31 Ağustos 2014 Pazar

Google Chrome : Herzaman Gizli Sekme Açılsın


Bildiğimiz üzere varsayılan olarak, Google Chrome tarayıcısı özel (veya gizli) modda açılmıyor. Eğer sizde benim gibi geçmişte iz bırakmadan webde sörf yapmak istiyursanız Daima Google Chrome gizli sekme olarak tarayıcının açılmasını istiyorsanız. Otomatik olarak manuel normal ve özel modu arasında geçiş yapmaya gerek kalmadan?



Bunun için Google Chrome kısayolu değiştirmeniz gerekir.Bu aşamadan somra Google Chrome tarayıcınız Daima gizli sekmede açıılacak.

 Her zaman otomatik olarak Gizli ve Özel Chrome modunu başlatmak

1. Başlat'a Google Chrome'u yazın. Ardından Google Chrome simgesine sağ tıklatın. Özellikleri seçeneği tıklayın. Eğer tarayıcı masaüstünde  açmak için Google Chrome simgesini kullanıyorsanız, Masaüstündeki Google chrome kısayoluna sağ tıklayın.



Her zaman otomatik olarak Gizli modda Google Chrome'u açın

2. Google Chrome Özellikleri iletişim kutusunda, kısayol sekmesini tıklatın  ve ardından dosya adını arayın hedef seçeneği. Hedef kutusunda varolan dosya adının sonunda -incognito Ekleyin. Ardından Uygula ve OK tuşlarını tıklayın.


Şimdi Google Chrome simgesine tıklayın. Google Chrome varsayılan olarak özel (gizli) modda açılacak,  Eğer normal moda geri dönmek isterseniz sadece -incognito değerini silin. İşte bukadar Basit



Bilgisayarınız geçici bir bilgisayarsa yada ortak kullanım yapılan bir bilgisayarsa ve bu bilgisayarda kurulum kaydetme veya internet geçmişi çerez denetimi gibi durumlar gerektirmiyorsa - varsayılan olarak Gizli Google Chrome modu'nu kullanmak kullanışlı bir seçenektir. Hiçbir sabit disk alanı internet çerezleri ve dosyaları bilgisayarınızda tutulmayacaktır. Diğer yandan, geçici internet dosyaları gibişeyleri düzenli olarak silmek için zaman harcamak zorunda değilsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok yararlı bir konu çok teşekkürler