28 Mart 2010 Pazar

Windows 7 de Dosya Formatı Değiştirme

 Dosya formatı değiştirme win7, dosya uzantısı değiştirme, Dosya Formatı Değiştirme nasıl yapılır, windows 7, windows7, win7, windows vista

Windows 7 işletim sistemi üzerinde dosyalar belirli formatlarda bizlere gösterilmektedir.Dosya adı ve dosyanın çeşitli formatlara ait uzantısı şeklinde karşımıza gelen dosyaların uzantıları bizlere o dosyanın çalıştırılabileceği program ile açılmasını sağlayan ek bildirimlerdir.Kısacası dosyanın soyadı da diyebiliriz.Windows'un bu dosya uzantılarını görüntüleyip görüntülememesini seçmek için aşağıdaki adımları izleyin.

1.Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Görünüm ve Kişiselleştirme ve ardından Klasör Seçenekleri'ni tıklatarak Klasör Seçenekleri'ni açın.
2.Görünüm sekmesini tıklattıktan sonra Gelişmiş ayarlar'ın altında aşağıdakilerden birini yapın:
*Dosya uzantılarını gizlemek için Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle onay kutusunu seçin ve sonra Tamam'ı tıklatın.
*Dosya uzantılarını görüntülemek için Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle onay kutusundaki işareti kaldırın ve sonra Tamam'ı tıklatın.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bilgilendirme İçin Tşkler Çok İşime Yaradı...

Adsız dedi ki...

windows 7 de görünüm sekmesinin yanında dosya türleri sekmesi gözükmüyor. bu dosya türlerine windows 7 de nasıl ulaşabilirim.

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler işime çok yaradı

Ali dedi ki...

Teşekkürler..

Akif dedi ki...

Sonunda formatı değiştirebildim sağolun :)