hizmet ve bu Spyware Virtumonde kötü amaçlı yazılım o 2009 yılının ilk üç ay boyunca bulaşmış bilgisayarlar. Bu kod, ayrıca kullanıcının Gezinme kontrol etmek için kötü amaçlı reklam ve casus yazılım araya getiren arama kullanıcı ve ekran afiş reklam, pop-up vs tarafından yapılan sonuçlarına manipulates. belirli ürünleri satın almaya çalışın.



bilgi http://www.pandasecurity.com/spain/homeusers/security-info/tools/reports/

11 Nisan 2009 Cumartesi

Xilisoft AVI MPEG Converter 5.1.23.0410


Xilisoft AVI MPEG Converter açıklama

Bu avi MPEG1, MPEG2, MPEG4 ve MPEG1, MPEG2 avi için bir yazılım uygulaması dönüştürmek olacaktır

AVI MPEG Converter güçlü bir AVI olan MPEG, AVI, DivX MPEG ve birçok MPEG AVI dönüştürmek yardımcı MPEG çevirici yazılım etmektir.

O size istediğiniz kalitede yardımcı çıkış parametrelerini ayarlamak için video ve ses kodlayıcısı kullanabilirsiniz. Ayrıca, AVI MPEG çeviren AVI dosyalarını MPEG dönüştürmek için güçlü bir yoludur.

Xilisoft AVI MPEG Converter ve toplu dönüştürme multithreading, aynı anda birden fazla dosya dönüştürebilirsiniz destekler.

Burada bazı temel özellikleri şunlardır "Xilisoft AVI MPEG Converter":

MPEG, AVI DIVX MPEG MPEG AVI dönüştürün. AVI, MPEG, MPEG2, MPEG4 gibi video biçimleri arasında dönüştürme;
Destek toplu dönüştürme;
Destek multithreading, aynı anda birden fazla dosya dönüştürebilirsiniz;
Dönüşüm sırasında,, duraklatabilirsiniz durdurmak ve şu anda devam;
Veya video ve ses codec seti parametrelerini kendiniz varsayılan ayarları kullanabilirsiniz;
Destek önizleme, kullanıcılar dönüşüm önce önizleme giriş dosyaları;
Veya video ve ses codec seti parametrelerini kendiniz varsayılan ayarları kullanabilirsiniz.
Xilisoft AVI MPEG Converter böylece sadece birkaç tıklama yeterli kullanımı kolaydır. Hızlı hızlı ve mükemmel çıktı kalitesine dönüştürme ile, sevinçle de yararlanabilirsiniz. Çünkü bu daha kolay ve daha eğlenceli çok medya hayat yapar düşünüyorum Biz çok bu programı öneriyoruz. Eğer bize ve ürünlerimiz hakkında sorularınız varsa ve bizim hızlı ve etkili bir iş günü E-Posta Servisi ile, bize vermek tereddüdsüz olabilir biliyorum.

Koşullar:

Intel Pentium II 350MHz veya üzeri veya Athlon
64 MB RAM veya daha üst bir sürümü.

Sınırlamalar:

Demo her dosyanın sadece ilk 5 dakika kodlamak olacak

9 Nisan 2009 Perşembe

BitDefender Total Security 2009 Build 12.0.12 Full indir




BitDefender Total Security 2009 güvenlik tüm sorunlar Internet üzerinde çalışan çözer. Bu, deneme, istilalar ve kötü amaçlı Web içeriği Phishing virüs, casus yazılım, spam karşı koruma sağlar. Anti amacı-Anti-modülü - algılama ve dolaşımda bulunan tüm virüsleri kaldırılmasını sağlamak. BitDefender Antivirus güçlü tarama mekanizmaları kullanır, onaylı laboratuar ICSA, Virus Bulletin, Onay İşareti, CheckVir ve TÜV. Güvenlik Duvarı Güvenlik duvarı modülü ağ trafiğini filtreler ve Internet üzerinde kullanıcıların erişim Timne denetimleri ve uygulamaları başlatmak için yetkilendirme. Gizli modu kötü amaçlı yazılımlar ve korsanlara karşı bilgisayarınızı »gizlemek« sağlar. Kısaca Antispam'ı, Antispam modülü spam sorunu çözer ve bu konuda endişe değildir.

Güvenlik dosya paylaşımı ve bilgi
• Geliştirilmiş: e tüm Internet trafiğini tarar-posta ve virüs ve casus yazılım gerçek zamanlı olarak sohbet trafik.
• proaktif yeni virüslere karşı gelişmiş Heuristic analiz teknolojisi kullanarak korumak.

Gizliliğinizi koruma
• Bloklar () Phishing gizli bilgi hırsızlığı girişiminde
• Geliştirilmiş: e-posta yoluyla, İnternet üzerinden ya da anlık mesajlaşma servisleri kişisel bilgi sızıntısı önler.

Veri şifreleme
• Anlık İleti Şifreleme - trafik şifreleme servis mesajları.
Dosyaların • Yerel depolama Dosya Vault güvenli şifrelenmiş biçimde kişisel bilgi veya önemli dosyaları saklar.
Dosya ve klasörlerin • Otomatik yerel yedekleme.

Ağ bağlantılarının korunması
• Otomatik olarak hesaba katarak bir yere çekerken güvenlik duvarı ayarları değiştirir.
• Wi-Fi, Wi-Fi yetkisiz erişim ağı önleyici monitör

Yüksek performanslı PC'ler sürmesi için Fon
• Kullanımlar az sistem kaynakları
• Yeni Dizüstü modu pil ömrünü uzatır defteri
• Araçlar birleştirerek disklerinizin, çift dosyaları bulmak temiz ve kayıt defteri girdilerini geri gereksiz verileri silmek
Kurtarma imkanı olmadan silinen dosyaların • yok

İşletim sistemi: Windows ® XP / Vista
Dil: İngilizce
Boyut: 107 MB
Tıp: mevcut

Reg Organaizer 4.22 Full İndir



Reg Organizer ® - Kayıt Defteri ve hizmetleri yanı sıra yapılandırma dosyaları ile temizlik için çok amaçlı bir programdır. Görüntülemek için, kayıt defterini düzenlemek sağlar önizlemek reg ithal-dosyaları (Windows Explorer dahil).

Kayıt defterinde arama fonksiyonu, tüm tuşları, uygulama çıkarlarını ilgili bulma fırsatı kayıt defterinde derin bir arama yapmak için sağlar. Ayrıca, Reg Organizer yapılandırma dosyalarının farklı türleri yönetim fonksiyonlarını destekler.

Anahtar özellikler:
- Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni görüntülemek ve kayıt defterini, ihracat ve ithalat değerleri tuşlarının vb çeşitli operasyonlar C anahtarları ve değerleri gerçekleştirmek için gerekli olan kayıt defteri düzenleme
- Kayıt defteri temizleme fonksiyonu olarak bulmak için kayıt defterinde istenmeyen kayıtları bulmak ve kayıt defteri sorunları düzeltin.
Arama fonksiyonu, kayıt defteri anahtarlarını başvurunuzu çıkarlarına ilişkin arama yapmanızı sağlar ve gerekirse bunları kaldırın. Bu, örneğin kullanışlıdır, bir uygulama ve el ile kayıt defteri girdileri bu çıkarmadan sonra, diğer uygulamaların yanlış işlem neden olabilir gereksiz olduğunu program kaldırılmıyor. Aynı zamanda, Reg Organizer daha derin arama yapan ve sık sık bulmak için de tuşları olan diğer benzer programlar bulunamıyorsa, uygulama ile ilgili sağlar.
- Birleştir'i ve kayıt defteri sıkıştırmak. Bu prosedürler, kayıt hızını arttırmak ve izin sonucunda, bir bütün olarak sistemin hız.
- Beceri çok "" Windows hassas (tweaks) değiştirmek için kullanılır. Özellikle, size, daha fazla Önbelleği kullanmak için sistem veya sistem vb hafıza, kimden kullanılmayan kütüphane kaldırma zorlamadan sipariş sistem tarafından hızlandırabilir
- Herhangi bir kayıt defteri anahtarı hakkında bilgi almak ve değişiklikleri izlemek.
Kayıt defteri dosyalarını doğrudan Explorer dahil içeriği, ithal önce (*. reg) ve - Önizleme. Ne zaman ithal reg dosyasını görmek, içeriği bu resimlerin sunumu, bu kayıt için ithal olacak tüm tuşları sağlayan bir ağaç yapısı olarak temsil edilir.
- Görüntüleme ve düzenleme otomatik programlar, yani, çalışma uygulamaları Windows başlangıç veya oturumu sırasında yüklenir.
- Kullanarak arama ve kayıt defterinde yerini bulmak için bir aracı (ve varsa değiştir) gerekli veya kayıt defteri ayarlarını anahtarları, arama kriterleri meet.
- Entegre herhangi bir uygulamayı kaldırın. Gibi uygulama kurulmuş henüz bu "sistemin fotoğrafını" önce ve sonra kurulum, o zaman "" değişiklikleri sistem için geri da.
- Aracı "Temizleme diskleri" otomatik olarak gereksiz dosyaları çeşitli bilgisayarınızın sabit sürücü temizlemek için, izin verir ve arama ve yanlış etiket düzeltme.
- Yönetim yapılandırma dosyalarının. Reg Organizer ile açmak ve düzenlemek (Anahtar / bölümleri düzenleme, silme) INI eklenti çeşitli programlar dosyaları.

Boyut: 2,42 Mb

Download:
http://letitbit.net/download/5bce21179360/...er4-22.rar.html

Ayna:
http://uploadbox.com/files/aqxirplRdc

Ayna:
http://depositfiles.com/files/19tvq97o5

5 Nisan 2009 Pazar

AGSoft Randevu ve Görüşme Takip Programı



Sürüm : 2.2
Boyut : 2.75 Mb
Kullanım İzni : Süre/Kullanım Kısıtlamalı (Shareware)
Kısıtlama : 30 Gün
Dil : Türkçe
İşletim Sistemi : Windows (Tümü)
Üretici Firma : AGSoft Yazılım

Tanıtım:
Üreticiden: AGSoft yazılım olarak özellikle milletvekillerinin veya siyasetle uğraşanların randevularının ve görüşmelerinin takibi amacıyla hazırlamış olduğu çok özel bir programdır. Günlük yapılacak görüşmeleri ve günlük programınızı çok rahat bir şekilde takip edebilirsiniz. Kişi bilgilerini ve görüşme detayları ile geçmiş görüşmelere ait notlarınızı görebilirsiniz.

Kayıtlı kişilerin akraba, eş, dost ve arkadaş çevrelerini ayrıca takip edebilir veya kayıtlı listelerden onlara bağlantı yapabilirsiniz.

O güne ait doğum günü, evlilik yıldönümü gibi kişilere has bilgileri görebilir, milli günlere ait bilgilere ulaşabilirsiniz.

Siyasetçilerin veya dernek yöneticisi gibi günlük olarak randevuları olan ve kişilerle ilişkinler içinde olan herkesin ihtiyacı olan bir programdır.

PROGRAMIN İŞLEYİŞİ:

1.Program ilk kez kullanıldığında programda kayıtlarını tutacağınız veya randevu vereceğiniz kişilere ait kayıt girmeniz gerekmektedir. bunun için programın "Kişi Giriş ve Detayları" bölümünden yeni bir kayıt girmeniz gereklidir. Bu bölüm aynı zamanda kişilere ait detalı bilgilerin görüşme ve diğer işlemlerin takip edildiği bölümdür. Bu bölüm içindeyken görüşme yapabilir veya başka kişilere ait işlem yapabilirsiniz.

2.Kişi fihristi bölümü ile ulaşmak istediğiniz kişilere ulaşıp bu kişilere randevu verebilir veya bu kişilere ait bilgileri güncelleyebilirsiniz.

3.Randevular bölümüyle verilen randevulara ulaşabilir ve değşiklik yapabilirsiniz.

4.Giriş bölümünden o güne ait;
a) Bekleyen randevuları,
b) Görüşülen randevuları,
c) İptal olan randevuları,
d) Milli gün ve hatırlatmaları,
e) Önemli gün ve hatırlatmaları (kişilere ait bilgilere girilen, doğum günü, özel gün vs.) ve
f) Günlük alınan notlara ulaşabilirsiniz.

PROGRAMDA YAPABİLECEKLERİNİZ:
1. Kişilere ait bilgilerin takibi
a) Kişilerin Sicil bilgileri,
b) Kişilerin Akraba dost ve aile yapısı ile ilgili bilgiler,
c) Kişilerin önceki görüşmelere ait notlar ve tarihler ve
d) Kişilere ait önemli gün ve hatırlatmalar.
2.Günlük randevuların takibi
3.Görüşmelerin takibi
4.Günlük notların takibi

2.2 sürümü ile gelen yenilikler;
1. Çok kullanıcılı işlemler geliştirildi. Başka kullanıcıdan gelen bilgilerin güncelleme işlemi kullanıcının seçimi doğrultusunda belirli periyotlarda otomatik yapması sağlandı.
2. Önceki sürümde ilk kurulumda oluşan hatalar giderildi.

»»»
Programı innDir
«««

Gmail 5 Yaşına Bastı


Beş yıl önce dün o Gmail iş çıkışı vererek başlattı. Daha sonra, tipik bir web posta hesabı sadece posta beş megabayt hakkında deposu olabilir. O gün ne olduğunu hatırlıyorum, yani bugün, 2004 tek bir 20 megabayt eki, tüm bir web posta hesabı dört boyutu gönderebilirsiniz düşündüğünü zor. Çevrimiçi depolama bir gigabayt ne, etiketler, oturumu görüntülemek ve güçlü spam koruması - insanların Gmail çalıştığınızda, ancak e-posta deneyimi değişiklik vermek için bir sürü - arama gibi var edilmiş ne insanların etrafında tutulmalıdır için görünebilir.

Bunu Gmail oluşturduğunuz mühendisleri mevcut e-posta çözümleri ile, sinirli olduğunu ve posta hangi yere kadar her şeyi tekrar düşünme anlamı çok var insanlar için daha iyi bir aracı inşa etmek istedim. Bunlar, HTML ve JavaScript'i bir kombinasyonu (bu daha sonra AJAX gibi), bir yumuşak, hızlı arayüz teklif bilinir oldu bir mimarlık yaptı. Ve aklımızda olan her gün ve geniş bant bağlantı, arka güç kullanıcıları 56k modem hala norm olduğunu mesajları yüzlerce var en talepkar kullanıcıları - Google Gmail tasarlanmıştır.

Son 5 yılda değişimin çok hakkında getirdi ve Gmail artık sadece posta daha fazla bir şeydir. Biz, sonra görüntülü sohbet sohbet ekledi. Biz altında yatırım ettik-the-Hood değişiklikleri bu son Gmail Labs oluyor's been hızlı gelişme - 43 deneysel özellikler için görevler de dahil olmak üzere 43 hafta, çevrimdışı, izin göndermek geri ve hatta bazı saçma şeyler. Google çalışanları için dahili e-posta olarak bir milyon şirket ve insanların milyonlarca 52 dilde daha fazla tarafından kullanılan başladı. Ve bir gigabayt çok alan gibi artık hissediyorum değildir.

Bugün e-posta sorunları insanlar beş yıl önce olduğu sorunları ve Gmail'in en zorlu kullanıcı kendi sınırları için bastırmaya devam daha farklıdır. Daha fazla posta alıyoruz ve daha yöntemlerle her zamankinden iletişim. Web tarayıcıları vardır almak daha hızlı ve işlevsellik insanların sadece 2004 yılında rüya olabilir sunuyor. Biz daha bu son beş daha radikal bir sonraki beş yıl içinde değişiklikleri bekliyoruz. Zaten biz dahili test ediyoruz ve Gmail Blog geliflmemizin Güncelleme devam edeceğiz bazı yeni şeyler hakkında heyecan alıyoruz.

2 Nisan 2009 Perşembe

Cesaretin var mı Aşka ? - Jeux D’enfants - 2003 - Türkçe Dublaj - DivX & Mp4 Film indir -

alt


Filmin Konusu:

Julien ve Sophie özel bir bağla bağlı iki küçük çocuk. Julien’in annesi kanser, ölmek üzere. Sophie ise göçmenliğin zorluğu ile başa çıkmaya çalışıyor.

İkisini son derece cesaret isteyen, ilginç bir oyun bağlıyor. Oyunun kuralı çok basit; sırasıyla her biri, ötekine cesaret gerektiren zorlu görevler veriyor.



Zamanla hayatın kendisi, zorluklar bu oyunun bir parçasına dönüşmeye başlıyor. Ve bu oyun inanılmaz bir aşk yaratıyor aralarında. Bu aşk birbirlerine kavuşmalarına engel olacaktır…

VA - Fast And Furious (OST) 2009 - MTD

VA - Fast And Furious (OST) 2009 - MTD

VA - Fast And Furious (OST) 2009 - MTD | Size: 64.6 MB



Artist: VA
Title Of Album: Fast And Furious (OST)
Year Of Release: 2009
Label: Universal
Genre: Soundtrack
Bitrate: Lame 3.97 / -V2 --vbr-new
Total Time: 40:39 min
Total Size: 64.6 MB

Track List:
-------------
01 - Rye Rye - Bang (feat. M.I.A.) 03:33
02 - Busta Rhymes - G-Stro 03:42
03 - Kenna - Loose Wires 03:47
04 - Pitbull - Blanco (feat. Pharrell) 03:22
05 - Pitbull - Krazy (feat. Lil Jon) 03:53
06 - Pitbull - You Slip, She Grip(feat. Tego Calderon) 03:13
07 - Shark City Click - Head Bust 03:56
08 - Pitbull - Bad Girls (feat. Robin Thicke) 04:04
09 - Don Omar - Virtual Diva 04:01
10 - Tasha - La Isla Bonita 03:46
11 - Pitbull - Blanco (feat. Pharrell)(Spanish Version-Bonus Track) 03:22

Download:
LetitBit.net
Mirror:
Uploadbox.com
No Password...

Gigabyte tüm X58 anakartlar için SLI desteği arttırıyor (Çeviri)



Gigabayt bir basın açıklaması yaparak tüm X58 anakartlar şimdi,-EX58-UD3R modeli daha uygun GA için tam GA-EX58-Extreme üflenir kimden Nvidia SLI çok resmi destek-GPU yapılandırmalar var duyurmayı gönderdi. Firmaya göre, kullanıcıların sadece en son BIOS için şirketten daha önce desteklenmeyen X58 kurullarında SLI işlevlerini etkinleştirmek için yükseltme gerekiyor.


Bu önceden sertifikalı sürümü - the SLI gelen BIOS ile olmayan bir SLI Gigabyte X58 kurulu sönüyorsa oluşuyordu-UD4P SLI-BIOS sertifikalı olan Gigabyte EX58-UD4 modeli EX58 ile yanıp sönen yani kesmek nispeten basit kullanarak ulaşılabilir oldu. Ancak, bu yöntem çok iyi anakart garantisi geçersiz kılabilir veya makine eğer bir şey yanlış giderse gerçekten bricked vermekteyiz.

Nvidia anakart üreticileri bir model üzerinde şirketin resmi SLI sertifika-by-modeli temelinde, bu nedenle donanım düşünüyor ödeme Intel X58 yonga seti kullanan gerektirir zaten yetenekli ve bir kesmek gayri resmi bir tur yaptığını, bu Gigabayt gibi sadece uçlanmak kararı SLI için tüm X58 anakartlar yükseltmek için fazladan para.