3 Mayıs 2010 Pazartesi

Gmail giriş sayfası uyarı penceresi (Çözüm Burada)

Bu sayfa hem güvenli hem de güvenli olmayan öğeler içeriyor uyarısı

Google'ın mail hizmeti olan Gmail.com üzerinde mail hesabına Internet Explorer ile giriyorken sizede Bu sayfa hem güvenli hem de güvenli olmayan öğeler içeriyor.
Güvenli olmayan öğeleri görüntülemek istiyor musunuz? uyarısı geliyor ve bu uyarının sürekli internet explorer üzerinde çıkmasını istemiyorsanız.Basit bir iki ayarlama ile kurtulabilirsiniz.Teşekkürü Yorumlarınız ile belirtirseniz bizleri mutlu edersiniz.

Uyarımızı Açıklamasında bilgi olarak şu metin bulunmaktadır:

Güvenli bir Web sitesinden güvenli olmayan içeriği yükleme

Baktığınız Web sitesi güvenli bir Web sitesidir. Gönderdiğiniz ve aldığınız bilgileri güvenli yapmak için SSL (Güvenli Yuva Katmanı) veya PCT (Özel İletişim Teknolojisi) gibi bir güvenlik iletişim kuralını kullanır.
Siteler güvenlik iletişim kuralı kullandığında, adınız veya kredi kartı numaranız gibi sağladığınız bilgiler, başkaları tarafından okunmaması için şifrelenir. Bununla birlikte, bu Web sayfası bu güvenli iletişim kuralını kullanmayan öğeler de içerir.
Web sitesi ve bilgisayarınız hakkında bildiklerinize dayanarak, bu Web sitesiyle çalışmaya devam edip etmeyeceğinize karar vermelisiniz.

Bu siteyle çalışma konusunda şüpheleriniz varsa, Hayır'ı tıklatın.

Bu sayfa hem güvenli hem de güvenli olmayan öğeler içeriyor uyarısının çözümü ise basit:

1) İnternet Explorer'ın Araçlar menüsünde bulunan İnternet Seçenekleri'ne tıklayın.

internet seçenekleri

2)Açılan internet explorer internet seçenekleri penceresinden Güvenlik Sekmesine ve or sekme altında bulunan Özel Düzey butonuna tıklayınız.

Gmail giriş sayfası uyarı penceresi çözümü

3)Açılan pencerede Karışık içerik görüntüle bölümünü bulunuz (Klavyenizden k harfine basılırsa daha hızlı ulaşılabiliyor).Bu bölümde Sor olarak işaretli olan Karışık içerik görüntüle ayarını Etkinleştir seçeneğine getirin.

Gmail giriş sayfası uyarı penceresi çözümü

4)Tamam butonu ile ayarları kayıt ediniz.Gelecek uyarıya onay veriniz

Gmail giriş sayfası uyarı penceresi çözümü

Ayarlamaları yapın ve İnternet explorer'ı ayarların aktif olabilmesi için kapatın.İnternet explorer'ı açın ve yukarıdaki yolu izleyerek ayarların doğru şekilde olup olmadığını kontrol edin eğer ayarlarda değişme yok ise artık sorunsuz Gmail'e uyarı vermeden giriş yapabilirsiniz.Uyarı almaya devam ediyorsanız Aşağıdaki adımı uygulayın ve yukarıdaki ayarları yeniden yapılandırın. Probleminize bu şekilde çözüm bulmuş olacaksınız:

Eğer probleminize çözüm yolu bulamamış iseniz.İnternet Explorer'ı sıfırlayınız ve daha sonra yukarıdaki adımları yeniden uygulayınız.Probleminiz çözümlenecektir.

İnternet explorer ayarlarının Sıfırlanması:
Araçlar -> İnternet Seçenekleri -> Programlar Sekmesi -> Web Ayarlarımı Sıfırla butonuna tıklayarak sıfırlama işlemini yapmış oluyorsunuz.Yukarıdaki adımları takip ederek probleminizi giderebilirsiniz.

Hiç yorum yok: