15 Şubat 2010 Pazartesi

Turkcell Vınn 3G Windows 7 Driver indir

turkcell 3g vınn windows 7 driver
Turkcell 3g vınn sahipleri windows 7 driver arıyorlarsa mutlaka konumuzu incelesinler.Windows 7 yüklü bir laptop / netbook / dizüstü bilgisayarınız var ise turkcell vınn kullanmak istiyorsanız bilgisayarınıza tanımlamanız gerekir.

Normalde turkcell 3g vınn modem'i bilgisayarınıza taktığınızda modemolarak değilde flash bellek olarak otomatik tanımaktadır.siz bilgisayarım simgesi içerisinden turkcell vınn 3g cihazınızın yazılımı flash belleğe çift tıklayarak yükleyebilirsiniz.

Bu bölümde yeni VINN Turkcell yazılımı ile ilgili yardımcı bilgileri bulabilirsiniz. VINN modem üreticisinin yazılımı hakkında bilgi almak için Sık Sorulanlar bölümünü inceleyiniz.


VINN uygulamasını Win7 ile birlikte kullanmak için yapılması gerekenler:
VINN uygulamasının 1.6.4 ve 1.6.5 sürümlerinde Win7 desteği vardır. Bu sürümleri kullandığınızdan emin olmak için uygulamanın Yardım/Hakkında menüsünden kontrol edebilirsiniz.
Eğer 1.6.4’den daha eski bir sürüm kullanıyorsanız, Win7 işletim sistemi ile sorun yaşayabilirsiniz. VINN 1.6.5 sürümünü bilgisayarınıza kurmak için lütfen tıklayınız.
Bilgisayarınızda modem üreticisinin uygulaması var ve bununla birlikte yeni VINN uygulamasını da kullanmak istiyorsanız yapmanız gerekenler:
Modeminizle birlikte gelen üretici yazılımı yerine Turkcell uygulamasını kullanmak istiyorsanız; VINN 1.6.5 sürümünü kurmak için lütfen tıklayınız.
Bu kurulumu yaptıktan sonra; modeminizi bilgisayarınıza taktığınızda otomatik açılacak olan üretici yazılımını kapatarak VINN 1.6.5 uygulamasını başlatmanız gerekmektedir.
VINN 1.6.5 sürümünü kurduktan sonra problem yaşıyorsanız yapmanız gerekenler:
VINN 1.6.5 sürümü değişik işletim sistemleri ve Türkiye’de yaygın kullanılan laptop PC modelleri üzerinde başarıyla test edilmiştir. Yine de kurulum sonrasında uygulama başladıktan sonra beklenmedik bir sorunla karşılaşırsanız (modemin bulunamaması veya modemle iletişim kurulamaması) lütfen aşağıdaki adımları uygulayın:
  1. 1. Uygulamayı kapatın.
  2. 2. Modemi çıkarıp farklı bir USB portuna takın.
  3. 3. Modemin üzerinde sinyal ışığı yandıktan sonra uygulamayı tekrar başlatın.
Eğer sorun devam ederse modemi çıkarıp bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
VINN uygulamasını kullanırken devamlı sorunlar yaşıyorsanız veya daha basit bir uygulama kullanmak istiyorsanız yapmanız gerekenler:
VINN uygulaması Turkcell tarafından müşterilerinin paket bakiyelerini görebilmeleri, kullanımlarını kontrol edebilmeleri roaming uyarıları alabilmeleri için özel olarak geliştirilmiştir.
Ancak uygulamayı bilgisayarınıza kurduktan sonra kullanımla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, VINN modeminiz için modem üreticisinin uygulamasını kurmak için lütfen tıklayınız.
Uygulamayı bilgisayarınıza kurduktan sonra modeminizi her taktığınızda açılacak olan VINN uygulamasını kapatıp bu uygulamayı başlatmanız gerekecektir.
VINN uygulaması aşağıdaki işletim sistemlerinde test edilmiş ve çalıştığı onaylanmıştır.
Yeni VINN 1.6.5. sürümü aşağıdaki işletim sistemlerinde test edilmiştir:

Windows 2000
Windows XP 32 ve 64-bit
Windows Vista 32 ve 64-bit
Windows 7 32 ve 64-bit

               
Yeni VINN uygulaması Mac işletim sistemini desteklemez. Bunun için modeminizde yüklü olan ve modem üreticisi tarafından sağlanan Mac sürümünü kullanabilirsiniz.

Linux işletim sistemi desteklenmez.
Modemi taktığımda otomatik olarak açılmıyor.
Bazı bilgisayarlarda Autorun özelliği kapatılmış olabiliyor. Bu durumda Bilgisayarım’dan Turkcell 3G VINN çift tıklanarak uygulama kurulmalı. Uygulama kurulduktan sonra masaüstündeki kısayoldan açılabilir.
Uygulama açılır açılmaz Modem başka bir uygulama tarafından kullanılıyor hatası veriyor.
Bu hata alındığında modem çıkartılmadan bir sure beklenir (15-20 saniye). Daha sonar uygulama tekrar açılır. Aynı hata tekrarlanırsa modemi kullanan başka bir uygulama var demektir. Bunun bulunup kapatılması gerekir. Eğer bulunamıyorsa bilgisayar restart edilerek tekrar denenir. Hata devam ediyorsa bilgisayarda hangi uygulamanın modemi kullandığının incelenmesi gerekir.
Bağlan düğmesine tıkladığımda Bağlantı başka bir uygulama tarafından kullanılıyor hatası alıyorum ve düğme tekrar yeşile dönüyor.
Yeni bir profil oluşturularak bağlantı kurulabilir. Eski profili kullanmak için bilgisayarın restart edilmesi gerekir.
Bağlantı kurduktan bir süre sonra uygulama kendi kendine pencerelerimin önüne geçiyor.
Uygulama bağlantı kurup sunucudan tüm bilgileri alınca kullanıcıya bu bilgileri göstermek için otomatik olarak öne gelir.
Bağlantı kurmaya çalıştığımda sunucu ile bağlantı kurulamadı hatası alıyorum.
Bağlanılmak istenen profilin APN’i numaraya tanımlı olmayabilir. Turkcell 3G seçmiş ve 3G aboneliği yok ise bu hata alınabilir. Eğer sinyal seviyesi yetersiz ise yine bu hata alınabilir. Eğer bunlar problemi çözmüyorsa uygulama kapatılmalı ve modem çıkarıp tekrar takılmalıdır.
Uygulama modem bulunamadı hatası veriyor fakat modem takılı.
Autorun özelliği çalışmıyorsa ve modemin içindeki uygulamanın versiyonu daha yeni ise Bilgisayarım’dan çift tıklanarak modemdeki yeni versiyon kurulmalı.
Eğer sorun versiyon ile ilgili değilse modem sürücüleri tekrar kurulabilir. Sürücüler şu dizinde bulunur: C:\Program Files\Turkcell\Turkcell 3G VINN\Drivers\Huawei\DriverInstall.exe        
Uygulamanın temasını değiştirmek istiyorum ama tema listesini açamıyorum.
Tema listesi sadece aktif bağlantı kurulunca yenilenir. Eğer sunucuda tema yok ise sadece bir tane tema listelenir o da “default” kullanılan temadır.
Modemi taktığımda hiçbir şey açılmıyor. Bilgisayarım’dan çift tıkladığımda hiçbir şey açılmıyor.
.NET 2.0 veya daha üstü bir .NET versiyonun kurulması gerekmektedir.
VINN uygulaması açıldığında program penceresinde görüntü bozukluğu yaşanıyor.

Problemi çözmek için yapabilecekleriniz:
  1. 1.Masaüstüne sağ tıklayıp özelliklere tıklayın.
  2. 2. Ayarlar sekmesine geçin.
  3. 3. Gelişmiş düğmesine tıklayın.
  4. 4. DPI ayarını 96 DPI yapın.

Windows 7’nin ilk sürümleri bazı bilgisayarlarda bu şekilde problemlere neden olabilmektedir. Windows 7 kullanıcıları en son güncellemeleri yükleyerek bu problemi ortadan kaldırabilirler.

kaynak

2 yorum:

Adsız dedi ki...

konu baya açıklayıcı ve bilgilendirici.birde o modemlerde bulunan Micro SD girişini kulllanarak modemi flash bellek gibi nasıl kullanıcağımızı açıklarsan çok sevirinim.normalde modemi flash bellek olarak çalışıyo mu diye denediğimde çalışmıştı.fakat şu an yapamıyorum o yüzden böyle bir istekte bulundum şimdiden ilginize teşekkür ederim.

He-Man dedi ki...


Turkcell 3G Vınn 2.0 Driver Download