25 Nisan 2010 Pazar

Saç Dökülmesi Hastalığı

Saç Dökülmesi Hastalığı

Saç dökülmesi genel anlamda stres faktörleriyle ilişkilidir.Yani stresli olduğumuz,üzüntülü olduğumuz dönemlerde saçların daha yoğun döküldüğü bilinir,bu herkes için geçerlidir.

Ve kısır döngü dediğimiz bir olay var.Siz saçınızın döküldüğünü hissediyorsunuz,bundan dolayı üzülüyorsunuz ve bu üzüntü stres saçınızı daha da döküyor.

Ve bu şekilde bir kısır döngüye girdiğinizde saçlarınızın artık daha fazla döküldüğünü hissediyorsunuz.

Bu yüzden hastalık olarak diyebileceğimiz en önemli faktr psikolojik etkenler.Bir takım kullanılan ilaçların saç dökülmesiyle etkisi olabilir.Bu yüzden herhangi bir ilaç kullanıyorken bunun saçlarla ilgili bir problemi olup olmadığını hekimleriyle konuşabilirler.

Özellikle kanser terapilerinde kullanılan kemoterapitik ilaçlarda ciddi saç dökülmeleriyle Bunun dışında hormonal sebepler,özellikler bayanlarda erkek tipi saç dökülmesi gibi hormonal rahatsızlığı işaret eder.

Bunun dışında saç kıran tabir ettiğimiz sebepleri çok belli olmayan çünkü dermotolojik hastalıkların çoğunda sebep tam olarak bulunamayabilir.Pek çok çevresel faktörde bunun içerisinde olabilir.

Bu yüzden saç dökülmesinde,şu hastalıkta saç dökülmesi olur diye bir başlık altında toplamak doğru değil.Ama kesin olarak bildiğimiz bir şey genetik yapınız varsa saç dökülücektir.Bir takım ilaçlardan dolayı dökülecektir.Stresde bunu en çok tetikleyen faktördür.kaynaksac.blogspot.com/2010/04/sac-dokulmesi-hastaligi.html

Hiç yorum yok: