11 Şubat 2010 Perşembe

bilgisayar hızlandırma programları


bilgisayar hızlandırma programlarıGünümüzün bilgisayar oyunlarını oynayabilmek için veya yeni çıkan programları bilgisayarımızda kullanabilmek için, artık çok iyi donanımlara ihtiyaç duyuyoruz. Geçen sene piyasaya sürülen donanımlar bile yetersiz kalırken, ne yazık ki 2-3 sene öncesinin bilgisayar donanımları günümüzün yazılımlarını kullanmak için çok yetersiz kalıyor. Yeni donanım demek, yeni masraf demek. PC'nize yeni donanımlar almadan rahat rahat son çıkan oyunları oynayabilmek için veya PC'nizi çok kasan programları kullanırken, bilgisayarınızdan daha çok verim alabilmeniz için kullanabileceğiniz bir takım ücretsiz donanım optimizasyon programları mevcut. Bu makalede bu optimizasyon programlarının bir kaçının ismini ve ne işe yaradıkları hakkında bir takım bilgiler yazmak istiyorum.

Disk Defrag: Ücretsiz bir disk birleştirme aracıdır. PC'nizde performans artışı sağlamak için bu program ile sabit diskinizdeki parçalanmış dosyaları birleştirebilirsiniz. Bu sabit diskinizin daha iyi çalışmasını sağlar.

NiBiTor: Bu yardımcı program, güncel Nvidia ekran kartlarının BIOS'larını düzenlemek için kullanılabiliyor. Bu program ile ekran kartlarınızı daha güçlü hale getirebilirsiniz.

RightMark CPU Clock Utility: Fanlarının devamlı yüksek devirde çalışmasından şikayetçi olanlar bu program ile işlemcilerinin akımını azaltabilirler.

ASIO4ALL: Ses kartınıza profesyonel özellikler katmak istermisiniz? Bu program ile tüm entegre ses kartlarına Asio yetileri (Audio Stream Input/Output) kazandırılabiliyorsunuz.

ClockGen: Bu program özellikle profesyonel kullanıcılara hitap eden, hem Pentium hem de Athlon sistemlerini (32-bit ve 64-bit) overclock etmek isteyenler için iyi bir program. ClockGen'in yaptığı değişiklikler gerçek zamanlı olarak, Pcnizi yeniden başlatmaya gerek kalmadan uygulamaya geçiyor. Bu sayede % 10'a kadar performans artışı elde edebiliyorsunuz.

HWiNFO32: Bu program ile bilgisayarınız hakkındaki tüm önemli bilgileri öğrenebilirsiniz. Hatta bu araç sayesinde Pc'nizdeki olası eksik donanımları bile analiz edebilirsiniz.

ATI Tray Tools: Bu program ekran kartınızın gizli olan bir çok ayarına erişmenizi sağlayıp, ekran kartınızın performansını arttırmaya yarar.

Network Stumbler: Ağınızda sorun yaşıyorsanız bu bedava program ile çevrenizdeki WLAN bağlantı noktalarını bulabilir ve yönetebilirsiniz.

Everest Home Edition: Donanımınız hakkında bilgi elde etmeye ve analiz etmeye yarayan bir başka program. Bu program ile sisteminize ince ayar yapabilirsiniz.

kaynak

Hiç yorum yok: