Google arama motoru devi oldugu bilinen bir gerçek çoğu kişinin internet tarayıcısının (İnternet explorer , mozzilla firefox, opera, maxton, safari vs..) başlangıç sayfası ( ilk açıldığında karşınıza gelen sayfa) www.google.com yada www.google.com.tr dir. Dünyada ve ülkemizde sıklıkla kullanılan Google'ın arayüzünde bir takım değişimler yapılmış.Fakat çoğu kullanıcı bu değişiklikleri henüz görebilmiş değil nedeni ise yeni arayüzün bölge bölge aktif hale getirileceği ve kullanıcıların yeni arayüze geçişte tepkilerini ölçmektir. Bilgisayarınızda açılan google arayüzü eski olabilir fakat farklı bilgisayarda yeni arayüze sahip bir google görebilirsiniz.
Yeni arabirimde dikkat çeken önemli nokta açılış sayfasında kullanılan şansımı denemek istiyorum ve google'da ara butonu görsel olarak değişmiş web 2.0'a ayak uyguran google daha yuvarlak ve göze hoş butonlar kullanmış.Arama işlemi yapıldıktan sonra sol bölümde ek olarak kategoriler yerleştirilmiş bizce bu kategoriler pek tadında olmamış ayrıca google logosuda bir takım değişimler yaşamış.
Yeni arayüz türkiyede aktif olunca kısa süre sonra şu sorular mutlaka karşı karşıya gelebiliriz.
Eski google arayüzüne dönmek nasıl yapılır
nasıl eski google'a dönülür
eski arayüze dönme işlemleri
google'da arayüzü eski haline getirme
google'de arayüzü eski haline getirme
Google eski arayüz (ana sayfamızı) istiyoruz.
Hatırlayacağımız üzere Facebook kısa süre önce bu gibi bir değişme gitmiş bu değişim köklü bir değişim olmuş ve tüm kullanıcıların arayüzü değişmişti ve bu değişime karşı çıkan yüzlerce kişi ve grup açılmıştı.Örnek olarak aşağıdaki yazı bu arayüz değişimlerinin ne kadar tepki çektiğinin kanıtı:
Ünlü sosyalleşme sitesi Facebook'un "zoraki arayüz değişim" adımı kullanıcıların tepkisini çekiyor. 7 hafta kadar önce yeni arayüzünü kullanıcıların hizmetine sunan site, kullanıcıların yeni ya da eski arayüzü kullanmasına olanak tanıyordu. Ancak site, yakın bir süre sonra yeni arayüzü zorunlu hale getirecek. Facebook'un bu adımı tepkileri de beraberinde getirdi.
BBC'nin haberine göre, Facebook'ta kurulan "yeni arayüz karşıtı" gruba 1 milyon kadar kişi katıldı. 19 yaşındaki bir Amerikalı BBC'ye yaptığı açıklamada, "Facebook'taki ürün yetkililerinden biri bana ulaşıp ayrıntılara olarak bilgi verdi. Sürekli bana sitenin 'daha kullanıcı dostu' olacağını söyledi. Ancak insanları kandıramazlar. Neden insanlara seçme şansı vermiyorlar ki?" dedi. Ancak Facebook, iki arayüzün beraber çalışamayacağını savunuyor. Facebook çalışanı Mark Slee şirket blogunda, "İki arayüzü de devam ettiremeyiz. Değişikliklere alışınca yeni arayüzden hoşlanacağınızı düşünüyoruz." dedi. Site, 40 milyon kişinin yeni arayüzü denediğini ve 30 milyon kullanıcının eski arayüze geri dönüş yapmadığını kaydetti.
Eski arayüzde kullanıldığında kullanıcının karşısına "news feed" denilen bölüm çıkıyor. Buradaki arkadaş listenizde bulunan kişilerin yaptıkları değişikliklerden katıldıkları faaliyetler gibi bilgiler bulunuyor. Sitenin üst kısmında bulunan linklerle kişisel sayfanıza, arkadaş listenize ve e-posta kutunuza ulaşabiliyorsunuz. Sitenin sağ tarafında da uygulamalar yer alıyor. Ancak BBC'nin haberine göre uzmanlar uygulamaların, oyunların ve bedava hediyelerin artması ile sitenin "dağınık ve kafa karıştırıcı" göründüğü yolunda eleştirilerde bulunuyordu. Eleştiriler karşısında harekete geçen Facebook, tarayıcılarda bulunan sekme özelliğinden faydalanarak ana sayfayı beş parçaya ayırdı. Ana sayfanın üst kısmına yerleştirilen sekmelerle farklı özelliklere daha kolay ulaşım sağlandı.
FACEBOOK HARVARD'DA BAŞLADI
Facebook, Harvard Üniversitesi'nde başladı. Mark Zuckerberg'un siteyi 4 Şubat 2004'te kurmasının ardından aynı ay içinde Harvard'daki lisans eğitimi alan öğrencilerin yarısı bu siteye kayıt yaptırdı. Facebook, Harvard'ın ardından kapılarını Stanford, Columbia ve Yale üniversitelerine açtı. Zuckerberg, Nisan 2004'te siteye kayıt yaptırabilecek üniversiteler listesine Brown, Cornell, Dartmouth, Princeton, Pennsylvania'da ekledi. Sitenin iyice popülerleşmesinin ardından Zuckerberg, işyerini Silicon Vadisi'ne taşıdı. Yatırımlarla büyümeye devam eden Facebook, kapılarını artık diğer kıtalardaki üniversitelere de açmaya başladı. Ekim 2005'e gelindiğinde İngiltere'deki 21 üniversiteye kapılarını açan Facebook, 11 Eylül 2005'te Avusturalya ve Yeni Zeland'daki üniversite öğrencilerinin kayıt yapmalarına olanak sağladı. Bu sayede Facebook'a kayıt yaptırabilecek üniversite sayısı 2 bin, lise sayısı 25 bin oldu. 11 Eylül 2006'ya gelindiğinde Facebook, geçerli bir e-mektup adresi olan herkese kapılarını açtı.
Google'de Eski Arabirime Dönüş işleminin nasıl yapılacağı hakkında kısa bir süre içerisinde bilgilendirici bir video eklenecektir.
Ufak bir ipucu:Eski google'ı isteyenler http://www.google.com/webhp?rls=ig adresi anasayfanız yapmanız gerekiyor bu şekilde pratik olarak eski arayüze dönmüş olacağız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuzun silinmemesi için lütfen konu ile alakalı yorumlar yapınız.Ayrıca argo,küfür,reklam içeren,Türkçe yi düzgün kullanmayan ve kelimeleri uzatan yorumlar silinecektir.