15 Şubat 2010 Pazartesi

Dns ayarlarını sıfırlamak

dns sıfırlama, dns ayarlarını sıfırlamak, dns, dns belleği, google dns, youtube, turk telekom, ttnet
"DNS" türk telekomun yasaklarından bu yana özellikle de youtube yasağı bizler bu bilgisayar teriminin aklımıza kazınmasına neden olmuştur.Bilindiği üzere ülkemiz reel yaşamda gayet yasakçı bir zihniyete sahip ve bu zihniyet son zamanlarda internet alemine sanal aleme de elini atmış.Hayatımızda sık biçimde kullandıgımız interneti çekilmez derecede yasaklara boğmuştur. Sen hem aldığın hizmetin değerinden kat be kat üzerisinde ücretini öde hemde önüne gelen sayfaya yasakları dizele

Balık baştan kokmuş kokacagı kadar Konumuza dönecek olursak dns terimi yukarıdada bahsettiğim üzere yasaklar ile beraber aklımıza kazınmış.Youtube gibi yasaklı sitelere girmek isteyen her kullanıcı ya tünel siteleri ile ya host dosyasını düzenleyerek yada pratik yöntemimiz olan dns değiştirme yöntemini kullanarak yasakları aşıyor.

Daha önce DNS AYARLARI NASIL DEĞİŞTİRİLİR isimli Konumuzda ayarları değişimini görmüştük şimdi ise girilen dns ayarları nasıl sıfırlanır onu öğrenelim.

Öncelikle Dns ayarları değiştirme isimli konumuzdan bir alıntı yapalım..

Öncelikle imleci   Ağ bağlarım üzerine getirerek özellikler sekmesine tıklayınız. Açılan pencerede Yerel Ağ Bağlantısı üzerine imleci getirerek  sağa tıklayın tekrar özellikler sekmesine tıklayın açılan pencerede internet erişim kuralları (TCP/IP) sekmesini göreceksiniz o sekmeye çift tıklayarak Aşşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan işaretliyerek şu dnsleri girin.

Yeğlenen DNS sunucusu : 8.8.8.8
Diğer DNS sunucusu :  8.8.4.4

Bu dnsleri girdikden sonra kaydet tuşuna basın işlem bukadar artık tüm sitelere giriş yapabilirsiniz.

Şimdi ayarları değiştirme yöntemi ile dns ayarlarımızı sıfırlayalım.

ilk olarak ağ bağlantılarım > özellikler > yerel ağ bağlantısı > özellikler > internet erişim kuralları (TCP/IP) bölümüne geliyoruz ve çift tıklayarak internet erişim kurallarını açıyoruz. Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneği yerine otomatik dns al seçeneğini şeçiyoruz sonra kaydet tuşuna basın işlem bukadar artık dns'imizi sıfırladık.
kaynak

Hiç yorum yok: