9 Aralık 2009 Çarşamba

Google Chrome Mac Bilgisayarlarda Daha İyi!




İşte Beklenen Son Gerçekleşti.Google Chrome Beta Sürümü İle Mac Ailesine Ayrı bir heyecan kattı.Google Chrome'u Mac Bilgisayarınız kurduktan sonra default olarak kendisini varsayılan olarak açılacak olan tarayıcı yapmaktadır.Bu sayede bu yazımı google chrome'um sayesında yazıyorum.Bu Yazıda Neden firefox ve safarinin yerine google chrome'u terrcıh ettıgımın nedenlerı olacaktır.




Daha hızlı bir internet tarayıcı deneyimi

Google chrome hız konusunda kendini beta versiyonda olsa kullandırtmaya ikna ediyor.Gözle görülür bir fark mevcut.Firefox ve safari ile karşılaştırılınca Google Chrome özellikle daha hızlı açılıyor.Web Sayfaların önyüklenmesindede kendisini mac dünyasında öne çıkartıyor.İşte bu nedenlerde dolayı ben Google Chrome'u tercih ve tavsiye ediyorum.



Basit Arabirim = Daha Fazla Sayfa Okuma Alanı

Google Chrome  daha basit bir arayüze sahip.Google Chrome'da Arama Cubuguna yer açmak amacıyla başlık ve durum çubugu kaldırılmış olarak geliyor.Bu özellik düşük çözünürlüğe sahip kullanıcılar açısından olumlu olmuş.Bir baglantı üzerinden geçtiğimiz zaman durum çubugu kaybolmaktadır.

Tarayıcımı Yoksa Web Geliştirme Aracımı

Firefox Kullanmamın Bir ana sebebide Firebug benzeri web Developerlara faydalı eklentilere sahip olmasıdır.Fakat Chrome bu işin eklentisizde yapılbileceğini kanıtlamış gözüküyor."Geliştirici Araçları (Görünüm> Geliştirici> Geliştirici Araçları"

Kullanıcı Deneyimi

Genel Olarak Kullanıcıların deneyimleri olumlu yönde.Her Yapılan Harekettin Geçiş efektleri ile süslenmesi yenibir sekme açılıp kapanması ve başlangıc sayfa öğelerinde gezinmek buna örnektir.

Sizde Eğer Bir MAC bilgisayara sahipseniz ve tarayıcı olarak halen firefox ve safari ile  yetiniyorsanız birde Google CHROME'u Deneyin!!

Tavsiye ediyoruzz.

Orjinal Makale: Why Mac Google Chrome is Better

chrome mac, Chrome Mac Download, google chrome, chrome google, google mac

Hiç yorum yok: