2 Ekim 2016 Pazar

en iyi android uygulamaları 2016 - işe yarar android uygulamaları

Ekşi sözlükte bugun denk geldiğim güzel bir tavsiye yazısı;

Günümüz dünyasında mobil cihazların hızına yetişemez olduk. Android işletim sistemli akıllı telefonların en büyük sıkıntısı şarj olsa gerek ve marka bir cihaz ile gelen kullanılmayan fazla yer kaplayan uygulamalar. Ekşi sözlük yazarlarından  taraafından girilen bu entry hem begenilmiş hemde debe'de referans vererek bu güzel bilgiyi sizlerle paylaşıyorum.

https://eksisozluk.com/entry/63249287

Let's do it :)

-----------

acemi android kullanıcıları için bazı bilgiler paylaşmak istiyorum. android cihazların en büyük sorunlarından birisi şarjın çabuk bitmesidir malum. bu konuda ortalıkta oldukça yanlış bilgi dolanmakta. bildiğiniz her şeyi unutun ve bu rehbere odaklanın. sizlere telefonunuzun bataryasını en sağlıklı şekilde nasıl uzatabileceğinizi anlatacağım. mağazadaki hiçbir batarya uygulaması işe yaramaz arkadaşlar. o programlar uygulamalarınızı kapattıkça telefon tekrar açar, bu döngü devam ettikçe telefon yorulur daha fazla şarj tüketir. bu konuda işe yarayan en sağlam uygulama greenify'dir. greenify uygulamalarınızı uyutup bir daha siz açana kadar asla açmaz. işimiz bitti mi? tabiki hayır. uyutabildiğiniz uygulamaları uyuttunuz fakat bunun bir de sistem uygulaması var. burada cihazınızı rootlamanız devreye giriyor. kingroot uygulamasıyla telefonunuzu basitçe rootlayabilirsiniz. rootladıktan sonra ilk adım olarak system app removeruygulamasını yükleyip gereksiz tüm sistem uygulamalarınızı silebilirsiniz. hem telefon hafızasından büyük bir yük kaldırabilir hem gereksiz şarj tüketimini engelleyebilirsiniz. daha sonra link2sd uygulamasını kurarak telefon hafızasındaki tüm uygulamalarınızı sd kartınıza taşıyın. bu uygulamanın yaptıkları bununla da sınırlı değil, yüklediğiniz herhangi bir uygulamayı sistem uygulamanız yapabiliyorsunuz. kingroot ile gelen purify uygulamasını direk silmenizi öneririm, gereksiz müdahelelere maruz kalmamanız için. system app removerle işiniz bitince onu da silin. böylece telefonun hafızası inanılmaz rahatlamış olacaktır ve şarjınız daha uzun süre gidecektir.
bunun yanında güvenliğiniz de oldukça önemli. rootladıktan sonra cihazınıza mağaza dışı uygulamalar yükleyeceğiniz için, tüm bu yükleme işlemleri bitene kadar bir antivirüs bulundurmanızı tavsiye ederim. bütün antivirüsleri denemiş biri olarak sizlere gönül rahatlığıyla dr.web security space tavsiye edebilirim. bir de malwarebytes var tabiki. 

rootlu cihazımda bulunan uygulamaları da tavsiye ederek yazımı noktalıyorum.

nova launcher : en az ram yiyen ve en hızlı launcherlerden birisidir. oldukça özelliği mevcuttur. sizi tatmin edecektir. 

snapseed : fotoğraflarınızı enfes kıvamlara getirebileceğiniz şukela uygulama. tereddüt etmeyiniz, indiriniz efendim.

ccleaner : şarjınızı tüketmez, siz açınca çalışır sadece, efendi efendi işini görür. temizlik ccleaner'dan sorulur.

memrise : duolingo'dan daha çok beğeniyorum bu uygulamayı. öğrenebileceğiniz dil seçeneği daha fazla. japonca öğrenmek isteyenler, tam size göre. moşi moşi.

white light flashlight : flash uygulaması çok fazla evet fakat bu program kusursuz çalışıyor ve en önemli özelliği programdan çıksanız bile ışık yanmaya devam ediyor.

anadolu ajansı : whatsapp mantığıyla çalışıyor, haber geldiğinde üstte mesaj gelmiş gibi bildirim çıkıyor. haberin önizlemesini de okuyabiliyorsunuz.

apus browser- fast download : başka tarayıcı aramayın, hızlı, reklam engelliyor ve bir çok güzel özelliği mevcut.

sayanora

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam tasoların duruyor mu?