29 Eylül 2010 Çarşamba

Facebookta arkadaş ekleyememe problemi ve çözümü

Evet arkadaşlar günümüzde çoğu bilgisayar kullanıcısının sıklıkla ziyaret ettiği bir paylaşım sitesi facebook.Facebook bu denli büyümmesininde nedeni çoğu eş dost akrabalarımızın faceboota olması sebebiyle tüm kullanıcılar facebook kullanmaya başlıyor.Fakatt facebook'un bu denli büyümesinin nedeni sadece tanıdıklarımız değil üzerinde bulunan özellikler çeşit çeşit uygulamalar ve daha fazlası

Yanlız bu güzel noktaların dışında kullanıcıların facebook hakkındaki problemleride bitmek tükenmek bilmiyor.Son dönemde sıklıkla karşılaşılan bir problem haline gelen ffacebook arkadaş ekleyemiyorum problemi can sıkmaya devam ediyor.Bu problem böyle sıkıcı ike bizde çözümünü aramaya başladık.

Sorunumuz Tam olarak şu:

Bu kullanıcıyı kişisel olarak tanıyor musun? Facebook'un kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla, bu istek gönderilemez. Daha fazla bilgi için lütfen Yardım Merkezi'ni ziyaret et. Bu mesajı bir hata sonucu gördüğünü düşünüyorsan, sorunu bildirebilirsin.

Sorunumuzun Sebebine gelisek:

Facebook’ta arkadaş eklemeniz engellendiyse, bu büyük olasılıkla yakın zamanda hesabınızdan gönderilen arkadaşlık isteklerinin bir çoğunun yanıtlanmamış olmasından kaynaklanıyordur. Bunun nedeni, yabancılardan arkadaş olmayı istemiş olmanız veya Facebook kullanıcılarının istenmeyen davranış olarak şikayet ettiği başka davranışlarda bulunmanız olabilir. Bu özelliği tekrar kullanmanıza izin verildiğinde, hesabınıza ilave sınırlamalar koyulmasını önlemek için sadece zaten tanıdığınız kişilere arkadaşlık isteği gönderin.

Sebep 2: Eklemeye çalıştıgınız kişi ile ortak arkadaşınızın bulunmayışından dolayı karşıdaki kullanıcı ize tamamen yabanı olarak algılıyor sistem ve bu uyarı karşınıza geliyor.
Sebep 3: Facebookta ki bu hatanın sebebi aşırı arkadaşlık göndermenizden kaynaklanabilmktedir. Facebook eskiden çok arkadaş eklediğimizde diyordu ki spam olarak algılandı veya kötüye kullanım diyerekten aşağıda kod girdiyordu.Artık facebookta davet edilirken bile sınır olacak.Bu sınır aşıldığı takdirde bu hatayla karşılacaksınız.

Peki bu hatanın çözümü ne olabilir ? Şimdili sadece şu gözüküyor ! Report the probleme basıp evet yazıp arkadaş olarak eklemek istiyorum felan yazın üç gün içerisinde hatayı düzeltmeye çalışacaklarını söylüyorlar.Facebookun en saçma hatalarından biri daha işte ne olacak :)

Şimdi çözüm yollarımıza bir gözatalım:

1)Hesabınızı kesinlikle dondurmayın yada kapatmayın sorunumuz geçici bir sorundur.
2)Zaman herşyin ilacı bir süre kullanıcı ekleme isteğinde bulunmayınız
3)Uyarıda Sorunu bildirebilirsinize basıp evet yazıp arkadaş olarak eklemek istiyorum seçeneği ile devam ederseniz bir nebze olsun çözüme ulaşabileceksiniz.


Eğer sizde bu bilgiyi faydalı buluyorsanız yorum olarak bizlere iletin

2 yorum:

Ahmet Şener ELMAs dedi ki...

Aslında asıl çözümü basit, eklemek istediğin kişiyi aratıp faceden mesaj at oda cevap versin, ardından 5 dk içinde ekleyebilirsin :-D bizzat denedim

Duygu dedi ki...

Teşekkürler