18 Nisan 2010 Pazar

Microsoft Office Alternatifleri

Microsoft office alternatifleri

Ülkemizde ve Dünyamızda Microsoft Office Programlar Topluluğu her bilgisayarın sahip olması gereken ve bilgisayar kullanıcılarının çoğunun günlük yazı yazma gibi işlerini pratik kullanımı ile çözen ücretli bir yazılımdır.Her ücretli yazlımın birde ücretsiz alternatifi olmalıki tekel durum ortaya çıkmasın Konu içerisindeki yazılımlar sürekli güncellenerek eskisinden daha iyi hale gelen bu programlardır. Microsoft Office ile aşağı yukarı aynı uzantıdaki dosyaları açabilen ve aynı işlevleri yapabilen ücretsiz microsoft office alternatif programlardır.

1-) OpenOffice : Bu program en çok ihtiyaç duyulan doc, xls ve ppt gibi uzantıdaki dosyaların dışında, Microsoft Office'in kendine özgü uzantısındaki bazı programlarını bile açabilmektedir. Bu ücretsiz yazılım içerisindeki en önemli programlar ise Writer (Word'e alternatif), Calc (Excel'e alternatif) ve Impress (Powerpoint'e alternatif) dir. Ayrıca Sun PDF eklentisi ile ücretli olan Adobe Acrobat programının yapmış olduğu işlevleride bu yazılım sayesinde yapabilirsiniz. Programı sitesinden bedava olarak download edebilirsiniz.

2-) Thunderbird : OpenOffice programı karşılaştırıldığında Microsoft Office için güzel bir alternatif fakat, Outlook Express gibi bir iş yeri için en önemli programlardan birisine alternatif bir e-posta istemcisi OpenOffice'de mevcut değildir. Bunun içinde ücretsiz olarak Mozilla'nın Thunderbird programını indirebilir ve kullanabilirsiniz. Outlook Express'in bütün özelliklerinin bulunduğu bu program ile çoklu e-posta hesabı yönetebilirsiniz, spam mesajları bloklamanın dışında bir e-mail adres defteride oluşturabilirsiniz..

Kaynak: FatihCuce.Com

Peki Sizce
Microsoft Office Alternatifi Programlar Onun Yerini Doldurabiliyormu ?

Hiç yorum yok: