27 Şubat 2010 Cumartesi

Sosyal Yaşam ve Diyet

beslenme programı, sağlıklı beslenme, sosyal aktivite ve diyet

Özel bir beslenme programı uyguluyor olmanız yaşamınızdaki sosyal aktivitelerden yoksun kalmanız anlamına gelmez. İş toplantıları ve kutlamalar gibi durumlarda fazla yeme isteğinizle başa çıkabilmeyi öğrenmenin en iyi yolu sosyal aktivitelerden uzak kalmamanızdır. Peki sosyal yaşam ve diyet birlikteliğini için neler yapabilirsiniz?
  • Herhangi bir davete gitmeden önce açlık sınırında olmamaya dikkat edin. Nasıl olsa davette kendimi tutamam bir sürü şey yerim diyerek normal beslenme düzeninizi bozmanız, davete aç gidip, gereksiz bir sürü abur cubur yemenize neden olabilir. Bunun yerine normal beslenme düzeninize devam ederseniz, davette her gördüğünüz yiyeceğe saldırma güdünüzü engellemiş olursunuz. Eğer davette fazla kaçırdığınızı düşünürseniz, ertesi günlerde bunu telafi edebilirsiniz.
  • Gidin ve eğlenin. Gittiğiniz partide yemeklere saldırmak yerine tanıdığınız kişilerle sohbet etmeyi deneyin. Unutmayın davete gitme nedeniniz zararlı bir sürü yemek yemek değil. Asıl gitme nedeniniz eğlenmek ve arkadaşlarınızla hoşça vakit geçirmek.
  • Canınızın istediği besinleri aşırıya kaçmadan tüketin ancak bunu alışkanlık haline getirmeyin. Canınızın istediği besinleri tüketmediğinizde, beyniniz sürekli "onu da istiyorum, bunu da istiyorum" sinyalleri yollayarak size türlü tuzaklar hazırlayabilir. Ancak istediğiniz besinlerden küçük, tadımlık porsiyonlar yiyerek onunla başedebilirsiniz.
  • Kendi doğum gününüzü pasta yemeden kutlamayın. Unutmayın, pastalar özel günler içindir...
kaynak

Hiç yorum yok: