|
Robotium test framework’ü sayesinde fonksiyonel testler yazmak çok kolaylaşıyor. “Selenium gibi, ama Android için” sloganını kullanan framework, test case’lerinizde kullanıcı ile etkileşim gerektiren kısımları otomatik hale getirmenize yarıyor.
Örnek vermek gerekirse, uygulamanızın login ekranında “Gönder” düğmesine tıkla, “Şifre” kutucuğuna “123456″ gir ve ekranda “Hatalı Şifre” kelimesi geçmediğinden emin ol gibi kontrolleri içeren bir test case’i Robotium kullanarak şöyle yazıyorsunuz:
public void testLogin() throws Exception {
solo.clickOnButton("Gönder");
solo.enterText(1, "123456");
assertFalse(solo.searchText("Hatalı Şifre"));
}
Bu testler Emulator üzerinde çalıştırıldığı için otomatik hale getirdiğiniz hareketleri gözünüzle görebiliyorsunuz. Yazdığınız testlerin geçip geçmediğini Eclipse’in JUnit ekranından takip edebiliyorsunuz.
Uygulamanızı Robotium ile test edebilmek için ana projenizin AndroidManifest.xml dosyasına aşağıdaki satırı eklemeniz gerekiyor:
Test projesinin Build Path‘ine robotium-solo-1.x.x.jar dosyasını ekledikten sonra ActivityInstrumentationTestCase2 class’ını extend eden bir test case yazmalısınız. Örnek bir test projesi görmek istiyorsanız Robotium’un Getting Started sayfasına bakmanızı öneririm. Hazırladığınız test case’i çalıştırmak için Eclipse’de projenize sağ tıklayarak “Run as Android JUnit Test” demeniz gerekiyor.
Test yazmayı kolay ve eğlenceli bir hale getiren Robotium test framework’ünü denemenizi şiddetle öneriyorum.
kaynak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder