21 Mart 2010 Pazar

2010 wordpress eklentileri

wordpress

Günümüzün sık sık karşımıza popüler bir blog yazılımı olan Wordpress ile yapılmış olan web sayfaları çıkması ve wordpressin neden bukadar çok kullanıldığının sebeplerinden başlıcası artık wordpress'in bir çok eklentisi ve bir o kadar da geliştiricisi ile sadece bir blog kavramı olmaktan çıkmasına bağlanabilir.Bir Wordpress alt yapısına sahip blogu portal veya haber sitesi halinde görmek mümkün.Bu durum wordpress'in eklentileri ve wordpress'in eklenti çıkarmaya adamış coderleri sayesinde gerçekleşmektedir.Peki sizde Wordprees blog sayfanızın mükemmel hale getirmek istemez misiniz.Tabi ki istersiniz.Dediğim gibi Wordpress ile ilgili yazılmış onlarca çeşit eklenti ve temalar sayesin de ortaya mükemmel web siteleri çıkarabilirsiniz.Günümüzde Web tasarımı yapan kişilerin dahi kullandığı Wordpress blog script'inin 2010 yılı yani içerisinde bulunduğumuz dönem itibarı ile en çok kullanılan popüler Wordpress eklentilerini sunmak istiyorum.

Günümüz de en popüler Wordpress eklentileri:

Wordpress yedekleme eklentisi: Wordpress blogumuzun bir yedeğinin olması istenmedik durumlarda ilaç gibi gelebilir.Admin penceresinde yedekleme yapabiliriz ama bu kadar garantili olmaz.Bunun için WordPress Database Backup eklentisini önerebilirim.

Wordpress sayfalama eklentisi:Blog sayfanız da sayfalama düzeni oluşturabileceğiniz bir eklenti.Bunun için size WP-PageNavi eklentisini önerebilirim.

Wordpress iletişim eklentisi:Bir sitenin olmazsa olmazlarından birisidir.Okuyucularınızın sizinle iletişim içinde olması için gerekli bir eklentidir.Bunun için size Contact Form 7 eklentisini önerebilirim.

Wordpress çoklu dil eklentisi:Blogunuzu bir çok farklı dil üzerinde yayınlamanızı sağlayan bir eklenti.Bunun için size Sitepress Multilingual CMS (WPML) eklentisini önerebilirim.

Wordpress abonelik eklentisi:Okuyucularınızın sitenizdeki yazılara abone olma imkanı sunmak istiyorsanız böyle bir eklenti düşünebilirsiniz.Bunun için size Subscribe To Comments eklentisini önerebilirim.

Wordpress seo eklentisi:Blogunuzun arama motorlarında üst sıralara çıkmasını istiyorsanız böyle bir eklenti düşünebilirsiniz.Bunun için size wpSEO eklentisini önerebilirim.Bende aynı seo eklentisini kullanıyorum.

Wordpress site haritası:Google’ın ve diğer arama motorlarını sitenizi tarayıp indekslemesine yardımcı olur.Bunun için size kendimde kullandığım Google XML Sitemaps eklentisini önerebilirim.

Wordpress anket eklentisi:Blogunuz da herhangi bir konu üzerine anket yayınlamak istiyorsanız bu eklentiyi deneyebilirsiniz.Wp-polls eklentisi umarım işinizi görecektir.Şimdilik aklıma bu kadarı geldi.Ama bu yazıyı sürekli güncel tutacağıma emin olabilirsiniz.

Son olarak da şunu belirtmek isterim.Wordpress ile geliştiriciler ve eklentiler gün geçtikçe artmakta.Eskiden Wordpress neydi şimdi hangi konumda.

Hiç yorum yok: