19 Mart 2010 Cuma

windows 7 silinen dosyaları geri getirme

Microsoft Windows 7 popülaritesinin sebebinin altındaki gerçek Vista ve XP işletim sistemlerinden daha hızlı olması ve ayrıca kullanışlı olması.Fakat her insanın başına gelen sistem dosyaları virüsler ve zararlı yazılımlar sebebiyle değiştiriliyor veya tamamen bozuluyor.Problemli Sistem dosyalarını asıl orjinalleri ile nasıl değiştirebiliriz? Bunun için kullanılan iki yöntemimiz var birincisi eğer Yedekleme & backup yazılımı kullanıyorsak, backupdan bu dosyayı geri getirebiliriz, ya da sistem dosyasının bir önceki versiyonunun saklandığı yerden o dosyayı alabiliriz.

Backup Yöntemi


Backup uygulaması özelliğinin diskimizde etkin olduğundan emin olmalısınız. Başlat >> Denetim Masası >> Yedekleme ve Geri Yükleme Sighirbazına gittiğinizde daha önce alınmış backup edilmiş yedeklemeler gözükecek, burada herhangirşey yoksa hiç yedekleme yapılmamış demektir.Eğer var ise istediğiniz yedeği seçerek sihirbazı çalıştırın.

Önceki Durum Metodu

Yukarıdaki backup işlemi işinize yaramaz ve dosyalarınızı kurtaramazsanız problemli ve bozuk olan sistem dosyasının eskiden bulunduğu klasöre gidin mesela resimler klasöründe ise resimler klasörüde C:\ de ise siz C sürücüsüne gidin ve resimler klasörüne sağ tıklayıp önceki sürümleri geri yükleye tıklayın. Böylelikle istediğiniz tarihte o klasörün haline geri getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: