18 Şubat 2010 Perşembe

2010 TUS İlkbahar Dönemi Başvuruları

2010 tus, 2010 tus ne zaman açıklanacak, 2010 tus sonuçları, 2010 tus sonuçları ne zaman açıklanacak, 2010-TUS İlkbahar Dönemi, ilkbahar 2010 tus, tus 2010, tus 2010 başvuruları, tus 2010 ilkbahar, tus 2010 sonuçları, tus ne zaman açıklanacak, tus ne zaman açıklanır, tus nedir


Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 17-18 Nisan 2010 tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Sınav için başvurular başladı, başvuru tarihleri, 15 – 24 Şubat 2010. TUS-Yabancı Dil Sınavı 17 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 09.30′da başlayacak ve 120 dakika sürecektir. Yabancı Dil Sınavında adayların tıp konularında seçilmiş ifade, cümle ve metinleri anlama ve Türkçeye tercüme etme becerilerini yoklayan sorular bulunacaktır. Bu sınavda Almanca, Fransızca ve İngilizce için çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılacaktır. TUS sonuçları ÖSYM tarafından internet aracılığıyla ilan edildikten sonra 50 ve üzeri puan alan adaylar internet üzerinden Tercih Bildiriminde bulunacaklardır.
Yabancı Dil Sınavının sonuçları, ÖSYM’ce en geç 18 Nisan 2010 Pazar sabahına kadar http://www.osym.gov.tr adresinden adaylara duyurulacaktır.

Son üç yıldaki TUS-Yabancı Dil Sınavında, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavında yüz üzerinden en az elli puan alanlar isteklerini bildirmeleri halinde Yabancı Dil Sınavından muaf tutulacaklardır.
TUS-Bilim Sınavı, 18 Nisan 2010 Pazar günü saat 13.30′da başlayacak ve 210 dakika sürecektir. Bilim Sınavında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama güçlerini yoklayan sorular bulunacaktır. TUS-Bilim Sınavında, Temel Tıp Bilimleri Testi-1 (TTBT-1), Temel Tıp Bilimleri Testi-2 (TTBT-2) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere üç test kullanılacaktır. TTBT-1 ve KTBT tıp fakültesi mezunu adaylarca;
TTBT-1 ve TTBT-2 tıp dışı meslek mensuplarınca cevaplanacaktır. TTBT-1 anatomi, histoloji ve embriyoloji, fizyoloji, tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi patoloji ve tıbbi farmakoloji gibi alanlara ilişkin sorulardan; TTBT-2 histoloji ve embriyoloji, fizyoloji, tıbbi biyokimya ve tıbbi mikrobiyoloji gibi alanlara ilişkin sorulardan; KTBT ise dahiliye ve cerrahi gruplarına dahil alanlar ile pediatri ve kadın hastalıkları ve doğum gibi alanlara ilişkin sorulardan oluşacaktır.
Sınavda adaylar testlerdeki soruların cevaplarını kendilerine soru kitapçığından ayrı olarak verilecek cevap kağıdına işaretleyeceklerdir.
Başvuru Tarihleri : 15 – 24 Şubat 2010
Yabancı Dil Sınavı Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Nisan 2010, 09.30, 120 dakika
Bilim Sınavı Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Nisan 2010, 13.30, 210 dakika
Başvuru Hizmeti Ücreti : 3,00 TL
Sınav Ücreti : 60,00 TL
Yeni Şifre Edinme Ücreti : 2,00 TL
Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği, Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı (SB) Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin Tıp Fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri, Tıpta Uzmanlık Eğitimi için Öğrenci Seçme Sınavları Hakkındaki Yönetmelik ve Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 25.12.1986 tarih ve 86.50.1164 sayılı kararına göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülecektir. Yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan uzmanlık eğitimi giriş sınavları, mesleki yabancı dil ve mesleki bilgi olmak üzere iki aşamada yapılır. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (TUS) birinci basamağı olan Yabancı Dil Sınavının (mesleki yabancı dil sınavı) amacı Bilim Sınavına girecek adayları seçmektir. Bilim Sınavı (mesleki bilgi sınavı) olarak adlandırılan ikinci basamak sınavının amacı ise bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.
Başvuru Koşulları
BAŞVURMA KOŞULLARI
Durumları aşağıdaki maddelere uyanlar 2010-TUS İlkbahar Dönemine başvurabilirler.
a) T.C. vatandaşı olmak ya da Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.
b) Uzmanlık eğitimine giriş sınavlarının yapıldığı tarih itibariyle itibariyle Tıp Fakültelerinden ya da Tablo 1A’nın Tıp Dışı Meslek Mensupları İçin (T. D. M. M. İ.) başlıklı kısmında yer alan ilgili diğer fakülte, yüksekokul ve bölümlerinden mezun olmak.
c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının (4) ve (5) numaralı bentlerinde sayılan şartlara sahip bulunmak.
ç) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik hizmetini yapmış ya da yedek sınıfına geçirilmiş yahut 1111 sayılı Askerlik Kanununun 86. ve 89. maddelerinde öngörülen durumlardan birine girmemiş olmak.
d) 1111 sayılı Askerlik Kanununa ve 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanununa göre; askerlik hizmetini yapmakta olanlar için, bu hizmetlerini uzmanlık eğitimine giriş sınavı gününden itibaren üç ay içinde bitirebilecek durumda olmak, görevden çekilen veya çekilmiş sayılan memurlar için yeniden kamu görevine girebilmek için belirlenen kanuni süresi uzmanlık eğitimi giriş sınavı gününden itibaren 3 ay içinde bitecek durumda bulunmak.
e) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.
f) Burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitecek durumda olmak.
g) 05/07/2005 tarihli ve 25866 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5371 sayılı kanunun 5 inci ek maddesine göre; tabipler devlet hizmeti yükümlülüklerine başlamadan veya tamamlamadan Tıpta Uzmanlık Sınavlarına katılabilirler ve tıpta uzmanlık eğitimine başlayabilirler. Birden fazla uzmanlık eğitimine başlanabilmesi için devlet hizmeti yükümlülüğünün tamamlanması şarttır.
ğ) Yabancı uyruklu olanlar.
Adayların, atanmak için yukarıda sayılan şartlara ek olarak ilgili kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü başka koşullar varsa durumlarının bu koşullara da uyması gerekir. Durumları bu koşullara uymadığı halde sınava başvuran adaylar, sınavda başarılı olsalar dahi herhangi bir hak iddia edemezler.

Hiç yorum yok: