26 Ocak 2010 Salı

Abdurrahim Vural Tutuklandı mı? Serbest mi Kaldı? KİMDİR?

Bugün blog sitemde ve daha birçok sitede görüğüm reklamlar hep aynı kişinin reklamlarıydı. Bugüne kadar gördüğüm ilginç reklamlar arasında olan bu reklam (ilginç çünkü kişi şahsı ile ilgili bir durumu herkese duyurmak adına google adsense reklam yayıncılığı yöntemini seçmiş) Abdurrahim Vural ile ilgiliydi.
http://i47.tinypic.com/554d4k.jpgABDURRAHİM VURAL KİMDİR?

Prof.Dr. Abdurrahim Vural Deniz Feneri’ni Berlin polisine ihbar eden Milli Görüşçü biridir.

Aşağıda konuyla ilgili Abdurrahim Vural’la ait birtakım kişisel bilgiler yer almaktadır.

Abdurrahim Vural adını Türkiye kamuoyu yakından tanıyor. Özellikle de Almanya’da görülen Deniz Feneri e.V. davasının detaylarına biraz inmeye çalışanların iyi bildiği bir isim. Alman mahkemeleri, Abdurrahim Vural’ın yaptığı itiraflar sonucu harekete geçmişti. Açılan davaların hepsinde “Vural” dilekçelerinin olduğu kamuoyuna açıklanmıştı.

Vural, yıllardan beri Almanya’da yaşıyor ve Alman vatandaşı. Almanya’daki İslam Cemaati’nin yöneticiliğini yaptı. Alman okullarında İslam dini derslerinin okutulması hakkını alan adam olarak bilindi. Bu yönü ile Alman kamuoyu da Abdurrahim Vural adını çok iyi tanıyor.

Bazı nedenlerden dolayı hakkında davalar açıldı ve cezaevine düştü. 15 yıl ceza talebiyle yargılandı, hakkında 100′den fazla dava olduğu hakimler tarafından kendisine açıklandı. Sonunda serbest kaldı ve şimdi bütün yaşadıklarını anlatan bir kitap hazırlıyor.
Kişinin şahsını övmek amacı gütmeden ve düşüncerini savunmadığım bu kişiyi merak ettiğimden ve merak edileceğini düşündüğümden dolayı hakkında blog yazısı oluşturmak istedim. Bu yazının amacı kesinlikle bu adamı savunmak ya da reklamını yapmak değiildir.Saygılarımla iyi bloglamalar...

Hiç yorum yok: