26 Ocak 2010 Salı

Ucuz Döner Satışı Afyonda Yasaklandı mı?

Adana'da üniversite öğrencilerinin yaşadığı at-eşek eti yeme skandalından sonra yeniden gündeme gelen ucuz et ve et ürünleri Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucuklar Odası toplantısında konuşuldu.
Birçok dönerci bulunan şehirde "Ucuz (1TL) Döner Satışı Afyon'da Yasaklandı mı?" esnafın ve insanların aklına düştü.
Oda binasında lokantacıları, köftecileri ve dönerciler ile toplantı yaparak sıkıntılarını dinleyen Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukcular Odası Başkanı İbrahim Yörük ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Şubat 2010 tarihinden itibaren ucuz döner ve köfte satanlara yönelik çalışma başlatacaklarını söyledi.

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkan Yardımcısı Bekir Demir, döner ve köfte fiyatlarındaki 1 TL'ye son vereceklerini söyledi. Et fiyatlarında artışı bildiklerini belirten Başkan Yardımcısı Demir, her ne olursa olsun aldıkları kararı uygulayacaklarını söyledi.

Et fiyatlarındaki artışın göz önünde bulundurarak 1 TL'ye döner ve köfte devrini kapatmak istediklerini dile getiren Demir, "Yeni yapılacak olan uygulama ile 1 Şubat 2010 tarihinden itibaren 1 TL'ye köfte ve döner satışının yapılmayacak. Yarım ekmek 1 TL'le devrini kapatıyoruz. Yarım ekmekte taban fiyatı 1,5 TL olarak satılmasını uygun gördük. Eğer lokantacı, köfteci ve dönerci arkadaşlarımızda bu karar uyarlar ise zarar etmekten kurtulurlar. Biz oda olarak çok geniş bir toplantı düzenledik. Bu sorunlarımızı masaya yatırıyoruz ve çözüm arayacağız"dedi.

İstanbul'un muhtelif semtlerinde de 0.50 kuruşa satılan yarım ekmek dönerin fiyatı 1 TL oldu.
Bu ilginç uygulama ne kadar yerini bulur bilinmez ancak fiyatların yanısıra kullanılan etler denetimlerde baz alınsa çok daha verimli ve sağlıklı sonuçlar doğurur diye düşünüyorum.
Ayrıca taban fiyat koyulması rekabet aykırı bir durumdur. eğer bir fiyat sınırlaması getirlmek isteniyorsa bu ancak tavan fiyat uygulaması getirilerek olur. Bu da sökonusu amaca uygun olmayacağından dolayı döner etinin ne eti olduğu konusunda incelemeler ve denetimler yapılmalıdır. Böylece esnaf sağlıksız et kullanmadan ve sağlık şartlarını sağlayarak kaç paraya satarsa satsın.Benim düşünce bu yöndedir.Sizin düşünceniz?alıntıdır

Hiç yorum yok: