14 Mayıs 2010 Cuma

google chrome tema yapma & oluşturma programı

google chrome logo

Google Chrome tarayıcısı tarafından bizlere sunulan temalar yeterince gözümüze güzel gelmeyebilir. Peki bizde kendi temamızı yapsak oluşturduğumuz google chrome temalarında kendi resimleriizi kullansak renkleri istediğimiz gbi seçebilsek kısacası kend Google chrome temamızı kendimiz yapsak nasıl olur ? Şimdi sadece birkaç fare tıklaması ile bilgisayarımızda kolayca Chrome temalarımızı oluşturabiliriz. CRX Tema yapma programı ile Google Chrome tarayıcısına özel temalar yapmamızı sağlayan ücretsiz bir programdır.

Google Chrome Teması Nasıl yapılır ?

1. İlk adım Crx Tema Oluşturma programımızı buradan
(Rar | Exe | Zip) indiriyoruz. CRX Tema Yama programı taşınabilir bir programdır. Sadece indirin ve çift tıklama ile programımızı çalıştırın

2.Daha Sonra size özel chrome temalarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.Program içerisinde kullanacağınız resimlerin png formatında olmasına özen gösterin.Resimlerinizi bu formata çevirmek için Photoshop yada ücretsiz alternatifi olan GIMP programını kullanabilirsiniz.

google chrome tema yapma, google chrome tema oluşturma

3.Oluşturduğumuz tema için program penceresinde temamızın farklı bölgelerini özelleştirebilirsiniz.Renk değişimi yapabilir yada png resimlerle temamızı daha göze hoş ale getirebilirsiniz.

google chrome tema yapma, google chrome tema oluşturma

4. Ardından "View Tema" düğmesi ile Google Crome temanızın önizlemesini yapabilirsiniz.Önizleme yapmadan önce dikkat etmeniz gereken nokta tüm google Crome pencerelerinin kapalı olmasıdır.

5. Temanızın düzenleme işlemi bittikten sonra "Pack Theme" butonu ile oluşturduğunuz temanızı kaydedebilirsiniz.Pack Theme butonu ile Theme.CRX isimli bir dosya kaydetenizi istenecektir.Bu Dosya sizin oluşturduğunuz temanızdır.Yeni temanızı güle güle kullanın.Bizlerede Ay yıldızlı güzel bir Google Chrome Türk Teması yapabilirsiniz :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ben yukledım bu programı ılk temamı yaptım daha sonra sureklı problem verdı... pem dosyasını sakla crx dosyası hıc kaydolmamıs ne yapmalı bılemedım

Adsız dedi ki...

Program nerede?