24 Mart 2010 Çarşamba

Vodafone Kontörden TL'ye Geçiş nasıl yapılır

Vodafone Kontörden TLye Geçiş nasıl yapılır , Kontörden tlye geçiş, Kontörden Dakikaya Geçiş, kontörden tlye nasıl geçilir, vodafone, kontör, dakika, tl


Bu sefer sizlere Vodafone Kontörden TL’ye Geçiş Ayrıntılarından bahsedicem. BTK1 nisan 2010 operatörlerin kontör sistemiyle geçişiyle birlikte vodafone’den gelen açıklama ve S.S.S bilgiler aşağıdaki gibidir.

Yapılacak değişiklikle beraber faturasız hatlarda şeffaf dönem başlayacak, kontör yerine lira kullanılacak. Yani, artık abonelerimiz hatlarına kontör değil lira yükleyecek, harcadıkları zaman ise kontör değil kuruş harcayacaklar. Böylece, artık kontör hesabı yapmakla uğraşmayacaklar. Yapılan yüklemeler ve harcalamalar daha net olacak.

Vodafone olarak biz de sistemlerimizi 1 Nisan 2010 itibariyle değiştirecek ve kontör yerine lira kullanıyor olacağız. Abonelerimize de ayrıca değişiklik tarihini SMS aracılığı ile bildireceğiz.

Sistem değişikliği abonelerimizin hiçbir konuda mağdur olmasına yol açmayacak şekilde büyük bir titizlikle yapılacak, gerek daha önce yapılan yüklemeler gerekse kazanılmış promosyonlar hiçbir kayıp yaşanmadan, 20 kuruş birim fiyatı baz alınarak, sistemle uyumlu hale getirilerek korunacaktır.

Daha önce alınmış olan ve halen piyasada satılmakta olan kontör kartları da sistem değişikliğinde geçerliliğini yitirmeyecek, sistemle uyumlu hale getirilerek bir süre daha kullanılmaya devam edecektir. Şu an elinizde bulunan kontör kartlarını hiçbir kaygı yaşamadan satmaya devam edebilirsiniz. Yeni sistemle beraber kontör yükleme kartlarımızın yerine lira yükleme kartları üretilecek, piyasadaki kontör yükleme kartları tüketilene kadar her iki kart da geçerli olacak, sonrasında ise lira yükleme kartları ile devam edilecektir.

Kullanmakta olduğunuz Vodafone’a ait sistem ve ekranlar da 1 Nisan itibariyle yeni duruma uygun hale getirilerek, tüm kontör içerikleri lira olacak şekilde değiştirilecektir. Cepload sistemlerimiz de aynı şekilde kontör yerine lira yüklenmesine olanak sağlayacak şekilde değişecektir.

Kontör sisteminin değiştirlerek lira sistemine geçmesi Vodafone’un abonelerine en uygun tarife ve promosyonları sunduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. Yapılacak olan değişiklikle tarifelerimizin kontöre dayalı fiyatlandırması lira sistemine uyum sağlayacak şekilde değiştirilecek, ancak yine ihtiyaca cevap veren en avantajlı tarifeler Vodafone’da olacak.

Yeni sistem sayesinde tüketiciler Vodafone’un avantajlarını çok daha net şekilde görecek ve sizlerin de desteğiyle Vodafone’un pazarda son aylarda yakalamış olduğu performans artarak devam edecektirHatlara yükleme yapmanın kontör yüklemekten hiçbir farkı olmayacak. Daha önce kullandığımız bütün yükleme yöntemleri aynen geçerli olacak, ama 5 TL karşılığında 5 TL, 20 TL karşılığında 20 TL hatlara aynen yüklenecek. Elimizdeki paranın kaç kontöre denk geldiğini hesaplamakla uğraşmayacağız.

1-Hatlara Nasıl Yükleme Yapılacak?

Hatlara yükleme yapmanın kontör yüklemekten hiçbir farkı olmayacak. Daha önce kullandığımız bütün yükleme yöntemleri aynen geçerli olacak, ama 5 TL karşılığında 5 TL, 20 TL karşılığında 20 TL hatlara aynen yüklenecek. Elimizdeki paranın kaç kontöre denk geldiğini hesaplamakla uğraşmayacağız.

Örneğin, şu an 100 kontör yüklemek istendiği zaman 20 TL verip 100 kontör yükleme kartı alarak yükleme yapılıyorken, yeni sistemde 20 TL verince hatlara aynen yüklenecek

2-TL sisteminde harcamalar nasıl olacak?

Yeni sistemde herşey açık ve net olacak. Abonelerimiz hesaplarına lira yükleyecek ve kuruş harcayacaklar. Hesabımdan 1 kontör düştü, ben ne kadar para vermiş oldum demek yerine, hiç düşünmeden hesaplarından kaç kuruş harcadıklarını ve kalan lira bakiyelerini görebilecekler.

3-Kontörler liraya nasıl çevrilecek?

Kontörler liraya çevrilirken yapılacak olan şey çok basit. 1 Nisan itibariyle 1 kontörün birim fiyatı 20 kuruş olarak baz alınacak ve tüm kontörler bu fiyatla çarpılarak liraya çevrilecek, bunun dışında değişen birşey olmayacak. Böylece artık kontör değil lira kullanılacak.

4-Abonelerin daha önce yüklemiş olduğu kontörlere ne olacak?

Abonelerimizin daha önce yüklemiş olduğu mevcut kontörler geçiş anında geçerli olan 1 kontörün birim fiyatı olarak belirlenen 20 kuruşla çarpılarak liraya çevrilecek ve hiçbir kayıp yaşanmadan kontörleri liraya çevrilmiş olarak istedikleri gibi kullanmaya devam edebilecekler.

Örneğin, abonenin hesabında daha önce yüklemiş olduğu kontörlerden kalan 50 kontör olsun. Değişiklik tarihi itibariyle, yani kontör yerine lira kullandığımız sisteme geçildiğinde 50 kontör o gün itibariyle geçerli olan 1 kontörün birim fiyatı 20 kuruşla çarpılarak liraya çevrilecek ve abonenin hesabında 50 kontör yerine 10 TL olacak.

5-Cep Aran gibi kontör hediye eden kampanyalardan kazanılmış promosyon kontörlere ne olacak ?

Daha önce kazanılmış promosyon kontörler de 1 Nisan itibariyle geçerli olan 1 kontörün birim fiyatı 20 kuruşla çarpılarak liraya çevrilecek ve hiç bir kayıp yaşanmadan abonelerin hesabında bu şekilde yer almaya devam edecek

Örneğin, daha önce Cep Aran kampanyasından kazanılmış 10 kontör varsa, bu 10 kontör basit bir çarpma işlemi ile liraya çevrilecek ve 10 kontör yerine bunun tam karşılığı olan 2 lira kullanılabilecek.

6-Hatlara yüklenen liralar nasıl kullanılacak? Kontör kullanılan zamana göre değişen birşey olacak mı?

Hatlara yüklenen liralar kullanılırken kontör kullanımından farklı bir uygulama olmayacak. Yine hatlara önceden yükleme yapılıp seçilen tarifeler doğrultusunda harcanacak, tek fark kontör yüklenip kontör harcanması yerine lira yüklenip kuruş olarak harcanması olacak.

7-Artık kontör kartları kullanılmayacak mı ?

Yeni yükleme kartları ile artık kontör değil lira yüklenecek, ya da sistemlerimizde kontör değil lira yüklemesi yapılacak. Ama sistem değişikliğinden önce alınmış kontör kartlar bir süre daha kullanabilecek. Örneğin elimizde 100 kontörlük yükleme kartı kalmışsa, ve 100 kontörün fiyatı 20 TL ise bu kart kullanılarak 20 TL yükleme yapılabilecek. Ancak değişiklikle beraber artık kontör kart yerine lira yükleme kartları üretilecek, piyasada bulunan kontör kartları tükenene kadar bir süre 2 kart da geçerli olacak.

8-Yeni Sistemde kampanyalar nasıl olacak ?

Kampanyalarımızdan 1 Nisan itibariyle hala geçerli olanlar, kampanya kurallarında yer alan kontör içeriklerinin 20 kuruş baz alınarak TL’ye çevrilmesi yöntemiyle yeni sistemle uyumlu hale gelerek devam edecek. Örneğin mevcutta devam eden Cep Aran kampanyamızın kuralları arasında diğer operatörlerden alınan her 2 dakikalık çağrıya karşılık 1 kontör kazanmak varsa, yeni sistemde her 2 dakikalık çağrıya 20 kuruş kazanmak olarak devam edecek.

9-Yeni sistemde tarifeler nasıl olacak ?

Vodafone yeni sistemde en avantajlı tarifeleri sunmaya devam edecek. Yeni sistemde tarifelerimiz artık kontör olarak değil lira olarak ücretlendirilecek. Yapılacak olan değişiklikle tarifelerimizin kontöre dayalı fiyatlandırması lira sistemine uyum sağlayacak şekilde güncellenecek, ancak yine her ihtiyaca cevap veren en avantajlı tarifeler Vodafone’a olacak



kaynak

Hiç yorum yok: