Google Gruplar Dünyada Google Hizmetleri Kullanımı Sıralaması yapılsa ilk 5 e gireceğini tahmin ediyoruz. Özellikle belirli özelliklere sahip insanların ortak bir nokta etrafında toplanması ve bir grup oluşturarak paylaşımlarda bulunması çok etkili oluyor. Bir insan bilgisini ve becerisini diğer insanlarla paylaştıkça mutlu olur. Diğerleri de bu beceriyi yorumlarken. İki taraflı olumlu yaşam. Becerileri yorumlanan daha iyi becerilere yol alırken diğerleri de bunu kendilerine uyarlayarak yeni beceriler elde etmeye çalışıyor.
Google grupları bu konuda bence biçilmiş kaftan. Hiçbir zahmete girmeden mail hesabınız üzerinden paylaşımlarda bulunabiliyor hatta 5 MB büyüklüğüne kadar olan dosyaları zahmetsizce birbirinize gönderebiliyorsunuz. Tek tek mail hesabı girme veya ne yapacağınızı şaşırma gibi bir ihtimaliniz yok. Zaten e-posta göndermeyi herkes bilir.
Özellikle öğretmenler tarafında çok kullanılan ve yarar seviyesi en yüksek olan platform sanırım. Yazılılar, genelgeler, sözleşmeler, yarışmalar, sorular… derken bir bakmışsınız öğretmenin ihtiyacı olan herşey yüzlerce kişi arasında dönüp duruyor. Zaten öğretmen demek yardımsever kişilik demek.
Google grupları kullanmak da oldukça kolay. Öncelikle yapmanız gereken biliyorsanız bir grubun adresine girmek. Eğer bilmiyorsanız ilgi alanınıza göre bir gruba üye olabilirsiniz.
Öncelikle herhangi bir grup adresini bilmediğinizi farzederek anlatıma başlayalım. http://groups.google.com/ adresine girerek öncelikle Google Grupları sayfasına ulaşıyorsunuz. En üstteki arama bölümüne kendi ilgi alanınıza göre bir arama kriteri yazarak karşınıza gelebilecek grupları listelemeniz gerek. Örneğin “Bilişim Teknoloji” yazalım.
Karşımıza bir çok grup ismi geldi. Bu kısımda eğer bir grubun büyümesine katkı sağlamak istiyorsanız küçük üye sayısına sahip gruplara üye olabilirsiniz. Fakat yok ben direk paylaşımlara girmek istiyorum derseniz o zaman hemen büyük kullanıcı sayısına sahip grupları seçmelisiniz.
Yukarıda orta kısımda üye sayısına göre gruplar kategorilendirilmiş. Oradan hemen “100 – 999″ seçeneğini seçerek 100 ile 999 arası üye sayısına sahip grupları listeliyoruz. Daha sonra açıklamalara bakarak kendimize uygun bir grup seçelim.
Grup adına tıkladığımızda grup ile ilgili paylaşımların olduğu sayfa gelir karşımıza. Bu durumda başlık bakarak gerçekten de kendimize uygun mu ona karar verebiliriz.
Herhangi bir başlığa tıkladığımız da da üye olmalısınız uyarısını görürüz veya direk başlık açılır. Eğer grup hoşunuza gittiyse sağ tarafta bulunan “Grup üyeliği için başvur” linkine tıklayabiliriz.
Karşımıza şu soru gelecektir. “Bu grubu nasıl okumak istiyorsunuz?”
Mail hesabınıza e-posta gelmesini istemiyorsanız “E-posta yok” seçeneğini işaretlemeniz gerek. Bence en güzeli
“E-posta (Günde yaklaşık 1 e-posta) Bana her bir iletiyi ulaştığı şekilde gönder” seçeneği.Böylece anlık olarak gruptaki paylaşımları takip edebilirsiniz.
Alta ise gruptaki isminizi yani takma isminizi giriyorsunuz. Gelelim son kısma. Burada da gruba başvur diyerek işlemi bitiriyoruz.
“Katılma isteğiniz beklemede ve henüz grup yöneticisi tarafından onaylanmadı.” şeklinde bir uyarı alabilirsiniz. Bu, grup yöneticisinin sizin üyeliğinizi onaylaması gerektiğini gösterir.
Grup yöneticisi üyeliğinizi onayladıktan sonra e-postalar mail hesabınıza düşmeye başlayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuzun silinmemesi için lütfen konu ile alakalı yorumlar yapınız.Ayrıca argo,küfür,reklam içeren,Türkçe yi düzgün kullanmayan ve kelimeleri uzatan yorumlar silinecektir.