24 Mart 2010 Çarşamba

Ru alan adı Domaini nasıl alınır Pasaport la

Rusya, .ru, spam, hacker, güvenlik, alan adı

Sahtekarlık ve uygunsuz içeriğin biraz da olsa önüne geçebilmek için ".ru" uzantılı alan adından sorumlu Rus kuruluşu, internet sitesi ismi alırken yaşanan prosedürlerini sıkılaştırıyor.

1 Nisan'dan itibaren ".ru" alan adına kayıtlı olmak isteyen herkes, pasaportlarının bir kopyasını ya da yasal tescil belgelerini hazırlamaları gerekecek. Şu an alan adı herhangi bir doğrulama yapılmadan alınabiliyor. Zaten bu sistem de sahte isimler altında birçok alan adının alınmasına olanak sağlamıştı.

Alan adı sistemindeki bu gedik en çok spamcilerin ve pornografik içerikli web sitesi sahiplerinin işine yarıyordu.Eski alan adları yakalanan suçlular, hemen yeni bir alan adında kötü niyetli sunucularını çalıştırmaya devam edebiliyorlardı. Suçlular ve kanun güçleri arasındaki bu kedi fare oyunu biraz da olsa azalacak gibi görünüyor.

Buna benzer bir değişikliği Çin de geçen ay ".cn" alan adında yapmıştı.

Uzmanlara göre bu, kesin bir çözüm olmayacak ve suçlular ".vn" ya da ".id" gibi Vietnam ve Endonezya'nın alan adlarına yönelecekler. Geçtiğimiz ay internet alan adlarında yapılan bir araştırmaya göre, isim alınırken verilen kayıtların yalnızca %23'ünün doğru olduğu saptandı.

kaynak

Hiç yorum yok: