3 Nisan 2010 Cumartesi

TiViBU Kullanici Adi ve Sifre Nasil Aliniyor

tivibu kullanıcı adı ve şifre nasıl alınıyor

Belkide TTNet'in yakın zamandaki en ilgi çekici en popüler hizmeti diyebiliriz Tivibu
Sadece 1 TL Ödeyerek kesintisiz televizyon izleme imkanı ve yayının kalitesi bizleri kendisine çeken en büyük etmen diyebiliriz.Eskiden hatırlıyorumda bilgisayarda televizyon izlemek için TV Kartları alırdık ama şimdi ayda sadece 1 tl ile o kadar uğraş ve zahmete girmeden televizyon izleyebiliyoruz.Yapmamız sadece bu hizmete üye olup bir kullanıcı adı şifre almak ama bu işlemi nasıl yapacağız şimdi onu açıklayalım

Aşağıdaki linkten Kullanıcı adı ve Şifrenizi Alabilirsiniz Sadece yönergeleri takip etmeniz yeterlidir.

TİVİBU Kullanıcı Adı ve Şifresi Alma

Yanlız belirtmekte fayda var eğer TTNet Müşteri Hizmetlerinden ( 444 0 375 ) Telefon ile TiViBu hizmetini başlatmazsanız yukarıdaki linkte bulunan TTnet Kullanıcı adı ve Şifreniz TTNet Database'ine eklenmediği için kullanıcı adı şifre alamazssınız.Önce telefon ile hizmetin hattınızın kullanımına açtırılması gerekiyor daha sonra sizin yukarıda eklediğimiz linkten Tivibu kullanıcı adı şifresini almanız gerekiyor.

TiviBu Hakkında Pek Sık Sorulan Sorular:


Web TV nedir?

Web TV, internete bağlanılan her yerden bilgisayar aracılığı ile canlı TV yayınına ve video içeriğine erişim sağlayan bir yapıdır.

Tivibu nedir?

TTNET’in Web TV hizmeti olan Tivibu ile internet üzerinden yerli ve yabancı birçok TV kanalına ulaşabilir, hatta TV’de yayınlanmış bir programı yayınlanma tarihinden itibaren 1 hafta boyunca dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden, dilediğiniz kadar izleyebilirsiniz.

Tivibu ile canlı TV yayınını durdurabilir, hatta çok yakında geri alıp tekrar kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz.

Tivibu aynı zamanda film, dizi, yaşam & eğlence, belgesel, çocuk gibi farklı türde birçok videonun bulunduğu zengin bir video arşivi sunar.

Tivibu Üyelikleri nelerdir ?

Tivibu’da Standart Paket ve Standart Plus olmak üzere 2 üyelik paketi bulunmaktadır. Standart Üyelik yerli ve yabancı televizyon kanallarından, Standart Plus Üyelik yerli - yabancı televizyon kanalları ve Seç-İzle servisinden oluşur.
Standart Üyelik 30 Nisan 2010 itibariyle satışa sunulacaktır.

Seç-İzle nedir? Avantajları nelerdir?

Seç-İzle; yerli ve yabancı filmler, popüler diziler, belgeseller, çocuk ve yaşam-eğlence programları gibi farklı türde birçok içeriği kapsayan geniş bir arşive hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlayabileceğiniz bir Tivibu servisidir. Bu servis ile Tivibu’nun geniş film arşivine istediğiniz zaman internet bağlantısı olan her yerden ulaşabilirsiniz.

Tivibu üyeleri Seç-İzle servisi ile diledikleri an erişebilecekleri film arşivinden istedikleri filmi gün veya saat kısıtlaması olmadan defalarca izleyebilir. Üstelik izlemekte oldukları filmi diledikleri zaman durdurup, başlatabilir; dilediklerinde ileri-geri alabilirler.

Seç-İzle içerikleri için ayrıca ücret ödemem gerekir mi?

Seç-İzle servisi Standart Plus üyelik paketine dahildir. Seç-İzle servisi ile farklı kategorilerde birçok programı herhangi bir ek ücret ödemeden defalarca izleyebilirsiniz.

Tivibu üyelik paketlerinin fiyatları nelerdir?

Lansmana özel avantajlı fiyatlarla, 30 Nisan 2010’a kadar Tivibu Standart Plus Üyelik aylık 1 TL’dir. Dilerseniz, 30 Nisan’dan sonra Tivibu Standart Üyelik’e geçiş yapabilirsiniz. 30 Nisan’a kadar üye olanlar için 1 mayıs'dan yıl sonuna kadar aylık Tivibu Standart Plus Üyelik’in kampanyalı fiyatı 4 TL, aylık Tivibu Standart Üyelik’in kampanyalı fiyatı ise 1 TL olacaktır. 30 Nisan'dan sonra üye olacaklar için aylık Tivibu Standart Plus Üyelik'in fiyatı 8 TL, aylık Tivibu Standart Üyelik'in fiyatı 3 TL olacaktır

Kirala-İzle nedir? Avantajları nelerdir?

Kirala-İzle; geçmişten günümüze ses getiren, en çok izlenen, oyuncusu/yönetmeni herkes tarafından bilinen, ödüllü yerli ve yabancı filmleri film başına belirli bir ücret karşılığında, dilediğiniz zaman izleyebilme imkânı sağlayan bir Tivibu servisidir.

Bu servis ile Tivibu üyeleri geçmiş yıllarda vizyona girmiş yüzlerce popüler filmden oluşan arşive erişebilir ve kiraladıkları filmi 48 saat boyunca istedikleri zaman, herhangi bir ek ücret ödemeden defalarca izleyebilir.

Yılın en popüler filmleri vizyondan hemen sonra yine “Kirala İzle” servisindedir. Tivibu üyeleri yılın en popüler filmlerini kiraladıktan sonra 24 saat boyunca istedikleri zaman defalarca izleyebilir. Üstelik izlemekte oldukları filmi diledikleri zaman durdurup, başlatabilir; dilediklerinde ileri-geri alabilirler.

Kirala-İzle fiyatı nedir?

Kirala–İzle servisinde sunulan filmler 31 Ağustos 2010 tarihine kadar kampanya kapsamında 0,5 – 3 TL arasında fiyatlandırılmaktadır.

Kiraladığım filmleri kaç kere izleyebilirim?

Kiralanan filme bağlı olarak 24 veya 48 saat içerisinde istenildiği kadar izlenebilir.

Tivibu’da hangi kanallar var?

Tivibu’da 47 yerli ve 18 yabancı olmak üzere toplam 65 TV kanalı bulunmaktadır ve bu sayı yepyeni kanallarla sürekli artmaktadır.

Tivibu’ya kimler sahip olabilir?

Tivibu’ya tüm TTNET ADSL ve VDSL2 aboneleri sahip olabilir.

Tivibu kullanımı kotamı etkiler mi?

Tivibu internet üzerinden veri akışı ile gerçekleşen bir hizmet olduğu için kotanız etkilenecektir.

Tivibu kullanımı kotamı ne kadar etkiler?

Aşağıda belirtilen yayın akış büyüklüklerine göre kullanıcılara farklı kota tüketim değerleri yansıyacaktır. Bu kullanım değerlerine Tivibu dışındaki kullanımlar dahil değildir.

300Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 132 Mbyte/saat
4GB DSL ile 30 saat, 6GB DSL ile 46 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

600 Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 264 Mbyte/saat
4GB DSL ile 15 saat, 6GB DSL ile 23 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

1000 Kbit/sn ile 1 saat kota tüketimi: 439 Mbyte/saat
4GB DSL ile 9 saat, 6GB DSL ile 14 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

Tivibu’yu nerelerde kullanabilirim?

Türkiye içerisinde internet bağlantısı olan her yerden Tivibu hizmeti alınabilecektir.

Tivibu’ya nasıl üye olabilirim?

TTNET aboneleri, www.tivibu.com.tr adresinden; 444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri’ni arayarak ve tüm Türkiye’deki Türk Telekom Ofis ve Bayilerinden Tivibu üyesi olabilirler.

Tivibu’yu yurtdışında kullanabilir miyim?

Tivibu sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kullanılabilen bir hizmettir.

Tivibu’ya ay ortasında üye olmam durumunda ücretlendirme nasıl olur?

Faturalama her ayın ilk günü içinde bulunulan ay için yapılır ve aylık ücretler bu faturaya peşin olarak yansıtılır. Hizmetin bir önceki ayın ortasında alınması durumunda, ayın sonuna kadar aylık ücret üzerinden kullanılan gün kadar ücret orantılanarak bu faturaya eklenir.

Tivibu’yu aynı anda birden fazla noktada kullanabilir miyim?

Hayır. Kullanıcı adı ve şifre yalnızca bir kullanıcı tarafından tek bir noktada kullanılabilir.

Tivibu masaüstü uygulaması hangi işletim sistemlerinde çalışıyor?

• Windows Vista : Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 7, Firefox 2 ve 3
• Windows 7: Windows Internet Explorer 8, Firefox 2 ve 3
• Windows Server 2008: Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 7, Firefox 2 ve 3
• Windows Server 2008 R2: Windows Internet Explorer 8
• Windows XP SP2 ve SP3: Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 7,Internet Explorer 6, Firefox 2 ve 3
• Windows 2000 SP4 +: Internet Explorer 6
• Windows Server 2003 (excluding IA-64): Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 7,Internet Explorer 6, Firefox 2 ve 3

İşletim sistemi tarafında güncellemeler yapması nedeniyle Internet Explorer 8.0 Tivibu Playerin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır.

Tivibu'yu Mac ve Linux işletim sistemlerinde kullanabilir miyim ?

Tivibu’nun Mac ve Linux işletim sistemlerinde kullanımına ilişkin çalışmalar henüz devam etmektedir.

Tivibu’da streaming esnasında PC’nin cache’ine kayıt yapılıyor mu?

Cache kaydetse bile DRM sorgulaması isteyeceğinden izleme olasılığı bulunmamaktadır.

Tivibu yayın akışı kaç dakika (ne kadar süreyle) pause edilebiliyor?

Pause özelliği başlangıçta 15 dk. daha sonra 30 dk. olarak sunulacaktır.

Uygulamanın çalışabilmesi için minimum sistem gereksinimleri nelerdir?

• Windows PC: X86 veya x64 500-megahertz (MHz) ya da 128-megabytes (MB) RAM 'e sahip daha yüksek işlemcili bir sistem

Bilgisayarım teknik açıdan yeterli olmasına rağmen Tivibu'yu izlerken ekranım bazen donuyor. Bu neden kaynaklanıyor ?

İnternet bağlantısındaki anlık kesintiler ve kullanılan bilgisayarın işlemcisinin yük yoğunluğu bu tür donmalara yol açabilmektedir.

Bilgisayarımı LCD/Plazma/LED gibi yeni nesil televizyonlara bağladığımda görüntü kalitesi nasıl olacak ?

Tivibu 300 Kbps,600 Kbps ve 1Mbps hızları ile yayın yapmakta olup, o anda sağlanan internet hızına uygun olarak bu hızlar arasında geçiş yapmaktadır. Bilgisayarınızı HDMI,DVI veya VGA bağlantıları yoluyla televizyonunuza bağlayıp, daha geniş bir ekranda Tivibu’yu izleyebilirsiniz. HDMI ve DVI bağlantılarında ortaya çıkan görüntü kalitesi VGA bağlantısına göre daha iyidir

3G Mobil internet ve WiFi bağlantısı ile bu hizmetten yararlanılabilecek mi?

Evet.

Tivibu uygulaması kapsamında sisteme giriş yapıldıktan sonra çıkış butonuna basılmadan uygulamadan çıkılırsa belli bir bekleme süresi var mı? Sisteme giriş yapıldıktan sonra hiçbir işlem yapılmaz ise zaman aşımı oluyor mu?

Tivibu uygulamasına yeniden giriş yapılabilmesi için bekleme süresi şu anda 2 dakikadır. Zaman aşımı uygulaması bulunmamaktadır.

Kullanıcı adımı unuttum. Ne yapmalıyım?

444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri’nden gerekli desteği alabilirsiniz.

Şifremi unuttum, ne yapmalıyım?

www.tivibu.com.tr adresinden “Şifremi Unuttum” bölümüne girerek, Tivibu şifrenizin e-posta adresine gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Şifre hatırlatma e-postası, Tivibu'ya ilk kayıt esnasında iletilmiş olduğunuz e-posta adresinize gönderilir. Kayıtlı e-posta adresinizi değiştirmek istiyorsanız, 444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri’nden destek alabilirsiniz.

Hiç yorum yok: