31 Ocak 2010 Pazar

online video düzenleme


online video düzenlemeArtık internette bir çok şeyi online olarak yapabildiğimiz gibi çeşitli video sitelerinde izlediğimiz veya bilgisyarımızda kayıtlı olan videolar üzerinde bir takım düzenlemeleri, online ve bedava olarak bazı video düzenleme araçları olan sitelerde yapmamız mümkün. Bilgisayarlarında çok fazla programın yer etmesinden hoşlanmayanlar, yeni slaytlar yapmak için veya kayıtlı videolar üzerinde videoyu kesme, kısaltma veya uzantısını değiştirme gibi bir takım değişiklikleri yapmaları için bu online video editörlerini kullanabilirler. Aslında yapılan değişikliklerin büyük kısmını çok detaylı olmasada Windows Movie Maker ile yapmamızda mümkündür. Sizlere, internet üzerinden online olarak video düzenlemeleri yapabileceğiniz bu ücretsiz sitelerin bir kaç tanesini paylaşmak istiyorum.

JayCut: Bu site; kullanıcılara motionbox.com gibi video depolama sınırlaması koymayan ve kullanıcılara temel video düzenleme araçlarının bir çoğunu ücretsiz olarak sağlayan güzel bir site. Siteye girdiğinizde demo kısmını kullanarak örnek dosyalar ile slaytlar yapabilirsiniz.

MotionBox: Bilinen video editleme araçlarını kullanıcılara sunan MotionBox, bu özelliğinin yanı sıra kendi DVD'nizi yapmanız için bile imkan sağlıyor. MotionBox, kullananlara 750 MB lık bir alanı videolarını yükleyebilmeleri için ücretsiz sağlıyor. Ayrıca bu site cep telefonu üzerinden çekilen videoları düzenlemek isteyenler için çok iyi bir site. Yalnız 750 mb'tan fazla alan istiyorsanız premium (ücretli) üye olmanız gerekmektedir.

Omnisio: Bu siteyi kullanmanız için yapmanız gereken tek şey, bir video sitesinde izlediğiniz ve üzerinde değişiklik yapacağınız videonun linkini belirtilen yere girmek ve düzenleme kısmına geçmek. Bu şekilde videolar üzerinde kesme, biçme ve yeni videoları bu videoya ekleme gibi bir çok şeyi yapabilirsiniz.

Movavi Online Convert: Bu site ile internette izlediğiniz videoların linklerini URL kısmına girerek, o videoları istediğiniz formata çevirebilir ve daha sonra bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Yani iyi bir online video converter diyebiliriz.

Cellsea: Ana sayfasında, video dışında resim vb. dosyalar üzerinde de değişiklik yapmanızı sağlayan bu sitede, isterseniz internette ki bir video linkini kullanarak, isterseniz bilgisayarınızda ki bir videoyu yükleyerek videoların uzantılarını istediğiniz formata çevirebilirsiniz.

Şimdilik araştırma yapıp bulduğum kaliteli siteler bunlar. Sizlerinde bildiğiniz bu tarz siteler varsa, yorumlarınızla o siteleri paylaşmanızı bekliyoruz..kaynak

Hiç yorum yok: