14 Şubat 2010 Pazar

Google Translate Chrome 5′e entegre oluyor!

Chrome 4 versiyonu çıkalı daha bir ay olmadan versiyon 5 için çalışmalara hemen başlandı. Chrome 5 bir çok yeni özellik ile birlikte gelecek. Bu özelliklerden biride istediğimiz web sayfasını Chrome’a entegre edilmiş olan Google Translate düğmesi ile anında istediğimiz dile çevirebileceğiz. Ayrıca Chrome 5′in gelişticiler için olan sürümüde yayınlandı.
Google Translate düğmesi kendi dilimizden başka bir web sitesini ziyaret ettiğimizde otomatik olarak aktif oluyor. Bu şekilde sayfayı kendi dilinize çevirmek rahat hale geliyor. Ayrıca Translate düğmesi ile yine diller arası çeviri yapabilmemizde mümkün olacak.
Chrome 5
Ayrıca Chrome 5′in geliştiriciler için olan sürümüde yayınlandı. Chrome’un bu geliştiriciler kanalına üye olanlar yeni sürümleri test etme şansına sahipler. Bu sayede çıkacak olan yeni sürümde eğer varsa hatalar bulunacak, düzeltilecek ve testçiler bu şekilde Chrome’un kararlı sürümünün çıkmasına yardımcı olacaklar.
Chrome 5′i ise şuan sadece geliştiricileri kullanabiliyor ve bu yeni sürümdeki hataları ve fonksiyonları denetliyorlar. En kısa zamanda ise versiyon 5′in çıkması bekleniyor.
kaynak

Hiç yorum yok: