25 Ocak 2010 Pazartesi

Kırık Linkin Önemi ve Kırık Link Düzenleme

google kırık link önemi, kırık link, Kırık link seo önemi, kırık link ve google, kırk linkin önemi nedir
Merhabalar;
Seo konusunda pek bilgim yok sadece sağdan soldan duyduklarımı sizinle paylaşırım fakat bunlardan doğabilecek kötü sonuçlardan sorumlu tutamazsınıız.
Öncelikle Kırık link tanımını yapacak olursak;  kırık link bildiğiniz gibi linklerin silinmesi, linkin yanlış yazılması sonucunda ziyaretçilerin istediği bilgiye ulaşamamasıdır. En basitinden örnek verecek olursak rapidshare’den indirmek istediğimiz dosyanın silinmiş olması diyebiliriz.
Şimdi kırık linkin önemine gelecek olursak; arama motoru sitemize girdi ve sitedeki tüm linkleri kontrol ediyor. A konusundan B konusuna link verdik ve google A konumuzda bulunam B konu linkini takip eder, fakat link kırık ise istediği sonuca ulaşamaz. Bu birazda marketin kapısında yazılan ürünlerin market’te olmaması gibi değerlendirilebilir.
Bu örnekte anlatılan şey başınıza geldiğinde o markete bir daha gidermisiniz ? Gitmezsiniz değilmi. İşte google bu mantık vardır. ve kırık linklerden sonra google sitenize artık eskisi kadar uğramaz, sebebi ise sitenizi çöp site olarak benimsemiş olmasıdır. Bunun sonucunda ise sitenizde bir gerileme yaşanır ve hit kaybına uğrarsınız.
Peki bu linkleri nasıl öğrenicem ve nasıl düzeltirim diyorsanız :
Google webmastertools dan kırık linklerinizi kontrol edebilirsiniz. Ve bunlardan yola çıkarak o linkleri yenilerseniz veya o linkleri kaldırırsınız. Eğer linkleri google ın görmesini istemiyorsanız robot.txt dosyası ise arama motorlarını kısıtlayabilirsiniz.
Umarım yararlı olabilmiştir

Hiç yorum yok: