10 Ocak 2010 Pazar

Avatar Film Yorumlarım



Avatar filminden o kadar çok bahsedildi ki insan artık sırf söylenenler doğru mu diye gitmek isteyecektir. 300 milyon dolardan fazla bir bütçe ayrıldığı, 3D çekim yapıldığı olsun bir çok söylenti. Aslında ilk başta çok merak ettiğim bir film değildi fakat arkadaşların ısrarı galip geldi.
Film bittiğinde “Teknoloji film sektörünü ele geçirmiş.” dememek elde değil. O kadar fazla bir efekt ve bilgisayar işi kullanılmış ki izlemeden bunu anlamak mümkün değil. Tabi buraya kadarı normal fakat bu kullanılan teknolojinin diğer filmlerde olduğu gibi gözlenememesi ayrı bir güzellik.
Aslında biraz Türk filmi ve geçmiş filmlerden izlenimler bulabiliyorsunuz. Bir kız ile bir oğlanın birlikteliği. Kız oğlana aşık olur ve oğlan bir taraf seçmek zorunda kalır. Filmde karşımıza çıkan hayvanlar ise normal günümüzden hayvanlarla bağdaştırılmış ve biraz değiştirilmiş. En ilginç olan kısım ise insanların hayvanlarla veya kutsal ağaç ile iletişim kurma şekli. Gerçekten kim düşündüyse çok akıllı bir yaklaşım olmuş.
Bu arada film yine saptırılmaya çalışıldı ve yok film solcu yok amerikanın saldırışını simgeliyor falan diye söylentileri kanıtlayan bir yerini göremedim. Zaten filmi bu şekilde etiketlemek de istemedim.


Her ne olursa olsun ben yine de Avatar çizgi filmimi izlemeye devam edeceğim. Rüzgar bükücülerin üstünlüğü :)
Sonuç olarak özetin özetini yazmak gerekirse filmin senaryosu ve kullanılan teknoloji beni büyüledi. Hele ki bu kadar yüksek bir teknolojinin kullanılması ve bu teknolojinin izlerken farkedilmeyecek düzeyde olması. Bazı filmlerde farketmek beni çok huzursuz ediyor çünkü. Bu arada IMDB (internet movie database)’de 8.7 puan almış.

Hiç yorum yok: