5 Nisan 2009 Pazar

Gmail 5 Yaşına Bastı


Beş yıl önce dün o Gmail iş çıkışı vererek başlattı. Daha sonra, tipik bir web posta hesabı sadece posta beş megabayt hakkında deposu olabilir. O gün ne olduğunu hatırlıyorum, yani bugün, 2004 tek bir 20 megabayt eki, tüm bir web posta hesabı dört boyutu gönderebilirsiniz düşündüğünü zor. Çevrimiçi depolama bir gigabayt ne, etiketler, oturumu görüntülemek ve güçlü spam koruması - insanların Gmail çalıştığınızda, ancak e-posta deneyimi değişiklik vermek için bir sürü - arama gibi var edilmiş ne insanların etrafında tutulmalıdır için görünebilir.

Bunu Gmail oluşturduğunuz mühendisleri mevcut e-posta çözümleri ile, sinirli olduğunu ve posta hangi yere kadar her şeyi tekrar düşünme anlamı çok var insanlar için daha iyi bir aracı inşa etmek istedim. Bunlar, HTML ve JavaScript'i bir kombinasyonu (bu daha sonra AJAX gibi), bir yumuşak, hızlı arayüz teklif bilinir oldu bir mimarlık yaptı. Ve aklımızda olan her gün ve geniş bant bağlantı, arka güç kullanıcıları 56k modem hala norm olduğunu mesajları yüzlerce var en talepkar kullanıcıları - Google Gmail tasarlanmıştır.

Son 5 yılda değişimin çok hakkında getirdi ve Gmail artık sadece posta daha fazla bir şeydir. Biz, sonra görüntülü sohbet sohbet ekledi. Biz altında yatırım ettik-the-Hood değişiklikleri bu son Gmail Labs oluyor's been hızlı gelişme - 43 deneysel özellikler için görevler de dahil olmak üzere 43 hafta, çevrimdışı, izin göndermek geri ve hatta bazı saçma şeyler. Google çalışanları için dahili e-posta olarak bir milyon şirket ve insanların milyonlarca 52 dilde daha fazla tarafından kullanılan başladı. Ve bir gigabayt çok alan gibi artık hissediyorum değildir.

Bugün e-posta sorunları insanlar beş yıl önce olduğu sorunları ve Gmail'in en zorlu kullanıcı kendi sınırları için bastırmaya devam daha farklıdır. Daha fazla posta alıyoruz ve daha yöntemlerle her zamankinden iletişim. Web tarayıcıları vardır almak daha hızlı ve işlevsellik insanların sadece 2004 yılında rüya olabilir sunuyor. Biz daha bu son beş daha radikal bir sonraki beş yıl içinde değişiklikleri bekliyoruz. Zaten biz dahili test ediyoruz ve Gmail Blog geliflmemizin Güncelleme devam edeceğiz bazı yeni şeyler hakkında heyecan alıyoruz.

Hiç yorum yok: