24 Haziran 2010 Perşembe

sağlık bakanlığı aile hekimliği sorgulama

Aile Hekimliği uygulaması bir çok ilde başladı. Uludağ Üniversitesi Aile Hekimliği hakkında diyor ki:

Aile Hekimi

Birey ve ailelere sürekli ve çok yönlü sağlık hizmeti veren, biyolojik, klinik ve davranış bilimleriyle iç içe olan, faaliyet alanı içinde, tüm yaş gruplarını, her iki cinsiyeti, tüm sistemleri ve bütün hastalıkları kapsayan bir uzmanlık alanıdır.

Aile Hekimliği önemlidir, çünkü:

  • Sağlık hizmetini aile bireylerinin tümüne birden sunar.
  • Sağlığın sadece hastalık ve sakatlıkların olmayışı değil, sosyal yönden de tam bir iyilik hali içinde olma durumu olduğunu dikkate alarak hizmeti sunar.
  • Sağlık ile ilgili sorunlarda ailelere danışmanlık yapar ve yol gösterir.
  • Birinci basamak sağlık hizmetinin yeterli olmadığı durumlarda kişilerin daha ileri sağlık bakımının sağlanması konusunda gerekli olan organizasyonu gerçekleştirir.

Aile Hekimliği hakkında gerekli bilgilere Sağlık Bakanlığı‘nın ve Uludağ Üniversitesi‘nin sitelerinden öğrenebilirsiniz.

Bu uygulamadan yeni doğan bebeğimizi sağlık ocağına götünce haberim oldu. Daha önceleri afişlerini görüyordum sağda solda ama hayatımızı nasıl etkileyeceğini bilmiyordum.

Sağlık ocağına gittiğimizde,

Soru 1: Nerde oturuyorsunuz?

Soru 2: Kaydınız var mı?

Oturduğumuz yer tamam da, kaydımız başka yerdeymiş o yüzden Toplum Sağlık Müdürlüğü‘ne dilekçe vermemiz gerekiyormuş. Bir iki dilekçe olayı…

Sizlerin de aynı sürprizlerle karşılaşmamanız için tavsiyem kayıtlarınızı aşağıdaki linklerden kolaylıklar diyarı internette kontrol etmenizdir.

Bu iller arasında Adana, Kırıkkale, Sakarya, Gümüşhane da var ama internet üzerinden bir sorgulamaya ulaşamadım. Durumunuzu öğrenmek için bağlı olduğunuz sağlık ocağına giderek kaydınızı kontrol ettirmeniz gerekiyor.

Sağlık sizinle olsun…

Güncelleme (18.Eylül.2007): Gümüşhane İl Sağlık MüdürlüğüAile Hekiminizi Öğrenmek İçin

[T.C Sağlık Bakanlığı] Aile Hekimliği Türkiye Modeli
[Uludağ Üniversitesi] Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Sayfalarında Yer Alan Konular

Hiç yorum yok: