28 Haziran 2010 Pazartesi

facebuzz.com Facebuzz facebuzz chat

facebuzz, face buzz facebuz, face buzz.com, facebuzz.com chat, facebuzz tk, chatroulette, chat roulette

FaceBuzz.com - Video yabancılarla platform ol! Random ses / chat! diye bir başlık atılmış bu videolu sohbet sitesinde de amacı basit sizleri tanımadığınız kişilerle sınırsız görüştürebilmesidir.Fakat Facebuzz Nedir Facebuzz Nasıl kullanılır ve daha fazlası ile detaylıca inceleyelim bakalım facebuzz ne imiş ne değilmiş.

Facebuzz son zamanların popüerliğini hiç kaybetmemiş ünlü sohbet sitesi chatroulette'in benzeri ve iyi bir alternatifi denilebilir.Facebuz tüm dünyada yayın yapan bir genel video sohbet sitesidir aslında fakat ziyaretçilerini kendi ülkelerindeki kişilerle buluşturma amacında olduğunu ilk siteye dahil olduğumuzda anlıyoruz.Hemen bizi Com domaininin alt klasöründe bulunan Tr bölümüne atıyor.Yani Türkiye'ye özel bir bölüm açmışlar.

Anlık olarak şuan için 300 kişi türkiye üzerinden face buzz'dan chat yapıyor.Facebuz.com beraberinde bir çok özellikte katıyor caht anlayışımıza ilk olarak siteyi açtığınızda karşımıza chat ekranı gelecektir. Sağ üst bölümde Options butonunun hemen yanında FCONNECT butonunu görüyoruz.Bu buton eğer sizin bir facebook hesabınız var ise o hesabınız ile chat'e giriş yapabiliyorsunuz.Butonu tıkladığınızda size facebook login ekranı açacaktır.Burada şifre ve kullanıcı adı bölümüne aktif olarak kullandığınız hesabınızı girebilirsiniz.Şifreniz konusunda endişeniz olmasın sistem gayet güvenilir.Daha sonra login olduktan sonra Facebuzz'un facebook hesabınıza kendi Uygulamasına izin vermenizi isteyecektir.Buna izin verin ve son olarakta Chat esnasında nick ile sohbet edeceğinizden bir nick girmenizi isteyecek artık facebook hesabınız ile facebuzz ile sohbete başlayabilirsiniz.Gelelim diğer özelliklerine hemen facebook connect butonunun yanındaki options'a tıklıyoruz.Aşğıda resimlediğimiz pencere karşımıza gelmiş olmalı

facebuzz, face buzz facebuz, face buzz.com, facebuzz.com chat, facebuzz tk, chatroulette, chat roulette

Bu pencerede gayet kullanışlı özellikler mevcuttur.
Seçenek seçenek belirtelim:
1)Sadece kameralı kişiler ile konuşmak isterseniz bu seçeneği işaretleyin
2)Erotik görüntülerle karşılaşmak istemiyorsanız bu seçenek seçili kalsın.
3)Bağlantınızın kopması durumunda otomatik tekrar bağlanmak için bu seçenek seçili kalmalı
4)Yeni kullanıcı karşımıza geldiğinde yazı alanı otomatik temizlensin yep yeni bir sayfa açılsın hayatınızda :) diyorsanız bu seçenek seçili kalmalıdır.
Daha sonra confirm butonu ile ayarlarımızı kaydediyoruz

Options butonunun sağındaki soru işaretini seçtiğimizde Karşımıza şu uyarı gelmektedir.

FaceBuzz is a social network, allowing unknown people to meet randomly, via voice video chat.

Please contact info@facebuzz.com for any question or bug report.

Everything supplied by the user, is not property of FaceBuzz and therefore FaceBuzz is not responsible for what you will find.

You should be 18 years old to use this service.

Thank you for using FaceBuzz !

Bu uyarı penceresinde 18 yaşından büyükler bu servisi kullanabilir.Hata ile karşılaşırsanız info@facebuzz.com adresine mail atabilirsiniz gibi uyarılar bizlere verilmektedir.

Gelelim sohbet pencerelerimize ve kullanıcıların kamera ayarlarına Ana penceremizi yeniden resimliyoruz.


facebuzz, face buzz facebuz, face buzz.com, facebuzz.com chat, facebuzz tk, chatroulette, chat roulette

Stranger Karşınızdaki kullanıcı You ise sizi temsil etmekte Stranger bölümünün altında bulunan Report Butonu ile karşınızdaki kişi uygunsuz durumda ise yada size uygunsuz hareketlerde bulundu ise o kişiyi bu şekilde şikayet edebiliyorsunuz.

facebuzz
Facebuzz.com Genel Kamera Ayarları

Video ve Audio yazılarının başındaki işareti işaretlerseniz Kamera ve ses'e izin verip engelleyebiliyorsunuz. Audio ayarlarını ise audio yazısının solundaki ses arttırma azaltma çubuğunu sağa sola çekerek değiştirebiliyorsunuz.

Eğer bilgisayarınızda birden fazla kamera yada ses giriş aygıtı (Mikrofon) varsa You bölümündeki Micro (Mikrofon) ve Camera (Kamera)'dan ayarlayabiliyorsunuz.

Yazı alanımız ise kamera bölümümüzün hemen sağında bulunan boş beyaz alan tabi ilk açtığımızda karşımıza

FaceBuzz is a video chat game, allowing random people to interact with each other via voice video chat.

********************************************
The game allows you to meet strangers!
This is a lot more fun if you use a webcam
Get ready to activate the your webcam!
********************************************

1- Connect your webcam and press START NOW!
2- Press BUZZ, to go to the next stranger!
uyarısı gelmekte START NOW butonuna bastığımızda görüntülü sohbet'a başlayabiliriz.

StartNow Butonu ile Artık sohbete adımımızı atmış bulunmaktayız Hemen karşımıza daha önce chat roulette'de çıkan uyarı gelmektedir. Aynen alıntılıyoruz

Chat Roulette Güzeller, Chat Roulette Kızları, Chat Roulette Kız  Resimleri
Chat Roulette Adobe Flash Player Uyarısı (Hatası)


Uyarı İçerisinde
Adobe Flash Player Ayarları Kamera ve Mikrofon Erişimi www.chatroulette.com, kamera ve mikrofonunuza erişim istiyor.İzin ver'i tıklarsanız görüntünüz ve sesiniz kaydedilebilir. Yazmaktadır.Bu uyarıya izin ver diyerek kameramızın ve mikrofonumuzun chat roulette üzerinde görülebilmesine imkan tanımış oluyoruz.

izin verdikten sonra sohbet ekranımıza ulaşmış olmalıyız stranger bölümünde restgele bir kişi belirmiş olabilir.

facebuzz, face buzz facebuz, face buzz.com, facebuzz.com chat, facebuzz tk, chatroulette, chat roulette
Yukarıdaki ekran sizlerinde karşısına gelmiş olmalı burada bilmemiz gereken 2 önemli nokrta mevcuttur.Birincisi Buzz Butonu ile karşımızdaki kişiyi değiştirebilir. Pause butonu ile sohbeti tamamen sona erdirebilmekteyiz.
facebuzz.com facebuzz

Hiç yorum yok: