31 Ocak 2010 Pazar

wordpress nasıl kurulur (Pratik ve Kolay Yöntem)

WordPress Kurulumu Resimli Anlatım, wordpress kurulumu,  wordpress kurulum anlatımı,
WordPress açık kaynak kodlu, PHP ve MySQL üzerine kurulan dünyanın en yaygın içerik yönetim sistemlerinden biridir. İnternette yayınlamak istenilen Blog, İnternet sitesi gibi web sistemlerinin içeriklerinin yönetilmesini sağlar. Kullanım kolaylığı ve eklenti çeşitlilikleri sayesinde diğer içerik yönetim sistemlerinden öne çıkmasını sağlamıştır. Benim hostingle, alan adıyla uğraşacak ne zamanım, nede bilgim var diyorsanız. blogunuzu yayınlamanız için sizi tr.wordpress.com' a alalım. Ama www.adımsoyadım.com gibi adım ve kendi alanım osun diyenlerdenseniz; Wordpress kullanmak öncelikle wordpress alt yapınızı barındıracağınız bir alana ihtiyacınız var. Wordpress’i Barındıracağınız Sunucuda Php ve Mysql desteği olması gerekiyor. Ben www.turkishost.com' u tercih ediyorum. Daha sonra bu alan için bir domaine yani www.ellibir.net gibi bir alan adına ihtiyacınız olacak. Eğer buraya kadar herşey hazırsa. Kendinize ait alana wordpress kurulumuna başlayabiliriz. Öncelikle wordpressin son sürümüne ihtiyacınız var. bunuda www.wordpress-tr.comdan indirebilirsiniz.
Kurulum;
Öncelikle sunucumuzdaki Mysql veritabanımızı oluşturacağız. Veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifrenizi biryere kaydedin daha sonra ihtiyacımız olacak. Daha önce indirmiş olduğumuz wordpressin sonsürümünün sıkıştırılmış paketini Winrar veya Winzip türü bir programla açın. wp-config-sample.php dosyasını notepad veya benzeri bir yazı düzenleme programı ile açıyoruz.
define(’DB_NAME’, ‘veritabanı adı’); buraya veritabanımızın adını yazıyoruz
define(’DB_USER’, ‘kullanıcı adı’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız kullanıcı adı
define(’DB_PASSWORD’, ’sifre’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız şifre
define(’DB_HOST’, ‘localhost’); burasını genellikle localhost olarak bırakıyoruz.
Daha önce oluşturduğumuz veritabanı bilgilerini yukarıdaki kısımdaki kendi bilgilerimizle değiştiriyoruz. wp-config-sample.php dosyasının adını wp-config.php şeklinde değiştirdikten sonra ftp programı aracılığı ile, wordpressi nereye kuracaksanız ( Örneğin anasayfanıza kuracaksanız public_html,www dizinin altına;sitenizin alt klasörüne kuracaksanız,yani blogunuz http://www.alanadiniz.com/blog şeklinde olacaksa o dizine kopyalayınız) ,dosyaları oraya yükleyiniz. Kopyalama yaptığınız dizin önemli çünkü daha sonra kurulum için o adresi internet tarayıcınızın adres satırına yazacağız. Yanlış olması durumunda kuruluma başlayamazsınız.
Yükleme İşlemimiz Bitti. Şimdi internet tarayıcınızın adres satırına
http://www.alanadiniz.com/
ya da dosyaları yüklediğiniz dizine göre
http://www.alanadiniz.com/wordpressdosyalar/ yazarak wordpress yüklü sayfalarınıza giriş yapacaksınız.kaynak

Hiç yorum yok: