10 Şubat 2010 Çarşamba

Google Buzz nedir

google buzz 
Google kendi sosyal ağını kuaracak diye duyurduğumuz haberden sonra Google  dün akşan sosyal medyanın yeni oluşumu olan Google buzz servisini duyurdu.Sosyal ağların giderek güçelndiği günümüzde gerçekten mikemmel bir atak gibi görünen servis herkes için kullanıma sunulmuş değil.

Bu konuda Google’dan yapılan açıklama şöyle ;”Buzz’ı herkes için kullanıma sunma işlemi hala devam ediyor. Bu nedenle, henüz Gmail hesabınızda göremiyorsanız, kısa bir süre sonra tekrar kontrol edin.” bu açıklamaya göre bu ürünü tanımak için sanırım biraz daha bekliyecez gibi.Google’ın sosyal medyaya attığı en büyük adım olarak  sayabileceğimiz servis yapısal olarak diğer servislerle az da olsa benzerlik gösteriyor.Servis Gmail ile entegre halde çalışıyor bunun yanında tüm google servisleri ile etkileşim içinde bulunuyor.

Biraz önce dediğim gibi servis diğer sosyal ağlara benzemekte özellikle FrienFeed yapısına benziyor.Servis benzerlik gösterse de bir durumda farklılık gösteriyor.Buzz içerikleri Gmail ürünü üzerinden yönetilecek.Bu durum şirketin sosyal medya pazarından büyük bir pay alacağını gösteriyor.

Servisin büyüme umudunun en önemli etkenleri belkide diğer sosyal ağlar ve sosyal içerik sitelerine etkileşimidir.Yani sosyal medya servislerinin neredeyse tamamı ile entegre halinde çalışabilir durumda.
Durum mesajlarınızın neredeyse tamamını veya daha fazlasını paylaşabiliyorsunuz.Her türlü güncellemeler,videolar,resimler vb. tüm durumları paylaşabiliyorsunuz.İçeriklerinize gelen yorumları direk Gmail gelen kutunuz la tümleştirebiliyor ve bunun üzerinden direk sohbete başlayabiliyorsunuz.


Buzz uygulamasını telefonunuzdan kullanabilirsiniz.Telefonunuz dan Buzz servisine girebilir içerik yayınlayabilir ve konumunuzu servis üzerinden gösterebilir ve size yakın olan dire konumlu bağlantıları görebilirsiniz.Servisi telefonunuzdan kullanmak için telefonunuzdan buzz.google.com adresine girmeniz gerekiyor.Aşağıda ki video ile bu servisi daha yakından tanıyabilirsiniz.

Google Buzz hakkında herşeyi anlatmak gerçekten de imkansız bu servisi kendiniz inceleyip tanımanız gerekiyor.Bunun içinde tabi ki zaman gerekiyor.Ayrıca bu servislerin kullanımı gayet basit.Servise gmail arayüzünüz içersinden gmail sekmeleriniz içersindeki Gelen Kutusu sekmesinin altından hemen ulaşabilirsiniz.Ordan ulaşamıyorum diyorsanız servis henüz sizin için aktif olmamıştır.Daha sonra tekrar deneyin.

Hiç yorum yok: