17 Mayıs 2010 Pazartesi

OpenBook - Tüm Facebook Ellerinizin altında

openbook

Facebook sosyal paylaşımın öncüsü olarak nitelendirilebilir.Sevgili mark tahmin edebilirmiydi.Facebook'un bu denli büyük bir kitlenin kullanabileceğine tabiki ilk başlarda aklına böyle birşey gelmemiştir.Şimdi ise facebook kimileri için sadece bir araç kimileri içinse bir para kapısı olmuştur.Facebook üzerine onlarca proje yapılmıştır.Şimdi sizlere bunlardan birisini openbook'u tanıtacağız.


Openbook'un amacı facebook iletilerini sizin belirlediğiniz kelimeyi kriter alarak bizlere sunmak.Fakat bu işte önemli bir nokta var.Bu mesajlar facebook'un gizliklik ayarlarından yararlanılarak sizlere sunulmakta. Genelde profilinin gizlilik ayarlarını düzenlememiş kişileri database'ine ekleyen openbook ile o an istediğiniz kelimeyi aratıp ilgili duvar yazılarına ulaşabiliyorsunuz.Openbook'un database'inde şimdiden 1 milyonkişi kayıtlıdır.

Örnek olarak bursaspor'un galibiyetinin üzerinden sadece 1 gün geçti arama bölümüne bursaspor yazarak o an kullanıcılar ne yazmışsa o kelime ile ilgili sizlere bunu sunmaktadır.

Ne diyelim sizde gizliliğinizin ihlal edilmesini istemiyorsanız.biran önce düzenlemenizi tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok: