27 Ocak 2010 Çarşamba

7 Mükemmel Wordpress Dashboard Eklentisi

Merhaba Wordpress kullanıcıları, eğer sizde benim gibi wordpress’in varsayılan yönetim panelinden sıkıldıysanız, doğru adresteniz. Wordpress ‘i üzerine azda olsa bilgim vardır. Üzerinde öğrendiğim en önemli şey, WP ‘de geliştirilmesi için hep açık bir kapı vardır.
Gerek kullanıcılar için, gerekse firmanın sürekli gelişme yaptığını ve yapacağını belirtiyor. Her gün login olduğum yönetim paneline, bir renk katmak istedim ve bu eklentilere ulaştım, umarım sizin için faydalı olur.
wordpress logosu
Gerçekten denemeye değer, eklentiler…
wordpressin varsayılan yönetim paneli

1. Ozh’s Admin Drop Down Menu

wordpress admin drop down menu eklentisi
Eklentiler içerisinde en çok hoşuma gidenlerden birisidir aslında. Eklenti yatay ve CSS açılır menülerden oluşmuş ve tüm yönetici menülerini yatay menüye sığdırmıştır. Açılır menüsü ile gereksiz tıklamalardan sizi arındırır ve hoş görünümlü bir panele sahip olursunuz.
wordpress admin panelini yataylaştır
Menülerdeki simgeleri, devredışı bırakabilir ve renk düzeninde değişiklikler yapabilirsiniz.
wordpress admin panelini değiştir
Üstte sadece ana kategorilerin bulunması ve açılır menü özelliği ile sayfa kullanımını artırıyor.
wordpress admin paneli menü stili

2. Fluency Admin 2.2

Bu eklentide ise, menü dikey haldedir ve CSS yapısı ile görselleştirilmiş ve kullanımı kolay hale getirilmiştir. Aynı zamanda kullanıcı için klayve kısayolları kolaylığı sağlar. Menü görünümlerinde, tam görünüm ve simge görünümü seçme imkanıda sağlıyor.
wordpress fluency eklentisi hakkında bilgi
Eklenti ‘nin yönetimi için bir de yönetim paneli oluşturulmuş, o kısımdan eklenti ile ilgili değiştirmeler yapabilirsiniz, eklenti yönetimine ise panelde bulunan logosuna tıklamanız yeterli.
fluency eklentisini yönetmek
fluency giriş teması

3. Easy Admin Color Schemes

Sizlerinde bildiği üzere, Wordpress kurulduktan sonra standart iki renk imakanınız vardır. Gri ve Mavi ‘dir. Bu eklenti sayesinde, panelinizi renklendirebilir ve her kullanıcı kendine özgün renk paletini seçebilir.
wordpress dashboard farklı renk seçenekleriwordpress admin panelini renklendir

4. Qwerty Admin Panel Theme

Qverty admin panel sayesinde, giriş temanıza logonuzu ekleyebilir ve her kullanıcı için farklı logolar tayin edebilirsiniz.
wordpress admin paneline logo ekleme
En önemli farkı ise, her kullanıcı için farklı panel oluşturup, kullanıcıları ayırt etme imkanı sağlamasıdır.
wordpress kullanıcılara farklı panel imkanı

5. Pop Menus for WP-Admin

Bu eklenti size zamandan tasarruf ettirecek. Kenar menü çubuğu için açılan menülerle, kullanıcıya kullanım kolaylığı sağlıyor. Kenar çubuğunda JQuery kullanılmıştır.
wordpress yönetim panelinde popup

Adminimize

Adminimize sayesinde, panelinizdeki gereksiz ve altta dönen pencereleri engelleyip, hızlı çalışma elde edeceksiniz. Kolay kullanımı ile tercih edeceğiniz bir eklenti dir.
wordpresste adminimizer ayarları

My Brand

Eklenti sayesinde, arkaplanınızı özelleştirebilecek ve login sayfasında, logo ve arkaplan düzenlemeleri yapabileceksiniz.
wordpress mybrand eklentisi özellikleri
Wordress kullanıcıları için, yönetim panelini şekillendirmek bunlarla sınırlı değil tabiki, il baştada belirttiğim gibi, Wp açık kaynaklı olması sayesinde kendinizinde wp dashboard larınızı geliştirme imkanınız var. Sizlerde bu tarz eklentileri paylaşabilirsiniz.
Kaynak

Hiç yorum yok: