6 Mart 2010 Cumartesi

Logo arama motoru (o bir türk)



Günümüzde biliyorsunuz logo tasarımı ve örnekleri gerçekten önemsenmekte.Özellikle popüler web sitelerin logoları web 2.0 tasarım mantığına uydurulmuş durumda.Bir baksanıza büyük internet sitelerinin logolarına hepsi özenle tasarlanmış.Zaten bir web sitesi için logo demek en önemli ayrıntı demektir.Sizlere bu katogori de tanıtımını yapacağım site logo arama motoru olarak geliştirilmiş.Aslında daha çok görsel arama motorlarını andıran servis yükle ve bul mantığıyla da hareket etmekte.Kendi sitenize veya kuruluşunuza ait logonuzu sitenin logo yükle bölümünden yükleyebilirsiniz.Aynı zamanda bu güne kadar yüklenen logolara logo ara kısmından ulaşabilirsiniz.Ücretsiz olarak hizmet veren servis içersin de tabi birtakım eksiklik ve aksaklıklar olacaktır.Ama servisi incelediğimiz de güzel bir uygulama olduğu tartışılmaz.Site yönetimi tarafından tanıtım amaçlı bir yazı yayınlanmış.Bende forumda gördüm.Diyelim ki bir arama yaptınız ve bir logo buldunuz.Bu logoyu psd,Illustrator,eps ve corel formatında indirip düzenleme yapabilirsiniz.Yükleme ise *.pdf ya da *. eps formatlarından birisi ile yükleme yapabilirsiniz.
Site yönetiminin bu konuda yaptığı açıklama ise şöyle;
Logomuz.com nedir?
Logomuz.com şirket, işletme ve ya kişilere ait logoların vektörel formatta paylaşıldığı ve bu hizmeti hiçbir ücret karşılığı olmadan veren bir sitedir. Logomuz.com’u benzer hizmet veren sitelerden ayıran ne gibi özellikler vardır?
Siteye logo yüklerken yükleyicilerin en kısa sürede logo yüklemelerine imkan verir. Benzer sitelerde, logo yüklerken ön izleme görselini vektörel dosyadan farklı olarak yüklemeniz istenir. Logomuz.com’da ise sadece *.pdf ya da *.eps formattındaki logoyu yüklediğinizde sistem ön izleme görselini kendisi uygun formatta otomatik olarak ayarlar. Böylece logo yükleyen kişiler ayrıca ön izleme görseli ile vakit kaybetmezler.
Hangi formatlarda logo yükleyebilirim?
Logomuz.com’a *.pdf ya da *. eps formatlarından birisi ile yükleme yapabilirsiniz.
Ayrıca, istediğiniz renkte logo araması yapabileceğiniz ve seçtiğiniz renkteki logoları görebileceğiniz bir site olarak hizmet vermekteyiz.”kaynak

Hiç yorum yok: