22 Mart 2010 Pazartesi

fan temizleme ve önemli noktalar


Bilindiği üzere fanlarımız kasa içerisinde en çok gürültü çıkaran bilgisayar elemanıdır.Fan hızını ayarlayabildiğimiz çok çeşitli yazılımlar mevcuttur bunlardan en popüler olanı speedfan'dır.(SpeedFan'ı indirmek için tıklayınız) Fakat donanımın yazılımla kontrolü yeterli değil elbette. Bir bilgisayarda fan temizliği esas olduğundan dolayı bu konuda sizlere birçok kez kişisel tecrübelerimden bahsedeceğimden emin olabilirsiniz.

Kasanızdan ve fanlarınızdan fazla ses geliyorsa

Öncelikle kasanızı bir gazete kağıdı üzerinden açın. Birkaç vida açma hareketiyle bu kolaylıkla yapılabilir. Gördüğünüz bütün tozları silmeniz gerek. Tabii ki donanımlara zarar vermeden. Peki önce nereden başlanacak? Öncelikle kasa dizaynınıza göre bunun yapılacağını söyleyeyim. Kasanızın normal duruşuna göre en yukarıda duran açıktaki donanımdan başlayın. Peçetenin ucuyla yapın. Islak mendili denemeyin bile. Fan temizleme spreyini de bu hayati donanımlara denemeye kalkmayın. Daha sonra fanlarınızı vidasından söküp ayrıca temizleyin. Daha sonra açıkta toz olmadığından emin olun ve fanları vidalarıyla sıkıcı yerine oturtun.

Donanımsal temizlik işe yaramıyor, yazılımla bir yere kadar gidilebiliyor

O halde kasanızı en az yılda bir kere bilgisayarınıza veya garantiniz hangisiyse ona götürmeyi denemekten başka çareniz yok. Sorununuzu, neler yaptığınızı, hepsini anlatın. Elektriksel işlevleri yoluna koyabilecek bir servise götürdüğünüzden de emin olun!

Tümünü yapmadığınız zaman olabilecek şey, bobinlerin şişmesi ve buna bağlı olarak veya olmayarak tüm kasa devresinin yanması olabilir.

kaynak

1 yorum:

Adsız dedi ki...

işlerinizde başarılar

temizlik firması