14 Aralık 2009 Pazartesi

SEO Araçları SEO Siteleri Online Seo Analizi Siteleri



Sevgili web master arkadaşlarım Kısaca webin ustaları sizlere bu seslenişim.

Günümüzde

İnterneti Oluşturan en önemli kavram Web sayfalarıdır.Yada Diğer Bir Açıdan Bakılırsa Arama motorları yani google yahoo Miccrosoft bing gibi popüler arama motorlarıdır.Tabiki bu gibi web uygulamalarının amaçlarını saygı değer misafirler ve webin ustalarıda biliyorlardır.İnternetteki Bilgi karışıklıgı içerisine bulaşmadan en doğru(Buraya dikkat) bilgiyi bizlere sunmak olacaktır. Fakat EN DOĞRU Lafına bir nebze olsun değinirsek ve konumuzu buradan bağlamaya başlar isek En Doğru bilgi bizim fayda bakımından yararlanabileceğimiz en iyi bilgidir.




Arama Motorları bu Bize en doğru bilgiyi sunmak için çok ileri muhedislik algoritmaları ortaya koymuşlardır.Biz tarayıcımızın adres çubuğuna GOOGLE.COM yazarak ulaştıgımız sadece 1 resim 1 metin kutusu ve 2 butondan oluşan o basit arayüzli arama moturnun basit görünen ön plandaki yapısıdır sadece internet kullanıcıları için fakat işin arka planındaki o devasa arama algoritmalarını çözmek ise webin ustalarına düşmektedir.İşte bu Noktadan Sonra Devreye googleda ilk sıra yahoo da ilk sıra bing de ilk sıra gibi duyrular ile çeşitli insanlara belirli bir hedefe ulaşmak için bir hizmet sunan webin ticaret meraklı ustalarına söz gelir.Bu Kişiler SEARCH ENGINE OPTIMIZATION = Arama Motorlarına Optimizasyon yaparak  yani Uyumluluk yani onların algoritmaların en iyi derecede uyan yöntemlerle arama motorlarında zirveye yani ilk sıraya yerleşeye çalışırlar.Yapılacak SEO (Search engine optimization) işleminde WEBMASTER arkadaşlar kendi becerilerini kullanmaktadırlar. Bunun ile birlikte Kendilerine SEO (Search engine optimization) işlemlerinde yardımcı olmak amacıyla belli başlı şeylere ihtiyaç duyarlar.


Bu Konumuzda Web Master Arkadaşlarımızın Online Seo Araçları ve Online Seo Analiz Sitelerini Referans göstererek ve bir nebzede olsun yorumumuz ile güçlendirerek bilgilerine sunmaya çalışacağız.

Web Master'lar ellerinin altında bir site projesi var ise o projedeki sitenin seo durumlarından haberdar olmak isterler. Bunun en sağlıklı biçimde yapmak hepimiz için önemlidir. Bu Sebepten En Fydalı Gördüğüm Sitelerimizin seo durumlarını ,seo analizlerini, seo keyword durumlarını, seo sıralamalarını gösteren web sayfalarının analizini gerçekleştirdim.

Herkesin faydalanması dileğiyle.


ZEYTECH
Bir çok farklı alanda seo sorgulaması gerçekleştirebilmektedir. Site zaman zaman çevrimdışı duruma düşebilmektedir.

ALEXA
Sitenizin gün gün, hafta hafta, ay ay seo ve güncel bandwidth değerlerini inceleyerek Dünya üzerinde kayıtlı we sayfalarında ve aktif olduğu ülkelerde siteneze bir sıra verir.
Reklam verenlerin değer verdikleri bir kriterdir.

SİTELER HAKKINDA
Sitenizin farklı arama motorlarındaki değerlerini ölçerek sitenize bir puan vermektedir. Güncellenme frekansı 24 saattir.

W3 SENİNDİR
Sitenizin Google,Bing,Dmoz,Yahoo,Altavista değerlerini analiz eder.
Güncellenme sıklığı tam bilinmemekle beraber ortalama 36 saattir.

SEO CENTRO
Sitenizin farklı arama motorlarındaki backlink sayısını ve toplam değer üzerinden bir kıyaslama yapar. Çok başarılı bir seo aracıdır.

GOOGLE PAGERANK CHECKER
Sitenizin Google başta olmak üzere popüler arama motorlarında ve imleme sitelerindeki değerlerini analiz eder. Güncelleme sıklığı talep anına bağlıdır. Başarılı bir araçtır.

YAHOO BACKLINK SORGULAMA
Explore url boşluğuna http://siteniz yazarak sitenizin Yahoo arama motorundaki kazandığı backlinkleri gösterir. Dezavantajı sadece ilk 1000 backlinki göstermesidir.

http://www.google.com.tr/search?hl=t...meta=&aq=f&oq=
Google'da indexlenen sayfalarınız.
Google arama motoru tarafından indekslenen sayfalarınızı listeler.
site: dan sonra sitenizin adresini yazmanız gerekmektedir.

http://www.google.com.tr/search?hl=t...meta=&aq=f&oq=
Google'da sitenizin en temel bilgisi.
info: dan sonra sitenizin adresini yazmanız gerekmektedir.

http://www.google.com.tr/search?hl=t...meta=&aq=f&oq=
Google backlink sorgulama.
link: ifadesinden sonra sitenizin adresini yazarak sitenizin Google arama motorunda kazandığı backlink sayısını görebilirsiniz.
Dezavantajı, çok nadir güncellenmesidir.

http://www.dmoz.org/
Sitenizin açık dizin ODP'ye kayıtlı olup olmadığını bu adresten sitenizin adresini sorgulayarak yapabilirsiniz.

http://tr.pageboss.com/
Sitenizin popüler arama motorları ve imleme sitelerindeki değerlerini analiz eder.
Oldukça başarılı bir seo aracıdır.
Dezavantajı, Alexa değerlerinizi hatalı çıkarabilmektedir.

http://www.edoras.gen.tr/
Sitenizin temel bilgilerini ve farklı seo değerlerini ölçmektedir.
En başarılı olduğu alan anahtar kelime, site sorgulama birimidir.

http://www.meytan.com/
Sitenizin popüler arama motorlarındaki değerlerini analiz ederek sitenize mali br değer biçer.
Dezavantajı bir kaç sorgu biriminin geliştirme aşamasında olmasıdır.

4 yorum:

cinsel sohbet dedi ki...

hepsi tmm da dmoz.org tan birşey anlayamıyorum.:<

ankara evden eve dedi ki...

ben bu dmoz.org adli siteden hic birsey anlamadim sitem kayitli iken birden bire attilar yani site cinsel icerik icermiyor siyasi degil vurgunculukda yapmiyor neyse demekki iyi bildikleri vardir keske bizimlede paylassalarda bizde merakimizi giderip haksiz yere kendilerini suclamasak.

Adsız dedi ki...

google çok ileri bir algoritma gösteriyorda chat rulette algoritma çok karışık olmasa gerek

asıl amacım bu algoritmayı çözüp istediğimiz kişinin gelmesini sağlayabilir miyiz bu programcılık büyük merakım yardımlarınız olursa sevinirim
hira_gs_17@hotmail.com

erhan dedi ki...

bence dmoz da yer almak seo için olmazsa olmazlardandır,seslichat sitelerinin hemen hemen hepsi dmoz a kayıtlıdır..