29 Haziran 2012 Cuma

Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir Access Point kurulumu nasıl yapılır

Access Point nedir, modem, Client mod nedir, client modu, repeater mod nedir, repeater modu, universal repeater nedir, universal repeater modu, Access Point, kurulumu nasıl yapılır



Çok değerli bir forum içerisinde kıyıda köşede kalmış fakat altın değerinde bir bilgi buldum ve paylaşmak istedim.Benim gibi sizlerde Mevcut kablosuz ağınızın sinyalinin yetmediği ve bu sinyalin artması için yeni bir erişim noktası (Access Point) satın aldınız.Ama bu cihaz hakkında çok bilginiz yok.Elinizin altında güzel bir teknoloji mevcut.Fakat kullanamıyorsunuz.Kısaca nedir bu erişim noktası aygıtları bakalım:
Access point veya erişim noktası, birden fazla bilgisayarı kablosuz olarak bir birine bağlayan veya İnternet bağlantılarını sağlayan aygıt. Kablosuz Sinyal Tekrarlayıcı Noktası da diyebileceğimiz bir cihazdır. Almış olduğu kablosuz ağ sinyalini tekrar güçlendirip yayınlayarak mesafeyi ve sinyal kalitesini artıran bir cihazdır, genelde router özelliği de buluan cihazlar kablolu bir ağı kablosuza çeviren wireless router görevini de (birini seçmek şartıyla) yapabilen cihazlardır. Routing Bridge Repeater olmak üzere üç özelliğe sahiptir; Routing: almış olduğu veri sinyallerini (internet gibi) kablosuz olarak RF sinyalleri ile ortama taşır Bridge: Kablosuz özelliğe sahip olmayan cihazları (Yazıcı gibi) kablosuz ağa dahil eder. Böylece ortak kullanıma yardımcı olur. Repeat: Kablosuz Vericilerden aldığı RF sinyallerini güçlendirerek Menzil arttırımına gitmek için kullanılır.
Yukarıdaki Access point tanımını okumuşsunuzdur.Bir nebzede olsa bilgi sahibi olduk. Access point arayüzüne girdik.Menülerde dolaşıyoruz. Karşımıza access pointin bize sağlayabildiği modlar listelendi.Fakat bu terimler ne anlama gelir bu modlar ne işe yarar bilmiyoruz.İşte bu modlar hakkında kısa bilgiler ve Access Point kurulumu nasıl yapılır:






TpLink access point kurulumu yukarıdaki şekildedir.Genel olarak access point kurulumunda mantık aynıdır.

  kaynak
Eğer sizde bu bilgiyi faydalı buluyorsanız yorum olarak bizlere iletin

4 yorum:

yigit dj dedi ki...

çok teşekkürederim gerçekten anlatımın çok güzel 1 haftadır yapamadım , senin sayende 2 dk da hallettim teşekkürederim....

Adsız dedi ki...

süper

Unknown dedi ki...

Super

Unknown dedi ki...

Eline sağlık çok işime yaradı