11 Ocak 2010 Pazartesi

MSI Radeon HD 5870 HD 5850 fiyatı özellikleri resimleri incelemesi ati


MSI ati Radeon HD 5870 lightning msi 5870 lightning fiyatı özellikleri resimleri incelemesi ati
MSI, ATI'nin performans segmentinde konumlanan yeni nesil 2 modelini de hızaşırtmacılara yönelik olarak yeniden tasarladı.

Hatırlarsak karşımıza ilk olarak Nvidia'nın GTX260 modeli ile çıkan MSI'ın  'Lightning' serisi (ki burada ilgili incelememiz var) bunun hemen ertesinde GTX 275 ile de sunduğu başarımı arttırarak devam ettirmeyi başarmıştı. İşte şimdi de rotasını ATI'ye çeviren MSI, firmanın halihazırdaki tek GPU'lu tepe seviye çözümü olan (ve aynı zamanda dünyanın da en hızlı tek GPU'lusu kendileri) HD  5870'i alıp, bir güzel elden geçirip, saat hızlarından soğutucusuna ve kullanılan malzemeye kadar herşeyini değiştirerek bizlere yeniden sunmaya hazırlanıyor. MSI'ın modelde kullandığı soğutucu ise seleflerinden tanıdığımız dahilinde iki tane 80mm'lik fana ve 5 adet ısı borusuna yer veren Twin Frozr II. Soğutmanın etkinliği yanında öne çıkan bir diğer özelliği ise sesiyle kullanıcıların kafasını şişirmemesi.
Keza yine modelde kullanılan kapasitörler türünün en iyisi olan katı Japon kapasitörler iken yine diğer tüm bileşenler de 'askeri sınıfa' ait. 12 fazlı dijital PWM tasarıma ve 2 adet 8 iğneli PCI-Express 2.0 güç bağlantısına sahip olacak modelin GPU hızı 1GHz olacak ki, varsayılan 850MHz ile kıyaslarsak ciddi bir fark olduğunu görmemek olanaksız. Diğer detaylarsa bilindik, yani 256-bit bellek arayüzü, 1600 adet paralel işlemci ve 1GB'lık GDDR5 bellek yapısı. Kutu içeriğine Afterburner yazılımının da dahil edileceği model tahminimizce bu ayın sonlarında raflardaki yerini alır, fiyat etiketi ise doğal olarak henüz bilinmiyor.

MSI ati Radeon HD 5850 Cyclone msi r5850 cyclone fiyatı özellikleri resimleri incelemesi ati
MSI'ın CES 2010'da sergilediği bir diğer model ise HD 5850 'Cyclone' oldu. Soğutma ayağında 9cm'lik tek bir fana yer verecek olan bu modeli türdeşlerin ayıran en önemli detay ise, benzerlerine kıyasla daha iyi hızaşırtılabilecek olmasının yanında Aşırı Düşük RPM moduna alınması halinde ölçülebilen ses seviyesinin de yarısı kadar ses çıkartacak olması. Yani kısaca model kullanıcılarını performansının yanısıra inanılmaz sessiz bir soğutma çözümünün beklediğini de dile getirebiliriz. Keza ağabeyinde olduğu gibi bu modelde de MSI'ın yer verdiği bileşenler (yani SSC, Hi-C ve Katı Kapasitörler ) tamamıyla askeri sınıfa ait en kalitede parçalar. Cyclone'un saat hızlarına dair ise MSI herhangi bir açıklamada bulunmuş değil henüz maalesef.
Ve son olarak da her iki modelin de önümüzdeki ay içerisinde raflardaki yerlerini alacaklarını belirtelim.

Hiç yorum yok: