16 Nisan 2010 Cuma

Klavye Kısayol Ekleme & Kısayol Tuşları Oluşturma

klavye kısayol ekleme, kısayol tuşu ekleme, klavye kısayol tuşu oluşturma, programı indir, clavier +, klavye kısayol tuşu değiştirme, kısa yol tuşu silme


Klavye kısa yolları standart olarak işletim sisteminin yada Kullanılan programın kendisinin belirlediği değiştirilemez tuşlardır.

Örneğin Windows Tuşu ve R harfine birlikte bastığımızda Çalıştır komut penceresi açılıyor. Windows tuşu + L Oturumu Kapatmayı, Windows Tuşu + M Harfine basıldığında ise Masaüstünü göster komutunu veriyoruz bilgisayarımıza peki biz İnsert Tuşu ile M harfine bastığımızda Windows Live messenger veya - tuşu ile + tuşuna birlikte bastığımızda ise Hesap makinesi açılmasını istersek bu işlemi windows üzerinden yapmamız pek mümkün gözükmüyor.Bu gibi özel tuş atamaları yapabilmek için " Clavier + " isminde bir program kullanacağız.

Clavier + ilk bakışta amacı bir program başlatıcısı gibi görünebilir. Programın temel amacı daha kolay kullanıcı klavye kısayolları oluşturmaktır. Bu kısayollar programlar, komutlar, makrolar başlatmak amacında olabilir. Çeşitli kısayolları standart ilk kurulumda tanımlanmış.Fakat bu kısayol tuşlarını değişitrebilir onlara müdahale edebiliriz.İlk kurulumda otomatik atanan tuşlardan Win-N ile Notepad'i başlatabilir. Win-Q tuşları ile Hesap Makinemizi açabilir veya Win-P Komutu ile C:\Program Files klasörüne erişebiliriz.

klavye kısayol ekleme, kısayol tuşu ekleme, klavye kısayol tuşu oluşturma, programı indir, clavier +, klavye kısayol tuşu değiştirme, kısa yol tuşu silme


Yukarıda görülen programın arayüzü kullanım bakımından gayet basittir.Klavye Kısayolumuzu Eklemek için Mavi ARTI butonuna, Oluşturulmuş Kısayolları Silmek için Kırmızı ÇARPI butonuna yada Oluşturulmuş Kısayolu yeniden düzenlemek için KALEM butonuna Tıklamamız Gerekiyor.Bir Kısayol üzerinde değişiklik yapacaksak mutlaka değiştireceğimiz sileceğimiz kısayolu seçmemiz gerekiyor.

Kısayollarımız herzaman bilgisayarımızda geçerli olmasını istiyorsak Launch Clavler + at Startup Windows seçeneğini seçmeliyiz.Bu işaret işaretlenirse programımız windows başlangıcında başlayacaktır.Programımız açık olmaz ise kısayollarımız geçersiz olacaktır.

Sizde Klavye kısayollarınızı oluşturma istiyorsanız BURADAN programı indirebilirsiniz.

3 yorum:

İnegöl dedi ki...

çooooook~çok~işime~yaradı,çok~teşekkür~ederim~size~^^

p.s.: boşluk yerine ~ yapacak program arıyodum sayenizde buldum.

Mustafa dedi ki...

teşekkür ederim güzel paylaşım

Ömer Dönmez dedi ki...

İşimi gördü. Çok teşekkürler.