25 Ocak 2010 Pazartesi

Black Hat SEO Teknikleri

Eskiden BlackHat seo yöntemleriyle google aramalarında yükselen pek çok site vardı. Artık Google, algoritmalarını ve botlarını tam donanımlı hale getirdikleri için bu yöntemler pek işlemez oldu. Günümüzde bu yöntemlerle ilk sıralarda güzel yerler edinebilirsiniz ama sonrasında gerçekten hiç bitmeyen bir acıyla karşılaşabilirsiniz.
Invisible / Hidden Text: Sayfanın belirgin olmayan yerlerine arkaplan rengiyle aynı anahtar kelimeler girme yöntemi. Bazı kullanıcılar bu olayı abartarak kelimelerin boyutlarını küçültmüştür.
Planarya Text: Planarya sözcüğü, yassı-uzun solucanlara verilen bir isim. Bu tekniği hiçbir yerde görmediğinize eminim. Çünkü ilk defa burada paylaşıyorum. Invisible text yönteminin benzeridir. Tek farkı, kelimelerin yassı ve uzun olarak sıralanmasıdır.
Adding Keywords Into The Content: Bu yöntem, Mirror or Duplicate Sites yöntemiyle beraber kullanılmaktadır. Tamamen alıntı içeriğin içersinde eşit aralıklarla saçma sapan yerlere anahtar kelimeleri sıkıştırma yöntemine denir. Bu yöntem White-Hat seo tekniklerinde de kullanılmakta ama günümüz seo tekniklerine daha uyumlu bir biçimde. Bu yöntem uzun süreçte etkili olabiliyor, ama kullanılırken çok dikkat edilmesi gerek. Google filtre programlarını uyandırmayacak bir biçimde. Yani cümleyle uyumlu bir biçimde.
Machine Generated Content / Submission Methods: İçeriğin özel bir yazılım aracılığıyla hazırlanmasına denir. Bu yöntem çok moloton olduğu için, yazılımın çalışma sürecinde bazı aksaklıklar ve hatalarla karşılaşabilirsiniz.
Keyword Stuffing / Unrelated Keywords: Sitenin title, keywords, description alanlarında uzun ve gereksiz girdilerin kullanılmasıyla şekillenen yöntem. Önceden faydası vardı ama Google meta etiketlerini pek fazla göz önünde bulundurmadığını söyleyince artık bu yönteme duyulan güven azalmış durumda.
Cloaking / Doorway Pages: İnsanoğlu zihinlerinin maksimum seviyelerinin zorlandığı yöntemdir. Bu yöntemle siteyi iki kitleye göre hazırlıyorlar -ziyaretçiler ve google botları-. İki kitlede siteye girdiğinde kendileri için hazırlanan farklı farklı tasarımlar, yapılar, seo teknikleriyle karşılaşacak.
Doorway Pages: Ziyaretçiler için değil de, google botları için özel anasayfa hazırlanması tekniğine denir. Çok karmaşık ve hemen hemen full metin içeren bir tasarımdır.
Tiny Text/Alt Text: Resimlerin alt parametresine, uzun ve bir anlamı olmayan cümlelerin girilmesiyle şekillenen yöntemdir.
Mirror or Duplicate Sites: Domain değişikliğiyle diğer sitelerdeki içeriği olduğu gibi kendi sitelerine aktarma işlemine denir.
Submitting Repeatedly: Sitenize eklemiş olduğunuz yeni bir içeriğin arama motorlarınca hemen indexlenmemesi sonucunda, yönetici aynı içeriği defalarca ekleyerek, çoğaltıyor. Bunun sonucunda arama motorlarında içeriğin daha çabuk indexleneceği mantığına ulaşıyor.
Prescience Index: Bu yöntem ile gelecek için indexler hazırlanıyor. Mesela bugünün tarihi 24 Ocak 2010 diyelim. Mayıs ayında da Eurovision yarışması yapılacak diyelim. O güne kadar sitemiz indexlensin, eurovision şarkı yarışması sonuçları diye aratıldığında sitemiz 1. sırada çıksın diye eurovision şarkı yarışması sonuçları başlıklı yazıyı bloga bugünden ekleme yöntemi.

Hiç yorum yok: