15 Eylül 2010 Çarşamba

Flash player'ınızı Güncelleyin

flash player

Adobe’nin başı bu aralar Güvenlik açıkları ve Hacker’larla belada. Kısa bir süre önce resmi internet sitesi hackerler tarafından saldırıya uğrayan Adobe’nin şimdide en çok kullanılan yazılımlarından Flash Player ve Acrobat Reader’da ciddi güvenlik açıkları olduğu yayınlandı.

Güvenlik açıkları Flash Player’in 10.x sürümünde ve Reader’ın ise 8.x ve 9.x sürümlerini etkiliyor. Windows, Mac ve Linux İşletim Sistemlerinde de etkili olan Güvenlik açığı, hackerlerın ilgili yazılımların kurulu olduğu bilgisayarda ciddi tehlikeler oluşturabilir. Özellikle Reader’da var olan “uniqueName” parametresinde oluşan Buffer Overflow güvenlik açığı, hackerlerın .PDF formatındaki dosyaların içerisine zararlı kodlar yerleştirerek, zararlı kod barındıran .PDF’leri açan kurban kişilerin bilgisayarlarına arka kapı açarak (Backdoor) sızılmasını sağlıyor.

Adobe her iki yazılımındaki kritik güvenlik açıkları için Yama çıkaracağını ve Güvenlik açıklarından haberdar olduklarını Security Bulletin’lerinde duyurmuş durumda, BURADAN takip edebilirsiniz.


kaynak
Eğer sizde bu bilgiyi faydalı buluyorsanız yorum olarak bizlere iletin

Hiç yorum yok: