Soğan diğer bitkiler gibi hücrelerden oluşur. Bu hücreler bir membran ile iki bölüme ayrılır. Bir bölümün içinde farklı bileşimde bir enzim varken diğerinde sülfat içeren moleküller vardır. Soğan kesildiğinde bu iki bölümdeki maddeler birleşerek kimyasal bir reaksiyon oluştururlar. Bu reaksiyon sonucu gözün yanmasına sebep olan etilsülfin denilen madde oluşur.
bilgi, göz yaşartma, Ilginc, ilginç, soğanGözünüzün yanmasını önlemek için soğanı akan suyun altında kesin. Sülfat suda kolayca çözündüğü için su ile akıp gider. Diğer bir çözüm ise soğanı kesmeden önce 10 dakika buzlukta bekletin. Soğukluk sözü edilen kimyasal reaksiyonun yavaşlamasına neden olur.
kaynak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuzun silinmemesi için lütfen konu ile alakalı yorumlar yapınız.Ayrıca argo,küfür,reklam içeren,Türkçe yi düzgün kullanmayan ve kelimeleri uzatan yorumlar silinecektir.