23 Mart 2010 Salı

Kontörden TLye Geçiş Nasıl Olacak? ViDEO

Kontörden Dakikaya Geçiş Nasıl Olacak, Kontörden Dakikaya Geçiş, Kontörden tlye geçiş, tl kontör nasıl yüklenir, kontörden tlye nasıl geçilir


Kontörden Dakikaya Geçiş Nasıl Olacak


Kontörden TL Geçiş Nasıl Olacak



Bu konu ile ilgili geçen yazımızı belki hatırlarsınız.Kontör sisteminden paralı sisteme geçiş hakkın da size üstü kapalı bilgiler vermiştim.Bilgileri aslında üstü kapalı vermemin sebebi benimde çok ayrıntılı olarak bilmeyişim den kaynaklanıyordu.Durum böyle olunca bir araştırmaya girdim ve gerekli bilgileri edindim.Biliyorum birçoğunuzun aklında cevabını bulamadığınız bir çok soru var eminim ki bu yazımda sizleri bu cevapsız sorulardan bir hayli arındırıcam.Kontörle konuşma çağı kapanıyor, kuruş geliyor! dedik.Dedik ama pekine zaman.1 Nisan itibarı ile bu sisteme geçicez.Bu kararın Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından alındığı bir gerçek.Kurumun aldığı bu kararın ayrıntılarına gelince ise Bilgi Teknolojileri Kurumu 1 Nisan 2010 tarihine kadar tüm operatörlerin kontör sisteminden TL sistemine geçmesi gerektiğini belirtiyor.Peki bu geçiş nasıl olacak.Bu tarih itibarı ile tüm operatörler bu sistemi uygulamaya sokacak.Bu uygulamanın ayrıntılarına ise şöyle:

Hatlara nasıl yükleme yapılacak?

Aslında hatlarımıza yükleme yapmanın kontör yüklemeden hiç bir farkı yokmuş.Bu yeni sistemde hatlara yükleme örneğin 50 TL vereceksiniz.Bu 50 TL hesabınıza yüklenecek.Biraz karmaşık gibi gelse de aslında basit.

Örneğin, şu an 100 kontör yüklemek istendiği zaman 20 TL verip 100 kontör yükleme kartı alarak yükleme yapılıyorken, yeni sistemde 20 TL verince hatlara aynen yüklenecek

Peki harcamalar nasıl olacak?

Kaç kontör kaldı diye değilde kaç kuruşum kaldı diyeceksiniz.Yani hesabınıza Lira olarak yükleyip kuruş olarak harcıycaksınız.

Daha önce yüklediğiniz kontörlere ne olacakmış?

1 nisan itibarı ile hattınız da bulunan kontörler kuruş hesabına çevrilerek size bilgi verilecek.Yani hesabınız da 50 kontör yerine 10 TL kavramını göreceksiniz.Yani bu varsayım.

Ya hediye ve kazanılan kontörler ne olacak.

Bu hediye kontörlerde 1 nisan itibarı ile hesabınıza Tl olarak aktarılmış olacak.Aynen ücretini verip de aldığınız kontörler gibi hesabınıza geçirilecek.

Kontör uygulamasında olduğu gibi hesabınıza eklenen Liraların da bir kullanım süresi var mı?

Bu durum değiştirilmemiş aynen geçerliymiş.Hatlara yüklenen liralar kullanılırken kontör kullanımından farklı bir uygulama olmayacak. Yine hatlara önceden yükleme yapılıp seçilen tarifeler doğrultusunda harcanacak, tek fark kontör yüklenip kontör harcanması yerine lira yüklenip kuruş olarak harcanması olacak.

Vodafone: Kontör – TL Geçişi Reklamını izlerseniz sanırım konuyu daha iyi anlayacaksınız.



Vodafone: Kontör - TL Geçişi Reklamı Videosu izle



kaynak

Hiç yorum yok: