27 Ocak 2010 Çarşamba

Google Yeni Arama Teknikleri ve Yöntemleri

İnternet devi google arama hizmetini yeniliyor. Yaptığı değişiklikler ile alternatif arama hizmetleri ve yöntemleri sunuyor.
Google'dan aramada yenilikler

Google Labs'ın büyük ilgi gören 2 hizmeti şimdi daha da güçlü: İşte o 2 hizmet ve yenilikler...

Google iki arama teknolojisinde değişiklikler yaptığını duyurdu. Google Squared ve Rich Snippets'te küçük ama etkili değişiklikler yapıldı.

Google Squared arama sonuçlarını, Excel benzeri okuması kolay tablolar haline getiriyor. Rich Snippet ise arama sonuçlarında sorulan sorunun cevabı olması muhtemel kısımları işaretleyerek, okuyucunun dikkatini bu kısımlara çekiyor.

Daha önceki bir haberimizde Google Squared'in desteklediği satır ve sütun sayısının arttığını aktarmıştık. Şimdi Rich Snippets, Google Squared içinde de çalışarak sorunun cevabını işaretliyor.

Öğrencilere kolaylık

Ancak cevabın işaretlenmesi özelliği bütün sorular için kullanışlı değil. Cevabı çok uzun olan soruların cevapları sığmıyor. Bu tür sorularda Google Squared'in tabloları çok daha iyi sonuçlar veriyor.

Webmasterların katılımını gerektiren Rich Snippets özelliğini çıkmasının vakit alması bekleniyor. Bu özellik başta incelemeler ve kişileri kapsarken, desteklenen videoları ve artık canlı konserler gibi etkinlikleri de destekliyor.

Bu arada Google Squared ekranında sağ üstteki paylaşma seçeneğine de dikkat çekmek gerekiyor. Bu özellik ile Google Squared, ödev yapan ya da araştırma yapan kullanıcıların birlikte çalışmasını, aramalrı paylaşmasını sağlıyor.

Bağlantı: Google Squared
alıntı

Hiç yorum yok: