11 Ocak 2010 Pazartesi

Cep telefonunuz suya düşerse ne yapmalısınız? VİDEO

cep telefonum suya düştü, suya düşen telefon, nasıl açılır, cep telefonu suya düşerse, ne yapılmalı, düşerse, düşünce, su döküldü
Çoğu Kullanıcının hayatında mutlaka 1 cep telefonu vardır.ve bu telefonların başına günüzmüzde hiç ummadık şeydler gelebilir telefonu ile suya atlayanmı dersin telefonunu 4-5 kat yukarıdan düşürenmi dersin çoğu örneği mevcut şimdi sizlere cep telefonunuz suya denize düşerse ne yapılması gerektiğini açıklayacağız.Her telefon kullanıcısının başına gelebilir, mutlaka devamını okuyun.


Telefon suya düşerse genellikle yapılan ilk hata telefonu çalıştırmaktır. Siz siz olun bunu sakın denemeyin, muhtemel çalışmamasından sonra yapılan ikinci ve öldürücü hata ise telefonu şarja takıp elektrik gelip gelmediğini kontrol etmektir : ) Böyle bir durumda aşağıdakileri hatırlarsanız telefonunuz için elinizden geleni yapmış olursunuz. (bir çok kişinin tecrübesine göre  işe yarıyor)

1- Telefonun mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde sudan çıkarın. 3-5 saniyelik fark bile bundan sonra çalışıp çalışmayacağını etkileyebilir.
2- Hemen bataryasını çıkarıp sonraki adımlara geçinceye kadar içinde sıvı varsa dökülmesi için 2 parça halinde tesr çevirerek bekletin.
3- Üstündeki altındaki gözle görülen sıvıyı kağıt mendil yada bir bez yardımıyla temizleyin.
4- Bana göre en önemlisi ve çok kişi tarafından tecrübe edilip olumlu sonuçlanan adım ise telefonunuzu vakit kaybetmeden içinde pirinç olan bir kaba koyun. Telefon mümkünse pirinç içerisinde kaybolsun.

Prinçle ilgili bölümü gerçekleştirmeden önce saç kurutma makinesi ile olumlu sonuca ulaşanlarıda duydum. Artık siz hangisi denersiniz bilmiyorum. Sonuçta ben uzman değilim, sorumluluk size ait : )
Ama pirinçin tuz içerisindeki nemi alma konusundaki başarısınıda göz önünde bulundurursanız akla mantığa uygun bir yöntem gibi geliyor. Zaten internettede araştırdığınızda herkesin ilk önerdiği yöntem pirinçtir.
Benim telefonum suda biraz fazla beklediği için maalesef bu yöntem işe yaramadı. Ama lensindeki nemli görüntü ortadan kalktı.
İnşallah bu yazıyı okuyan hiç kimsenin başına böyle bir kaza gelmez. : )

Hiç yorum yok: