17 Mart 2010 Çarşamba

İnternet Explorer 9 indir ( ie9 ) kapıda!

İşte Microsoft geç kaldığı browser atağını gerçekleştiriyor. Ve sosyal ağları gelişmiş teknolojiler ile bir arayagetirmeye hazırlanıyor.

Son kabul edilmiş gelişmiş standartları destekleyen internet Explorer 9, güçlenmiş Javascript çekirdeği, yep yeni HTML5 standatları ve en düşün kapasiteli donanımların bile sınırlarını zorlayan gelişmiş bir teknoloji ile web browser (Tarayıcı) tarafında da sivrilmeye çalışıyor.

Bireylerin olan potansiyellerini gösterebilmelerine olanak sağlayan yenilikçi program ve arayüzler sunan Microsoft, dünya çapında duyurduğu interne explorer 9 ile web tarayıcısı teknolojilerinde yeni bir dönemin başladığının sinyallerini verdi.

Internet explorer 9 platform Preview (önizleme) sürümünü incelemeye sunan Microsoft, internet explorer 8 ile yeni bir dönemi başlattıklarını kullanıcılardan aldıkları geri dönüşler ve deneyimler ile yüz binlerce web kullanıcısının ve programcı geliştiricilerin deneyimleri ile son süsrümün kesin hatlarına kavuşturacağını söyledi!

internet explorer 9 bu defa standart kullanıcılar dışında web geliştiricilerini de kesinlikle göz ardı edilmeyeceğini ve onlar için de çok faydalı eklendi ve araçların bulunacağını açıkladı.

internet explorer9 indir download

Geleceğin en çok kullanılan browser’ı olmaya aday gösterilen internet explorer 9 yüksek performansı ve kullanılabilirliği dışında donanımları da en iyi performansta kullanacağı ve hız açısından da en iyi olacağı idda ediliyor.

Son zamanlarda uyumluluk modu dikkate alınmasa dahi dünya üzerinde ki web sitelerinin %80 gibi yüksek bir oranının düzgün bir şekilde görüntüleyebilen internet explorer 8 zaten bir kullanıcı atağı yapmış ve kullanımını arttırmayı başarmıştı.

Chakra geliyor!

internet explorer 9 ile birlikte gelecek olan yeni javascript derleyicisi chakra şuanda internet explorer 8 internet tarayıcısının en yakın rakibinden bile iki kat daha hızlı java uygulamalarını derleyebileceği söyleniyor.

Ki buda demek oluyor ki gerçekten internet explorer işletim sistemi avantajını da ortada bulundurarak yeniden browser kullanımı istatistiklerinde ki o onur kırıcı grafiği düzeltmek istediği anlaşılıyor.

En büyük silahı gerçek zamanlı java uygulamalarında ki yüksek performansı!

Dünyanın web standartlarında da merakla beklediğimiz değişiklikleri tam uyumlu bir şekilde desteklediği sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunacağı söyleniyor. HTML5′i default olarak tanıyan internet explorer 9 (ie9), bununla beraber DOM, CSS3, SVG ve XHTML gibi standartlarıda direk destekliyor.

HTML5 ve SVG

Html5 ile web sitelerinin iskelet yapılarına yepyeni bir anlayış geliyor! Web sitelerinin alışılagelmiş bölgelerinin artık geleneksel isimleri tag isimleri olarak hayata geçiyor. Böylelikle daha anlamsal semantik web siteleri tasarlanabilecek ve arama motorları bilgiyi daha anlamlı bir hale getirebilecek bizlerin karşısına getirebilecekler.

Bunun yanında SVG ile şu anda webde mümkün olmayan bir takım dosya tipleri ve bir takım şekil ve grafiklerin rahatlıkla web ortamında yayınlanması ve görüntülenmesi için geliştirilmiş bir teknoloji.

Tüm bu teknolojileri, avantajları kendi gözleri ile görmek isteyen arkadaşlar ve tabi ki teknoloji canavarı web geliştiricileri için buyrun indirin:

İnternet Explorer 9 Download İnternet Explorer 9 indir
kaynak

Hiç yorum yok: