5 Şubat 2010 Cuma

çizik cd leri kurtarma

çizik cd kurtarma, çizik cd kurtarma programı, çizik cd okuma, çizik cd okuma programı, çizik cd kopyalama, çizik cd den veri kurtarma, çizik cd kurtarma programı indir, çizik cd okuma programı indir, çizik cd düzeltme, çizik cd leri kurtarma
Önemli bir işiniz var ve CD’yi bilgisayara taktınız.O da ne CD okunmuyor.Hemen sinirlenip CD’yi kırmayın,içeriği kurtarmak mümkün :)
Bir CD’yi hayata döndürmeden önce bilmeniz gereken şeyler var.Diskin kullanılmaz hale gelmesi için derin bir çizik ya da üzerinde mantar türemiş olması lazım.Nemli yerlerdeki CDler üzerinde minik lekeler yani mantarlar oluşmaktadır ve kısa bir süre sonra diskiniz mantar yuvasına dönmektedir.Eğer mantarlanan bir CD görürseniz hemen bir kopyasını alsanız iyi edersiniz :D
Bozulduğundan şüphe ettiğiniz bir CD varsa önce başka oynatıcılarda deneyin.Eğer onlarda çalışıyorsa sizin CD okuyucunuzda problem olabilir.
Temizlik Zamanı
Kurallar :
1) Diskler verileri dairesel olarak kaydettiği için diskleri temizlerken dairesel hareketler yapmayın çünkü diskin bilgi kaydettiği yollardan birini çizebilirsiniz.Bu yüzden temizlerken orta delikten dışa doğru düz hareketlerle temizleyiniz.
2) CD’yi aşırı sıcak ve soğuk suyla yıkamayınız.
3) CD üzerindeki lekeleri tırnağınızın ucuyla değil parmak uçlarınız ile yavaşça ovun.Bunu yaparken sabun yerine kremli bir şampuan tercih edin çünkü sabun CD yüzeyini kurutur.
4) Kurulama kısmına geldik.Kurularken yumuşak bir kağıt havlu veya mendil ile ovalamadan üzerindeki nemi emdirin ve tamamen kuruyana kadar CD’yi yavaşça ovalayın.
Şimdi diskinizi bir deneyin büyük ihtimal çalışacaktır.Eğer hala çalışmıyorsa diğer aşamaya geçiniz.
Cilala Parlat
Bu işlem için diş macunu yada vazelin kullanıcaz.Diş macununun jel olmamasına ve içinde beyazlatıcı tanecikler olmamasına dikkat ediniz.Evet başlıyoruz :
1) Yumuşak ve temiz bir beze az miktarda diş macunu sürün ve içerden dışa doğru çizik kısımların üzerini macunlayın.
2) Şimdi ılık suyla diski iyice yıkayın ve diş macununu durulayın.
3) Yumuşak mendille kurulayarak tekrar deneyin
Hâla bana mısın demiyorsa son çare olarak vazelinleme operasyonuna geçeceğiz :D Bunun için CD’nin çiziklerinin üzerine çok ince bir tabaka vazelin sürün.Durulamadan yumuşak ve kuru bir bezle bulaşan vazelini silin.Ve dualar eşliğinde CD’yi player’ınıza takın.Sonuç olumlu ise hemen CD’nin içeriğinin bir kopyasını alın ve CD’yi çöpe atın :D
Ben en son diş macununa kadar geldim sonuç olumlu oldu.Vazelini deneyen olursa sonuç ne olursa olsun bizle paylaşsın :Dalıntı

5 yorum:

Adsız dedi ki...

DİKKAT! DİKKAT! Sakın vazelin kullanmayın. ben kullandım ; kullanmadan önce az buçuk dosyalar görüntüleniyordu. Şimdi ise cd takılı olduğunu algılamıyor bile !

Adsız dedi ki...

sıvı sabunla yıkayın ve yumuşak bi mendille silin bende açtı

Unknown dedi ki...

FIFA 16 ise nolucak

Unknown dedi ki...

FIFA 16 YSA napicaz

Unknown dedi ki...

FIFA 16 YSA napicaz